Cele mai citite
 


Gingivita întârzie procrearea (studiu)
sâmbătă, 20 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Femeile care doresc să rămână însărcinate trebuie să fie foarte atente şi la sănătatea lor buco-dentară. Un studiu realizat recent arată că gingivita întârzie cu două luni, în medie, procrearea, scrie passionsante.be.
Afecţiunile parodontale ating ţesuturile de susţinere a dinţilor, îndeosebi gingiile. Cercetători australieni de la Universitatea Australiei de Vest s-au ocupat de o posibilă legătură între aceste boli şi dificultăţile cu care se confruntă femeile care vor să fie mame.

Lucrările lor au confirmat faptul că fumatul şi greutatea în exces întârzie semnificativ procrearea. După observarea unui grup de circa 4.000 de femei însărcinate, s-a constatat că cele care s-au străduit mai mult de 12 luni să rămână însărcinate aveau în număr mare gingivită. Femeile care aveau o afecţiune parodontală s-au străduit 7,1 luni să rămână însărcinate, cu două luni mai mult decât durata medie.

Specialiştii au ajuns la concluzia că boala parodontală are o influenţă echivalentă, în această situaţie, cu cea a obezităţii. Explicaţia ar consta în procesul inflamator, cu consecinţe infecţioase. În orice caz, viitoarele mămici trebuie să se îngrijească mai mult de sănătatea loc buco-dentară, încheie passionsante.be.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Greutatea în exces după 50 de ani ar putea accelera apariţia bolii Alzheimer (studiu) Obezitatea sau greutatea în exces după vârsta de 50 de ani ar putea accelera apariţia bolii Alzheimer, potrivit unui studiu publicat în revista Molecular Psychiatry şi preluat de AFP.
Un studiu britanic denunţă ineficienţa tratamentelor împotriva obezităţii O echipă de cercetători britanici a demonstrat că programele de pierdere în greutate şi exerciţiile sportive efectuate de persoanele obeze nu sunt eficiente pentru pierderea în greutate sau pentru prevenirea refacerii acesteia în următorii cinci ani, informează Le Parisien citând un studiu publicat în...
Tu esti predispus la afectiuni gingivale? Afectiunile gingivale afecteaza in fiecare an milioane de oameni din intreaga lume. Acestea reprezinta problema numarul 1 in igiena orala. Conform unui studiu aproximativ 80-85% dintre persoane risca sa faca o forma de boala parodontala cu evolutie cronica, 10% din populatie nu face nici un fel...
Bisfenolul A, potenţial factor de obezitate? Un studiu realizat de cercetători chinezi şi publicat în Journal of Clinical Endocrinology a vizat o eventuală legătură între prezenţa bisfenolului A în urină şi obezitate, relatează site-ul maxisciences.com.
FUMATUL DUCE LA DEGRADAREA CREIERULUI Un studiu desfasurat pe 8.800 de persoane care prezentau tensiune arteriala ridicata si erau supraponderale a aratat ca si aceste aspecte pareau a afecta creierul, dar in proportie mai mica. Fumatul afecteaza negativ creierul, prin degradarea memoriei, a capacitatii de a învata si judeca, arata cercetatori...
VIRUSUL ZIKA Cercetători brazilieni asociază pentru prima oară Zika cu deformarea articulaţiilor la nou-născuţi Cercetători brazilieni au stabilit o posibilă legătură între virusul Zika şi un sindrom ce provoacă deformarea articulaţiilor la nou-născuţi, potrivit unui studiu publicat de revista British Medical Journal, citat de EFE.