Cele mai citite
 


Cei doi muncitori răniţi la Mechel, în continuare în stare critică
luni, 10 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 10 aug /Agerpres/ - Cele două persoane grav rănite aduse sâmbătă, la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti, în urma incidentului de la combinatul Mechel din Târgovişte, au fost supuse, luni, unei noi examinări medicale complete, pentru evaluarea stării lor de sănătate.

 

Echipa medicală formată din mai mulţi specialişti, condusă de dr. Cristian Niţescu, directorul medical al spitalului, a analizat evoluţia pacienţilor la 48 de ore de la producerea accidentului.

Rezultatele examenului medical arată că pacienta R.A., în vârstă de 42 de ani, aflată în continuare la secţia de terapie intensivă a spitalului, are o stare generală stabilă, dar critică.

În urma evaluării medicale din cursul dimineţii de luni, s-a constatat că pacienta prezintă leziuni de arsură profundă (gradul III) pe aproximativ 20% din suprafaţa corpului, din totalul celor 60% din suprafaţa corporală afectată de arsuri. Din acest motiv, o echipă medicală complexă o va supune pe pacientă unei intervenţii chirurgicale de excizie-grefare (transplant de piele) pe circa 10% din suprafaţa corpului, în cursul zilei de marţi.

Pacientul B.I., în vârstă de 41 de ani, se află internat tot în cadrul secţiei de terapie intensivă, intubat, iar starea lui este extrem de critică.

În urma examenului medical, s-a constatat că prezintă leziuni de arsură profundă (gradul III) în proporţie de peste 50% din suprafaţa corpului, din totalul de 85-90% a suprafeţei corporale afectate de arsuri.

În cazul acestui pacient s-a decis amânarea unor eventuale intervenţii chirurgicale, până ce starea sa de sănătate va permite acest lucru.

În continuare, medicii din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală fac eforturi pentru a-i menţine în viaţă pe cei doi pacienţi. Medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor de recuperare a pacientei, şi extrem de rezervaţi în privinţa bărbatului.

Patru angajaţi ai combinatului Mechel Târgovişte au fost răniţi, sâmbătă, în urma unui accident de muncă ce a avut loc la un cuptor de ardere a varului.

Conform Poliţiei Dâmboviţa, a fost o explozie, urmată de un suflu puternic, dar fără un incendiu.

Răniţi au fost trei bărbaţi şi o femeie. Unul dintre bărbaţi, cu arsuri pe 80% din suprafaţa corpului, şi femeia cu arsuri pe 40% din suprafaţa corpului au fost trimişi cu ambulanţele la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Ceilalţi doi răniţi au suferit leziuni şi arsuri mai uşoare. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Starea copilului ajuns cu arsuri la 'Grigore Alexandrescu' se menţine gravă Bucureşti, 20 iul /Agerpres/ - Starea copilului în vârstă de opt ani, ajuns la sfârşitul săptămânii, la Spitalul Clinic de Urgenţă "Grigore Alexandrescu" din Capitală cu o echipă SMURD, în urma unor arsuri, se menţine în continuare gravă, el rămânând în tratament, cu un pronostic vital rezervat şi...
Maramureş: Gravidă decedată din cauza gripei noi Baia Mare, 16 dec /Agerpres/ - Femeia gravidă în luna a VII-a, din comuna Petrova, diagnosticată cu gripă nouă în urmă cu cinci zile, a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, a precizat, miercuri, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş, dr. Vasile Bodnar.
UPDATE Spitalul Militar:Trei răniţi la Colectiv sunt mult mai bine; cinci sunt în stare gravă Trei dintre pacienţii aflaţi la Terapie Intensivă la Spitalul Militar în urma incendiului de la clubul Colectiv au o stare mult mai bună şi vor fi transferaţi în secţia de arşi, dar cinci rămân în stare gravă, unul fiind intubat, a anunţat, luni, comandantul spitalului, dr. Florentina Ioniţă Radu.
Spitalul Sfântul Ioan: Şase răniţi în incendiul din clubul Colectiv sunt în stare gravă Şase din cei opt răniţi internaţi la Spitalul Sfântul Ioan din Capitală în urma incendiului de la clubul Colectiv sunt în stare gravă, fiind intubaţi, a declarat luni pentru AGERPRES şefa Secţiei de terapie intensivă, Carmen Giuglea.
Spitalul Sf. Ioan: 5 pacienţi în stare gravă, doi cu stare generală bună Cinci răniţi în urma incendiului din club Colectiv, care se află internaţi la Spitalul "Sf. Ioan", sunt în stare gravă, iar ceilalţi doi prezintă o stare generală bună, a declarat miercuri pentru AGERPRES şeful Secţiei de Terapie Intensivă, Carmen Giuglea.
Adulţii răniţi în explozia conductei de apă termală din Satu Mare sunt în stare gravă Cei doi adulţi, soţ şi soţie, care au fost răniţi în explozia de la ştrandul din comuna sătmăreană Acâş sunt în stare gravă, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti, Adrian Stănculea.