Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Doar 63 de mame au ales să-şi reducă la un an concediul de maternitate
sâmbătă, 20 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doar 63 de mame din judeţul Bistriţa-Năsăud au optat pentru a reduce concediul de creştere a copilului până la un an şi de a primi stimulentul de inserţie de 500 de lei pe lună de la stat, ceea ce reprezintă mai puţin de 20% din totalul femeilor care au intrat în concediul de maternitate începând cu luna mai a acestui an.
Potrivit datelor comunicate vineri AGERPRES de Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale Bistriţa-Năsăud, 13 dintre cele 63 de mame beneficiază de suma maximă de 3.400 de lei prevăzută prin OUG 111/2010.
La această dată, în judeţ se află în plată 3.306 concedii de creştere a copilului, dintre care 637 sunt încasate de taţi. Dintre aceste persoane, doar 25 care au ales să stea doi ani acasă cu copilul încasează suma maximă de 1.200 de lei, în timp ce aproape două treimi din total (2.110 persoane) primesc suma minimă de 600 de lei. AGERPRES/(AS - Tina Ţucui)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Numărul concediilor de maternitate de doi ani e de 50 de ori mai mare decât al celor de un an Bistriţencele care au ales să devină mame preferă să stea acasă doi ani cu copilul, numărul acestora fiind, în prezent, de 50 de ori mai mare decât al celor care aleg concediul de maternitate de un an, potrivit datelor comunicate AGERPRES de Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS)...
Bistriţa-Năsăud: Fără indemnizaţii de creştere a copilului pentru neplata impozitelor Un număr de 11 mame din judeţul Bistriţa-Năsăud au rămas fără indemnizaţie de creştere a copilului pentru că nu şi-au achitat la timp impozitele şi taxele către buget, aferente anului 2011.
Bistriţa-Năsăud: Numărul copiilor abandonaţi de mame, în creştere faţă de anul trecut Un număr de 18 copii nou-născuţi din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost abandonaţi anul acesta de către mamele lor şi au ajuns în grija statului. Numărul cazurilor de acest fel este în creştere faţă de 2012, când s-au înregistrat 17 abandonuri.
Bistriţa-Năsăud: Bistriţenii au stat în concediu medical aproape 222.000 de zile Bistriţenii au stat în concediu medical, în cursul anului trecut, timp de aproape 222.000 de zile, ceea ce însumează peste 600 de ani, iar numărul zilelor de concediu de boală a crescut, faţă de anul 2008, cu circa 7.800 de zile, potrivit datelor furnizate AGERPRES de către Casa Judeţeană de Asigurări...
Bistriţa-Năsăud: Aproximativ 2.000 de copii, sprijiniţi de Fundaţia Inocenţi în cei 15 ani de activitate Fundaţia Inocenţi din Bistriţa, parte a organizaţiei Romanian Children's Relief, a sărbătorit luni împlinirea a 15 ani de activitate, timp în care aproape 2.000 de copii au beneficiat de programele sale sociale.
Bistriţa-Năsăud: Spitalul de Urgenţă Judeţean nu are unitate de transfuzii autorizată Spitalul de Urgenţă Judeţean din Bistriţa nu are unitate de transfuzii sanguine autorizată, la fel şi spitalul orăşenesc din Năsăud, potrivit datelor comunicate miercuri AGERPRES de şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu.