Cele mai citite
 


Adrian Năstase, despre declaraţiile premierului Boc: Obrăznicii şi comentarii ieftine, minte cu neruşinare
luni, 22 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Naţional (CN) al PSD, Adrian Năstase, a catalogat drept "obrăznicii şi comentarii ieftine" afirmaţiile premierului Emil Boc,potrivit cărora Guvernul condus de Adrian Năstase nu a încheiat niciun contract cu China.
"Copilul de mingi al lui Băsescu în ultima vreme, probabil foarte nervos fiind, a început să fie chiar obraznic, felul în care discută este absolut incalificabil. (...)Eu vreau să clarific pentru cei care ne urmăresc aceste chestiuni şi să trag o concluzie - deci, Emil Boc în aceste condiţii, dovedeşte nu doar faptul că încearcă să-l imite pe Traian Băsescu în reacţii şi în stil, dar nu-i merge - Traian Băsescu chiar atunci când este grobian, când este grosolan are totuşi un anumit mod de a fi convingător, de a place unora sau nu - Emil Boc este plat chiar şi când este obraznic, iar faptul că este şi mincinos este extrem de deranjant. Dar este o părere extrem de personală. Am vrut să vin cu aceste elemente tocmai pentru a clarifica aceste obrăznicii şi comentarii ieftine pe care le face", a declarat, vineri, la Antena 3, Adrian Năstase.
El a explicat că există comunicatele care au fost date de Guvern în perioada 2003-2004, pe care, potrivit liderului CN al PSD, le are la dispoziţie şi premierul Emil Boc, şi care atestă existenţa proiectelor iniţiate şi demarate de guvernarea Năstase în parteneriat cu China.
"Teoretic, cei care sunt la Guvern, în mod evident că i-au spus lucrurile acestea, iar faptul că minte cu neruşinare pe mine mă deranjează. Până acum aveam o anumită părere despre el - că este doar incompetent -, dar acum îmi dau seama că este şi rău-intenţionat şi asta sigur completează un anumit profil moral al celui care este prim-ministru în România", a spus preşedintele Consiliului Naţional al PSD.
Adrian Năstase a exemplificat că, în urma vizitei sale în China din 2003, s-a iniţiat un proiect comun de construire a unei fabrici de medicamente în România, s-a discutat despre deschiderea unei sucursale a Băncii Chinezeşti, despre creşterea numărului de importuri de autoturisme din România, iar în urma vizitei s-a acceptat un contingent de 2500 de maşini de la Dacia.
El a mai spus că tot atunci s-a mai discutat despre participarea constructorilor chinezi la reabilitarea infrastructurii din România, dar şi despre implicarea firmelor româneşti în proiecte din domeniul energetic şi în construcţiile hidroenergetice din China.
"Interesant este că premierul chinez atunci a spus că România este cel mai apropiat şi sincer prieten al Chinei din Europa", a afirmat Adrian Năstase.
Potrivit liderului CN al PSD, tot în acea perioadă, partea chineză declara că se poate implica activ în proiectul Siret-Bărăgan, dar şi în proiectul Podului de la Brăila.
"N-am mai fost la putere după aceea, n-am mai putut să punem în aplicare", a mai spus Adrian Năstase.
Preşedintele PDL, premierul Emil Boc, a declarat că Guvernul condus de Adrian Năstase nu a încheiat niciun contract cu China, dar a încredinţat direct contracte publice altor companii şi altor state, într-o perioadă în care România nu avea restricţii impuse de legislaţia europeană privind achiziţiile publice.
Emil Boc a fost întrebat de jurnalişti în legătură cu o cerere a liderului PSD, Victor Ponta, ca Guvernul să facă publice costurile vizitei premierului în China, în condiţiile în care niciun contract nu a fost semnat.
"Foarte bine, să ceară orice. Înainte de a întreba de proiecte, l-aş întreba pe copilul de casă al Guvernului Năstase, Victor Ponta - pentru că din câte am aflat, în timpul guvernării Năstase, se călcau în picioare delegaţiile în China, ale lui Năstase şi ale celorlalţi din Guvern şi nu au încheiat un contract, dar au încheiat contracte cu încredinţare directă cu alte companii şi cu alte ţări. N-au fost în stare, în perioada când România nu era membră a UE şi legislaţia permitea, să încheie măcar un contract cu China pentru Centura Bucureştiului sau pentru podul de la Brăila sau pentru un obiectiv major. N-au fost în stare, dar acum au gura mare şi văd că sunt foarte viteji. De ce - când România putea, cu încredinţare directă, să dea Chinei contracte, au avut în preşedintele Iliescu un mare susţinător al relaţiei cu China şi nimic nu s-a întâmplat, în timpul lui Adrian Năstase, care a adus containere nenumărate din China, iar vizitele au fost pe măsură - niciun contract nu s-a încheiat?", a răspuns Boc.AGERPRES / (A,AS - Claudia Nicolae-Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Traian Băsescu apreciază decizia lui Boc de a respinge modificările de buget cerute de marile companii de stat Preşedintele Traian Băsescu a declarat că apreciază decizia de miercuri a premierului Emil Boc, care a respins toate modificările de buget cerute de marile companii de stat, cerând explicaţii precise asupra motivelor pentru care nu s-au realizat bugetele.
România: Protestele ar putea submina şansele lui Emil Boc la alegerile parlamentare (Reuters) Protestele din România, cele mai puternice din ultimii peste 10 ani, sunt departe de a fi suficient de serioase pentru a influenţa politica sau pentru a ameninţa guvernul, însă ar putea submina şansele premierului Emil Boc la alegerile parlamentare de la sfârşitul lui 2012 şi l-ar putea lăsa pe preşedintele...
Emil Boc: Medicamente vor exista, doar că la preţuri corecte şi prin proceduri transparente Premierul Emil Boc a susţinut vineri la Radio România Actualităţi că obiectivul Guvernului este legat de prezenţa medicamentelor în farmacii "la preţuri corecte şi prin proceduri transparente".
Victor Ponta: Am dovedit în aceste şase luni că ştim să guvernăm România Uniunea Social Liberală (USL, alianţă, la guvernare) a dovedit în aceste şase luni că ştie să guverneze România şi să înveţe totodată din greşeli, ceea ce este la fel de important, a afirmat, joi seară, primul-ministru Victor Ponta, preşedinte al Partidului Social Democrat (PSD) şi copreşedinte USL.
Emil Boc:Trebuie să stopăm risipa banului public în Sănătate şi să asigurăm medicamente la preţul corect Trebuie stopată risipa în cheltuirea banului public în Sănătate şi asigurate medicamente la preţuri corecte, a declarat marţi după-amiază premierul Emil Boc rugat să comenteze afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu potrivit cărora în cazul în care şeful CNAS şi ministrul Sănătăţii nu se vor înţelege...