Cele mai citite
 


Vietnam: 81 de copii au murit în acest an de sindromul mână-picior-gură
vineri, 19 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi-a exprimat joi îngrijorarea în privinţa unei epidemii în mod special virulentă cu sindromul mână-picior-gură în Vietnam, care a provocat moartea a 81 de persoane de la începutul anului, relatează AFP.
Potrivit Ministerului vietnamez al Sănătăţii, cele 81 de victime sunt copii.

Circa trei sferturi dintre cele 30.000 de cazuri raportate din ianuarie au afectat copii în vârstă de cel puţin trei ani, a precizat Graham Harrison, reprezentant interimar al OMS în ţară.

'Este o provocare să-i facem faţă (...) Este în mod cert o creştere semnificativă în comparaţie cu cei doi sau trei ani precedenţi', a declarat el pentru AFP.

Sindromul mână-picior-gură, provocat de diferiţi viruşi, se manifestă prin mici erupţii ale pielii la nivelul gurii, picioarelor şi mâinilor. Este o maladie frecventă la copii şi în general este benignă.

Harrison a declarat că nu ştie de ce sunt mai numeroase aceste cazuri în acest an şi de ce majoritatea dintre ele s-au înregistrat în sudul ţării.

Numărul de bolnavi a crescut de o manieră importantă în mai şi iunie, iar cazurile înregistrate sunt deja de două ori şi jumătate mai numeroase decât numărul total de anul trecut, a adăugat el, precizând că şi alte epidemii de acest gen au apărut în alte ţări din Asia în ultimii zece ani.

Nu există un tratament specific pentru această maladie a cărei transmitere poate fi limitată prin spălarea mâinilor şi dezinfectarea suprafeţelor contaminate.

Ministrul sănătăţii, Nguyen Thi Kim Tien, a pledat luni pentru o mai bună educaţie a populaţiei privind acest sindrom şi modul de a-i proteja pe copii, potrivit Agenţiei vietnameze de informare. 'Încercăm să menţinem rata mortalităţii cât mai jos posibil', a declarat ea. Responsabilii vietnamezi dezbat eventualitatea declarării unei epidemii.AGERPRES/(Florin Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut, marţi, guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr pentru a combate obezitatea în lume, în condiţiile în care un adult din trei este supraponderal, considerând că în acest fel s-ar putea reduce consumul acestor produse.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii este îngrijorată de segregarea persoanelor în vârstă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) este îngrijorată de segregarea persoanelor în vârstă, subliniind că acest lucru are consecinţe semnificative asupra sănătăţii lor mentale şi fizice, potrivit unui raport publicat joi.
VIRUSUL ZIKA: OMS a convocat un comitet de urgenţă pentru analizarea situaţiei Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) va convoca un comitet de urgenţă la 1 februarie pentru a stabili măsurile ce vor fi luate la nivel internaţional ca urmare a răspândirii virusului Zika, considerat drept cauză responsabilă de leziuni ale creierului la bebeluşi născuţi în Brazilia, a anunţat joi...
Alertă OMS: Numărul adulţilor cu diabet a crescut de patru ori în ultimii 35 de ani Circa 422 milioane de adulţi din întreaga lume suferă de diabet, de patru ori mai mult decât în anul 1980, potrivit primului raport privind cazurile de diabet la nivel mondial publicat miercuri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care subliniază "amploarea enormă" a acestei boli cronice al cărei...
OMS 'îngrijorată' de o misterioasă boală mortală în Vietnam Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi-a exprimat îngrijorarea luni faţă de apariţia unei boli misterioase de piele care a ucis 19 persoane, majoritatea copii, în centrul Vietnamului, relatează AFP.
VIRUSUL ZIKA: OMS estimează posibila propagare a Zika în Asia-Pacific Organizaţia Mondială a Sănătăţii a estimat luni o foarte probabilă propagare a virusului Zika în Asia-Pacific, în timp ce sute de cazuri au fost semnalate în Singapore şi două cazuri de microcefalie la bebeluşi au fost confirmate în Thailanda, relatează AFP.