Cele mai citite
 


Ritli Ladislau:Anchetele au stabilit lipsa de culpabilitate a directorului DSP în cazul suspiciunii de infecţie nosocomială de la Maternitatea Oradea
sâmbătă, 20 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a făcut, joi seara, printr-un comunicat de presă, precizări cu privire la demisia sa din funcţia de director al DSP Oradea în anul 2002.
'Având în vedere discuţiile purtate în această perioadă cu privire la episodul 2002, pentru o corectă informare a opiniei publice aş dori să clarific unele aspecte. Am deţinut două mandate de director al Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, în perioadele 1997-2002 şi 2003-2009. În anul 2002, la Maternitatea din Oradea a existat o suspiciune de infecţie nosocomială pe care chiar Direcţia de sănătate publică, coordonată de mine la acea dată, a depistat-o şi a raportat-o instituţiilor superioare. Deoarece pentru acest caz mai multe instituţii au demarate investigaţii amănunţite, pentru a nu exista suspiciuni, am considerat că este corect să îmi prezint demisia din funcţie până la clarificarea tuturor aspectelor. Menţionez că, atât anchetele derulate de minister, cât şi cele ale Parchetului şi Institutului de Medicină Legală au stabilit lipsa de culpabilitate a directorului Direcţiei de Sănătate Publică'', spune ministrul sănătăţii, în comunicatul de presă.
El adaugă că în anul 2003, ''în perioada aceleiaşi guvernări'', conducerea Ministerului Sănătăţii i-a reîncredinţat funcţia de director al DSP Bihor, pe care a deţinut-o până în anul 2009. AGERPRES/(AS-Adrian Drăguţ)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă 'Sf.Apostol Andrei' din Galaţi au fost depistate multe deficienţe de management Raportul de control al Comisiei Ministerului Sănătăţii (MS) evidenţiază că la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ''Sf.Apostol Andrei'' din Galaţi au fost depistate mai multe deficienţe în ceea ce priveşte managementul unităţii sanitare, dar şi a respectării prevederilor legislative privind prevenirea...
Bihor: Screening naţional pentru cancerul de col uterin, program al Ministerului Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau a anunţat, sâmbătă, la Oradea, că în domeniul asistenţei medicale preventive, pentru prima dată în sistemul sanitar s-a făcut primul pas pentru un screening naţional pentru depistarea cancerului de col uterin.
E. Boc: Viitorul ministru al Sănătăţii să continue reforma; Ritli nu este responsabil pentru incidentul din 2002 Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Viitorul ministru al Sănătăţii va trebui să continue reforma în sănătate, aşa cum a fost convenită cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, a declarat miercuri, premierul Emil Boc, care a transmis preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea lui Ladislau Ritli...
Directorul DSP Bihor: Starea angajaţilor este foarte tensionată Cei 120 de angajaţi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor sunt într-o stare foarte tensionată, după anunţul de desfiinţare a DSP-urilor făcut marţi de ministrul Sănătăţii, a declarat dr. Daniela Rahotă, director executiv al DSP Bihor.
Bihor: UDMR nu a câştigat Direcţia de Sănătate Publică UDMR Bihor nu a reuşit să câştige, vineri, în negocierile purtate cu PD-L Bihor, funcţia de conducere a Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, ocupată de democrat-liberali, în pofida faptului că ministrul Sănătăţii este bihorean şi susţinut de UDMR.
Bihor: Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, în mijlocul comunităţii natale, de 15 martie Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau a sărbătorit ziua Maghiarilor de Pretutindeni împreună cu familia, în mijlocul comunităţii natale, la festivităţile organizate de UDMR Bihor.