Cele mai citite
 


Alba: Bloc pentru tineri inaugurat la Horea, în deschiderea 'Târgului Lemnarilor'
luni, 22 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
"Târgul Lemnarilor" din Horea, Munţii Apuseni, manifestare ajunsă la cea de a XVI-a ediţie, a debutat sâmbătă, în centrul comunei, cu inaugurarea unui bloc ANL, o investiţie de o jumătate de milion de euro, precum şi a şcolii generale şi a dispensarului uman, imobile reabilitate şi modernizate.
Blocul ANL de la Horea, în care vor locui 12 familii, a fost ridicat în cadrul unui program pilot pentru construirea de locuinţe pentru tineri, în care sistemele de încălzire sunt reprezentate de centrale termice pentru a căror funcţionare s-a luat în calcul, în unele cazuri, şi utilizarea unor surse de energie regenerabilă disponibile: apă geotermală, energie solară.
Potrivit datelor afişate pe site-ul Primăriei Horea, investiţia s-a ridicat la 500.000 de euro.
Pentru modernizarea Şcolii generale I - VIII din centrul de comună, constând în supraetajare, dotare mobilier, s-au investit 300.000 de euro, iar pentru reabilitarea dispensarului uman 200.000 de lei. La şcoala din centrul de comună predau 29 de cadre didactice şi învaţă peste 100 de elevi, iar la dispensar lucrează un medic şi două asistente.
Programul primei zile a "Târgului Lemnarilor" a cuprins şi organizarea unor activităţi sportive la Baza sportivă în aer liber din Horea, precum şi o discotecă, la miezul nopţii urmând să aibă loc un foc de artificii.
Duminică, invitaţii vor fi primiţi "lângă aburii fierbinţi ai balmoşului moţesc", după care vor putea vizita expoziţiile organizate de Centrul cultural "Horea, Cloşca şi Crişan", Ocolul Silvic Privat Horea - Apuseni şi Direcţia Silvică Alba.
Punctul de atracţie al manifestărilor de duminică va fi concursul naţional "Cel mai bun lemnar", după care sunt programate o paradă a portului popular, un spectacol folcloric cu participarea lui Marius Ciprian Pop, Valeria şi Traian Ilea, Mirela Mănescu, Ancuţa Matei şi alţii, la final fiind programată o horă moţească.
Doritorii se vor putea plimba cu hipo taxi moţesc, dar şi cu microbuze electrice.
Organizatorii Târgului sunt Primăria şi Consiliul Local Horea, Consiliul Judeţean Alba, Centrul Cultural "Augustin Bena" Alba, Societatea Cultural Patriotică "Avram Iancu", Instituţia Prefectului Alba şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.
Comuna Horea cuprinde 15 sate, cu 2.371 de locuitori. AGERPRES/(AS - Marinela Brumar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Zeci de milioane de lei investiţi de Consiliul Judeţean în modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean (CJ) Alba a investit în ultimii ani 30 de milioane de lei în reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, alte 10 milioane de lei fiind preconizate a fi alocate în acest an în reparaţii capitale, dotări independente şi noi construcţii, a precizat, marţi, într-o conferinţă...
Alba: Heliport pentru cazuri medicale de urgenţă, inaugurat până în august, la Alba Iulia Un heliport pentru cazuri medicale de urgenţă va fi inaugurat până în august în incinta Colegiului Militar Liceal 'Mihai Viteazul' Alba Iulia, aflat în imediata vecinătate a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, o investiţie de aproximativ 200.000 de lei.
Heliport pentru cazuri medicale de urgenţă, inaugurat la Alba Iulia Un heliport pentru cazuri medicale de urgenţă, care va putea fi folosit şi pe timp de noapte, a fost inaugurat vineri în imediata vecinătate a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia, cu o investiţie de circa 200.000 de lei, bani alocaţi de Consiliul Judeţean.
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Alba: Peste 3,5 milioane de lei, investiţi în modernizarea secţiei de oncologie a Spitalului Judeţean Singura secţie de Oncologie din judeţul Alba, cea din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, a fost inaugurată marţi după aproape doi ani de la demararea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a noului sediu, printr-o investiţie de peste 3,5 milioane de lei.
Dolj: Energie alternativă la centrele medico-sociale din judeţ Consiliul Judeţean Dolj a inaugurat, joi, la centrul medico-social din localitatea Melineşti, o instalaţie complexă de producere a energiei alternative, compusă din panouri solare şi pompe geotermale, care asigură între 40 şi 70 la sută din necesarul de căldură şi apă caldă al unităţii.