Cele mai citite
 


Constanţa: 14 copii de la Sanatoriul Techirghiol, suspectaţi de toxiinfecţie alimentară
luni, 22 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 14 copii de la Sanatoriul Balnear de Recuperare Techirghiol au început să se simtă rău, sâmbătă dimineaţă, şi se presupune că ar fi vorba despre o toxiinfecţie alimentară.
Şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Constanţa, dr. Constantin Dina, a declarat, pentru AGERPRES, că unii dintre cei 14 copii acuzau stări de greaţă, alţii aveau diaree, vomau, doi micuţi având febră de până la 38 de grade. Potrivit lui Dina, în prezent, mai mulţi dintre ei nu mai au stările respective, specifice toxiinfecţiei alimentare, simţindu-se bine din punct de vedere medical.
''Am trimis şi un medic infecţionist acolo. Nu a fost necesară transportarea pacienţilor la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa'', a menţionat reprezentantul DJSP.
Conform acestuia, echipe ale DJSP au fost trimise la sanatoriu pentru a face o verificare a condiţiilor igienico-sanitare şi pentru a efectua o anchetă epidemiologică menită să stabilească ce anume au consumat copiii şi care ar putea fi cauza bolii.
''Se recoltează probe de la personalul sanatoriului, de la copii, de pe suprafeţele unde s-a lucrat cu hrană, din alimentele care pot fi păstrate timp de 48 de ore'', a afirmat dr. Dina, menţionând că în urma rezultatelor de laborator şi ale anchetei epidemiologice se poate trage o concluzie referitor la cele petrecute.
Dr. Constantin Dina a declarat că cei 14 copii sunt internaţi la Sanatoriul Balnear de Recuperare Techirghiol împreună cu părinţii şi că, imediat după ce aceştia au început să se simtă rău, conducerea unităţii medicale a informat DJSD şi Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa. AGERPRES/(AS - Nona Jalbă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE Constanţa: Turişti cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la un restaurant din staţiunea Eforie Sud Numărul turiştilor cazaţi la sanatoriul balnear 'Vraja Mării' din Eforie Sud care au început să se simtă rău după ce au mâncat, miercuri dimineaţă, la restaurantul Flacăra din aceeaşi staţiune, a crescut de la 5 la 15 persoane, două dintre acestea fiind transportate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase...
Constanţa: 50 de turişti cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la un restaurant din Eforie Sud Numărul turiştilor cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la restaurantul Flacăra din staţiunea Eforie Sud a ajuns joi la 50 de persoane, după ce miercuri dimineaţă au fost semnalate primele cinci cazuri de îmbolnăvire.
Constanţa: Un nou focar de toxiinfecţie alimentară depistat de DSPJ Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului (DSPJ) Constanţa a informat vineri, într-un comunicat de presă că a fost determinat un nou focar de toxiinfecţie alimentară, soldat cu îmbolnăvirea a nouă copii, la Complexul turistic "La Peşte", din Oraşul Năvodari.
UPDATE Prahova: 13 elevi cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară la un liceu din Breaza Ploieşti, 4 dec/ Agerpres/- Un număr de 13 elevi de la un liceu din localitatea prahoveană Breaza sunt evaluaţi, vineri după-amiază, de medici după ce aceştia au prezentat simptome specifice toxiinfecţiei alimentare.
Argeş: 14 copii de la o şcoală din Piteşti au fost interneţi cu toxiinfecţie alimentară Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) au declanşat duminică o anchetă epidemiologică, după ce 14 copii de la o şcoală din municipiul Piteşti au fost internaţi în ultimele zile cu toxiinfecţie alimentară.
Argeş: Cazurile de toxiinfecţie alimentară de la o grădiniţă din Piteşti, provocate de nerespectarea regulilor de igienă în bucătărie Cele cinci cazuri de toxiinfecţie alimentară înregistrate pe 11 octombrie la o grădiniţă din municipiul Piteşti au fost provocate de nerespectarea regulilor de igienă în bucătăria în care se pregătea hrana, a anunţat miercuri prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare.