Cele mai citite
 


Număr alarmant de E.coli, înregistrat în reţeaua de alimentare cu apă a capitalei daneze
luni, 22 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Locuitorii mai multor cartiere din Copenhaga au fost îndemnaţi, vineri seara, de către autorităţile capitalei daneze să fiarbă în mod obligatoriu, înainte de consum, apa provenită din reţeaua de alimentare a oraşului, după ce în aceasta fuseseră înregistrate valori extrem de ridicate de E.coli, informează Copenhagen Post.
Autorităţile oraşului nu cunosc deocamdată sursa de infectare a apei din reţea. După toate probabilităţile, bacteriile au ajuns aici din apa de ploaie, care s-ar fi putut strecura în conducte în urma ploilor extrem de abundente ce s-au abătut peste Copenhaga în ultimele zile.

După cum atenţionează autorităţile capitalei daneze, consumul de apă direct de la robinet ar putea provoca diaree, greaţă şi vomă. Deocamdată, nu există informaţii că s-ar fi înregistrat cazuri de infectare cu E.coli în rândul locuitorilor oraşului.

Bacteria E.coli este prezentă adesea în tractul intestinal al oamenilor şi mamiferelor. Majoritatea tulpinilor de E.coli sunt inofensive, însă altele pot provoca boli grave. O tulpină mutantă de E.coli a provocat recenta explozie a numărului de infecţii intestinale în Europa, soldate cu moartea a 50 de persoane.AGERPRES/(Adriana Matcovschi)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Şapte agenţi patogeni prezenţi în apele de coastă de la Rio de Janeiro Apele de coastă de la Rio de Janeiro, în care se vor desfăşura unele dintre competiţiile olimpice acvatice, sunt pline de virusuri şi bacterii mai mult sau mai puţin periculoase, susţine Live Science publicând o listă de şapte virusuri, bacterii şi paraziţi ce le pot pune probleme sportivilor şi turiştilor...
Bacteria E.coli, idendificată în sticle cu apă îmbuteliate în Cehia Periculoasa bacterie E.coli, care a provocat o gravă epidemie de diaree hemoragică în Europa, a fost idenficată în sticle cu apă "Aquila Aquilinea", la controale efectuate de autorităţile din domeniul siguranţei alimentare din Cehia, informează RIA Novosti, duminică.
Ce este indigestia ? Sub aceasta denumire generoasa se ascund o suita de afectiuni foarte polimorfe cu cauze variate, cu manifestari diverse, cu evolutie si grad de gravitate diferite si cu o larga paleta de remedii terapeutice, ce au in comun degradarea actului fiziologic complex reprezentat de digestie si suferinta...
Ghimbir impotriva starii de greata Radacina noduroasa care se remarca prin gustul ei picant si acru, ghimbirul se foloseste in scopuri medicale de cel putin de 5000 de ani, fiind recunoscut in lumea intreaga pentru capacitatea sa de a calma starea de greata (mai ales la femeile gravide), voma si alte tulburari digestive.
Cele mai frecvente 5 probleme de sanatate care apar vara Pregatiti sa va bucurati asa cum se cuvine de vara si de zilele in care aveti liber la relaxare? Nimic mai placut, mai ales atunci cand nu lasati afectiunile sezoniere sa va ia prin surprindere. Temperaturile ridicate, soarele puternic si chiar alimentatia constituie premise pentru aparitia de...
Informare despre bacteria E.coli şi măsuri de prevenţie a infecţiei Shiga toxina E.coli (STEC) Ministerul Sănătăţii a publicat, marţi, pe site, o informare despre bacteria Escherichia coli (E.coli) şi măsurile de prevenţie a infecţiei Shiga toxina E.coli (STEC).