Cele mai citite
 


Neamţ: Turist muşcat de viperă în Cheile Şugăului
luni, 22 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un bărbat de 42 de ani, din localitatea Anina, judeţul Caraş-Severin, a fost muşcat de o viperă, în timp ce se afla în zona rezervaţiei naturale Cheile Şugăului.
Potrivit informaţiilor furnizate, sâmbătă, de doctorul Letiţia Damoc, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Neamţ, victima a încercat să prindă şarpele de coadă, însă acesta s-a răsucit şi l-a muşcat. Fratele victimei a reuşit să omoare şarpele, astfel încât specialiştii au putut stabili că este vorba de o viperă.
Bărbatul a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ, unde i-a fost administrat serul anti-viperin.
Pentru că efectele veninului pot avea efecte chiar şi după 48 de ore, victima a fost internată în secţia de terapie intensivă unde este ţinută sub observaţie.
Anul trecut a avut loc un eveniment similar în masivul Ceahlău.
Specialiştii îi avertizează pe turişti să nu se apropie de animalele sălbatice şi cu atât mai mult să nu încerce să le prindă, din cauza riscurilor la care se expun. AGERPRES/(AS - Gabriel Apetrii)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ambulanţă de terapie intensivă, operaţionalizată la Botoşani O ambulanţă de terapie intensivă de tip C din dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Botoşani a devenit operaţională începând de marţi. Autospeciala SMURD a intrat în exploatare în cadrul unei ceremonii la care a participat şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed...
Mehedinţi: Tânăr muşcat de o viperă transportat de urgenţă la un spital din Craiova Un tânăr de 21 de ani din satul mehedinţean Dîlma a fost muşcat luni de o viperă în timp ce el se deplasa printr-o pajişte către un izvor.
Harghita: Bărbat internat în spital după ce a fost muşcat de un şarpe, posibil viperă Miercurea Ciuc, 20 iul/Agerpres/- Un bărbat de 43 ani a fost internat luni la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, după ce a fost muşcat de un şarpe, posibil o viperă.
O ambulanţă pentru terapie intensivă, primită anul trecut de autorităţile prahovene, va fi pusă în funcţiune săptămâna viitoare O ambulanţă de tip C1, folosită pentru terapie intensivă, va fi pusă în funcţiune în cursul săptămânii viitoare, decizia fiind luată, sâmbătă, în cadrul unei vizite de lucru a secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.
Argeş: Ambulanţa SMURD de terapie intensivă mobilă a devenit operaţională Ambulanţa SMURD de terapie intensivă mobilă, aflată în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş de aproape un an, a devenit operaţională începând de luni.
Neamţ: Medicii de la Ambulanţă au predat cursuri de prim-ajutor unor copii cu dizabilităţi Copiii din Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Dizabilităţilor din Piatra Neamţ au fost instruiţi, vineri, de medicii Serviciului Judeţean de Ambulanţă, cum să acorde primul ajutor până la sosirea cadrelor specializate.