Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: 'Temerarii' care au învins cancerul le-au arătat bistriţenilor că se poate
sâmbătă, 20 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cei peste 150 de participanţi la tabăra de vară "Temerarii", organizată de Asociaţia Little People, ce îşi desfăşoară activitatea în sprijinul copiilor şi tinerilor adulţi care sunt trataţi de cancer, au împânzit vineri după-amiază centrul oraşului Bistriţa, în încercarea de a le arăta celor din jur că această boală poate fi învinsă.
Tinerii se află încă din 15 august la complexul turistic Poiana Zânelor din judeţul Bistriţa-Năsăud, aflat la poalele Munţilor Rodnei, iar vineri au decis să viziteze şi Bistriţa, ocazie cu care s-au întâlnit cu viceprimarul municipiului, George Avram, au realizat desene pe asfalt în parcul central, care conţineau mesaje de încurajare, după care, organizaţi pe echipe, au prezentat scenete de teatru.
Potrivit fondatorului Asociaţiei Little People, Katie Rizvi, la această tabără, organizată pentru al patrulea an consecutiv, participă copii şi tineri din 55 de localităţi ale României care au finalizat tratamentul oncologic şi pentru care a fost creat special clubul "Temerarii".
Tabăra are ca slogan mesajul "Am ieşit din criză". "Temerarii" vor ieşi din criză prin dobândirea de "galbeni Temerarii", moneda oficială a taberei, obţinută prin reciclarea de obiecte sau participarea în activităţile de reciclare propuse în programul taberei.
Tabăra se va încheia duminică, 21 august, după o săptămână de relaxare şi distracţie, cu ateliere de creaţie, activităţi de socializare, lucru în echipă şi interacţiune cu alţi tineri care au trecut prin experienţe similare, jocuri, întâlniri de tip focus-grup, activităţi terapeutice, consiliere individuală.
Membrii Asociaţiei Little People îşi desfăşoară activitatea în domeniul reabilitării încă din anul 1996, asigurând servicii de suport psiho-social pentru copii şi tineri adulţi care au fost diagnosticaţi cu cancer. Asociaţia desfăşoară programe de asistenţă oncologică zilnic, de luni până duminică, în principalele secţii onco-pediatrice din ţară, aflate la Cluj-Napoca, Bucureşti, Timişoara şi Iaşi. AGERPRES - FOTO PE FLUX/(AS - Tina Ţucui)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Tabără destinată copiilor diagnosticaţi cu cancer, la Poiana Zânelor Asociaţia Little People, alături de Clubul Temerarii, organizează pentru a patra oară consecutiv cea mai mare tabără destinată adolescenţilor din România care au finalizat tratamentul oncologic, acest eveniment urmând să aibă loc în judeţul Bistriţa-Năsăud în perioada 15-21 august.
Bistriţa-Năsăud: Cancerul de sân, principala cauză de deces la femeile din judeţ diagnosticate cu această maladie Cancerul de sân este principala cauză de deces în rândul femeilor din judeţul Bistriţa-Năsăud care au fost diagnosticate cu această maladie, potrivit datelor prezentate miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, de către trei asociaţii din domeniul sănătăţii care au realizat un studiu în judeţ, în...
Bistriţa-Năsăud: Numărul cazurilor de cancer, în creştere în judeţ Incidenţa cazurilor de cancer este în creştere în judeţul Bistriţa-Năsăud, numai în anul 2010 fiind diagnosticate 731 de persoane cu această boală, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, şeful Direcţiei de Sănătate Publică, Anca Andriţoiu.
Bistriţa-Năsăud: Angajaţii spitalelor din Bistriţa şi Beclean nu au intrat în grevă; protest doar la Năsăud Angajaţii Spitalului de Urgenţă Judeţean (SJU) Bistriţa şi cei ai Spitalului Orăşenesc Beclean, care sunt membri de sindicat, nu au întrerupt miercuri activitatea, deşi fusese anunţată grevă de avertisment între orele 08,00 - 10,00 la nivelul Federaţiei Sanitas, singurii care au protestat fiind cei de...
Bistriţa-Năsăud: Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Bistriţa, inaugurat după o investiţie de 6,5 milioane euro Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Judeţean din Bistriţa a fost inaugurat vineri, la un an de la demararea lucrărilor care au costat aproximativ 6,5 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată în proporţie de 75% de la Guvern şi 25% din bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Stocul de sânge al Centrului de transfuzii Bistriţa, aproape epuizat Centrul de Transfuzii Sanguine (CTS) din Bistriţa se confruntă cu o criză de sânge, după ce stocul a fost aproape epuizat în urma cererilor venite de la centrele universitare medicale din Cluj şi Mureş, la care s-au adăugat cele ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bistriţa, confruntat cu un număr...