Cele mai citite
 


Harghita: CJAS a primit fonduri pentru eliberarea de medicamente compensate şi pentru programele naţionale
sâmbătă, 20 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Harghita a primit fonduri suficiente pentru eliberarea de medicamente compensate pentru următoarele două luni şi pentru terapia bolnavilor incluşi în programele naţionale de sănătate.
Directorul CJAS Harghita, Duda Tihamer, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că s-au primit angajamente bugetare de aproximativ 14,2 milioane de lei, din care 8,5 milioane de lei sunt destinaţi eliberării medicamentelor compensate sau gratuite.
Duda Tihamer a explicat că fondurile alocate sunt suficiente pentru eliberarea, timp de două luni, a medicamentelor compensate sau gratuite, precum şi pentru eliberarea, timp de două-trei luni, a medicamentelor din cadrul programelor naţionale de sănătate, cum ar fi HIV-SIDA, oncologie sau diabet.
Potrivit sursei citate, se vor deconta şi cheltuielile efectuate de Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc pentru cumpărarea de medicamente destinate bolnavilor HIV-SIDA, după ce săptămâna trecută a existat un blocaj în sistem, iar conducerea unităţii sanitare a decis să nu mai cheltuie din fondurile proprii pentru a achiziţiona aceste medicamente.
În judeţul Harghita, nu a fost sistată nicio zi eliberarea de medicamente gratuite sau compensate, directorul CJAS Harghita apreciind gestul farmaciştilor ca fiind unul 'onorabil', în condiţiile în care ştiau că s-au epuizat fondurile. AGERPRES/(AS - Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: CJAS nu mai are fonduri pentru medicamente gratuite şi compensate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui a epuizat fondurile alocate pe primele patru luni ale acestui an pentru medicamentele gratuite şi compensate, precum şi fondurile destinate programelor de sănătate.
CJAS Suceava are restanţe mai vechi de un an la medicamente Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava are restanţe la plata facturilor la medicamente vechi de peste un an, a declarat presei, vineri, directorul instituţiei, Adela Băişanu.
Probleme în eliberarea reţetelor compensate şi gratuite, în farmaciile din ţară - grupaj (I) Tot mai multe farmacii din ţară anunţă că nu vor mai elibera medicamente gratuite şi compensate, fondurile alocate în acest sens de casele judeţene de asigurări de sănătate fiind epuizate sau pe punctul de a se finaliza.
Bistriţa-Năsăud: O treime din farmacii nu mai eliberează medicamente compensate Un număr de 20 de farmacii din cele 65 care au contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud (CJAS BN), au decis să nu mai elibereze medicamente gratuite şi compensate, până când nu se vor aloca fondurile necesare de la Guvern pentru ultimul trimestru al acestui an.
Mehedinţi: Deficit de fonduri pentru medicamentele gratuite şi compensate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a solicitat Guvernului 28 de milioane de lei pentru achitarea debitelor către furnizorii de medicamente gratuite şi compensate, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, reprezentantul instituţiei, Radu Barbu.
Bistriţa-Năsăud: Farmaciile ameninţă că nu vor mai elibera medicamente compensate Farmaciştii din judeţul Bistriţa-Năsăud, care au contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), sunt decişi să nu mai elibereze medicamente compensate şi gratuite începând cu data de 11 august, dacă până atunci nu primesc sumele restante pentru aceste medicamente.