Cele mai citite
 


Circa 25.000 de europence călătoresc în fiecare an în interiorul UE pentru tratamente împotriva infertilităţii
luni, 22 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Circa 25.000 de europence - căsătorite sau nu - călătoresc în fiecare an între graniţele Uniunii Europene pentru a se supune unui tratament de reproducere asistată, scrie în ediţia de sâmbătă cotidianul spaniol El Pais, care citează un studiu realizat de grupul Fertility Counts, format din membri ai Societăţii Europene de Fertilitate.
Fenomenul a fost numit de presă 'turism de reproducere', termen respins însă drept 'frivol' de către medici. Spania primeşte circa o treime din aceste 25.000 de femei, care cheltuiesc anual doar pentru tratamente aproximativ 40 de milioane de euro.
Directorul Institutului Universitar Dexeus din Barcelona, Buenaventura Coroleu, susţine că în Spania 's-a înregistrat o creştere importantă' a acestui tip de tratamente. Medicul spaniol a calculat că, din cele 40.000 de proceduri de fertilizare in vitro care se realizează în Spania în fiecare an, 15% şi 20% sunt realizate pe paciente care provin din afara Spaniei. Altfel spus, este vorba de 6.000 până la 8.000 de femei, cărora li se adaugă şi cele care optează pentru alte tehnici, cum ar fi inseminarea şi donarea de ovule sau embrioni.
Prima cauză a acestor 'călătorii pentru reproducere' o reprezintă varietatea legislaţiilor. Într-o Uniune Europeană care tinde să unifice normele, legile privind concepţia sunt, potrivit studiului, unul dintre domeniile în care există o mare diversitate, diferenţele fiind imense. În timp ce în ţările nordice media tratamentelor de fertilitate este de 2.200 de cazuri la un milion de locuitori, în Lituania şi Letonia proporţia este de mai puţin de 150 de cazuri. În acest clasament, Spania se află peste media europeană, cu circa o mie de proceduri la milionul de locuitori.AGERPRES/(Gabriela Ionescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SRFRA sustine imbunatatirea sanatatii reproducerii prin educarea populatiei si cresterea accesului la tratament. Societatea Romana pentru Fertilitate si Reproducere Asistata (SRFRA) saluta decizia autoritatilor de a relua subprogramul pentru Fertilizare in vitro si Embriotransfer (FIV/ET), confirmata prin Ordinul ministrului sanatatii nr. 386/2015.
Centrul de fertilitate Polisano Sibiu realizeaza proceduri gratuite in cadrul Programului de fertilizare in vitro si embriotransfer al Ministerului Sanatatii Centrul de fertilitate FIV Polisano – una dintre cele mai mari clinici de fertilizare din Romania, cu o rata de succes de 56% – se numara printre cele 10 clinici din tara selectate de Ministerul Sanatatii in Programul national gratuit de fertilizare in vitro.
Premieră în domeniul medical! - Gynera este singura clinică de fertilizare in vitro din România premiată cu Aur la New York Quality Summit Award Pe 26 Mai 2014, a avut loc la New York a 28-a convenţie “International Quality Summit” a programului anual Business Initiative Directions Awards, la care au participat companii din 72 de ţări, alături de lideri din diferite domenii, personalităţi academice şi reprezentanţi diplomatici. În...
Aproape 100 de copii s-au născut de la implementarea Subprogramului de Fertilizare in Vitro şi Embriotransfer Aproape 100 de copii s-au născut de la implementarea, în luna iulie 2011, a Subprogramului de Fertilizare in Vitro şi Embriotransfer şi alte 150 de femei sunt însărcinate, a declarat luni, la o conferinţă de presă, conf. dr. Nicolae Suciu, membru în Comisia Subprogramului Naţional de Fertilizare in Vitro...
Comunicat de presă - Societatea Română pentru Fertilitate şi Reproducere Asistată SRFRA susţine îmbunătăţirea sănătăţii reproducerii prin educarea populaţiei şi creşterea accesului la tratament.**
ProVita- Diagnostic și tratament inaugurează noul Centru de Fertilizare in vitro Începând cu data de 1 septembrie, ProVita - Diagnostic și tratament inaugurează o nouă specializare, prin deschiderea unui Centru de Fertilizare in vitro în cadrul clinicii din str. Alexandrina nr 20 - 22, sector 1, București.