Cele mai citite
 


Caii din Delta Dunării ar putea deveni un produs turistic
luni, 22 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat vineri, la Sulina, că intenţionează să se implice în protejarea cailor crescuţi în stare de semi-sălbăticie în Delta Dunării.
"Avem un proiect cu aceşti cai. Încercăm să organizăm un produs turistic - vizitarea cailor sălbăticiţi din Delta Dunării. Îi ducem într-un loc, zonă de pădure, unde turiştii vor avea foişoare de observare, îi vor putea fotografia, caii vor fi îngrijiţi, vor fi sub control medical şi nu vor mai mânca pe timpul iernii coaja copacilor", a afirmat ministrul Turismului.
Elena Udrea a anunţat că intenţionează să viziteze zilele acestea, împreună cu reprezentantul asociaţiei Vier Pfoten, zona Letea.
În paralel, Ministerul Turismului a început pregătirile pentru desfăşurarea Festivalului cailor sălbatici din Delta Dunării, festival de muzică folk, pe plaja din Sulina, care are loc în perioada 16 - 18 septembrie.
Reprezentanţii MDRT au declarat că realizarea acestui proiect nu implică neapărat acordarea de fonduri, ci sprijinirea permanentă a animalelor, dar şi a ariilor protejate.
Situaţia cailor din Delta Dunării a revenit în atenţia opiniei publice în luna mai a acestui an, când asociaţia Vier Pfoten a sesizat public că mai mulţi cai din zona Pădurii Letea sunt într-o stare critică în ţarcuri nepotrivite.
Contrar prevederilor legislaţiei în vigoare, transportul acelor cai care urmau să meargă spre un abator, o parte dintre ei bolnavi de anemie infecţioasă, a fost oprit, în judeţul Brăila, unde organizaţiile neguvernamentale au îngrijit animalele bolnave.
Asociaţia Vier Pfoten şi-a anunţat intenţia de a realiza un proiect pentru amenajarea unei rezervaţii a cailor din Letea, în 2010, însă acesta nu s-a pus în practică deocamdată.
La finele lunii trecute, autorităţile tulcene au pus la punct un plan pentru gestionarea situaţiei animalelor crescute în stare de semi-sălbăticie în Delta Dunării, care a fost adus la cunoştinţa asociaţiei Vier Pfoten.
În 2005, autorităţile tulcene au semnalat problema animalelor crescute în stare de semi-sălbăticie care distrug atât arii naturale strict protejate, cât şi culturile populaţiei din Delta Dunării, la acea vreme Direcţia Sanitar-Veterinară susţinând că în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării existau 12.540 de bovine şi 4.082 de cai, o posibilă sursă de transmitere a anemiei infecţioase, leucozei, TBC şi antraxului.
Ministrul Turismului, Elena Udrea, a participat vineri, la Sulina, la cea de-a VI-a ediţie a şcolii de vară "Comunităţi româneşti, identitate europeană", organizată de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni şi Agenţia Naţională pentru Tineret şi Sport. AGERPRES - FOTO PE FLUX/(A - Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Proiect Vier Pfoten pentru caii din Delta Dunării Asociaţia neguvernamentală Vier Pfoten doreşte scoaterea cailor din Pădurea Letea, arie naturală strict protejată din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (RBDD), şi amenajarea unei zone doar pentru caii crescuţi în stare de semi-sălbăticie.
MDRT şi Vier Pfoten au semnat 'Protocolul de la Letea' Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, şi coordonatorul de proiecte din cadrul asociaţiei Vier Pfoten, Kuki Bărbuceanu, au semnat duminică, la Cardon, Delta Dunării, un acord de colaborare pentru protejarea cailor din Letea, pe fondul nemulţumirii localnicilor.
Tulcea: Ultimii cai din ferma de la Urleasca au fost transportaţi în Delta Dunării Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Turism (INCDT) a finalizat proiectul pentru promovarea turistică a cailor crescuţi în stare de semi-sălbăticie în zona Letea, potrivit fundaţiei Vier Pfoten, care sâmbătă a adus la Tulcea ultimii 19 cai rămaşi în ferma din satul Urleasca, judeţul Brăila...
DSVSA Tulcea susţine că Vier Pfoten foloseşte fără drept un ţarc mobil Conducerea Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Tulcea susţine că asociaţia Vier Pfoten utilizează fără voia sa ţarcul mobil pentru adăpostirea cailor din Letea, precizând că, până în prezent, nu s-a putut efectua identificarea cabalinelor care au fost aduse în Deltă din...
Tulcea: A început proiectul pentru protejarea Pădurii Letea Pădurea Letea va fi protejată împotriva incendiilor şi a animalelor crescute în stare de libertate în Delta Dunării printr-un proiect derulat de asociaţia 'Danubiu' şi finanţat de UE prin POS Mediu cu peste 7,2 milioane de lei.
DESTINAŢIE: ROMÂNIA/Lacul Sărat de lângă Brăila, locul miraculos unde Ţepeş îşi vindeca oştenii Staţiunea Lacu Sărat, cunoscută în întreaga lume ca izvor de sănătate, este situată în zona de câmpie din nord-estul Bărăganului. Se spune că proprietăţile terapeutice miraculoase ale apei au fost descoperite cu secole în urmă de voievodul Vlad Ţepeş.