Cele mai citite
 


Siria: "dovezi de crime contra umanităţii", potrivit ONU
luni, 22 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului, dna Navi Pillay, a declarat vineri că are acum "dovezi" că în Siria au fost comise "crime contra umanităţii" şi a chemat Consiliul de Securitate să sesizeze justiţia internaţională.
"Dovezile arată că au fost comise crime împotriva umanităţii. Chem Consiliul de Securitate al ONU să prezinte dosarul Curţii Penale Internaţionale /CPI/", a declarat dna Pillay, într-un interviu acordat canalului de televiziune France 24.

Înaltul Comisar a precizat că organizaţia sa a întocmit o listă ce conţine numele a 50 de sirieni ocupând poziţii înalte în cadrul regimului lui Bashar al-Assad, care sunt consideraţi responsabili de represiunea violentă din Siria, inclusiv tortură şi asasinate.

Pillay s-a declarat "puţin optimistă" faţă de o sesizare rapidă a CPI, adăugând că eventualele acţiuni ce vor fi întreprinse ar putea fi examinate luni într-o reuniune a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului.

"Atrocităţile continua. Există încă violări" ale drepturilor omului şi ONU dispune de "dovezi credibile şi coroborate" că forţele siriene au împuşcat manifestanţi şi torturat prizonieri, inclusiv copii mici, a declarat ea.

În unele cazuri, guvernul a închis spitale înainte de a lansa asaltul împotriva unui oraş, pentru a împiedica răniţii să fie trataţi, a precizat Pillay.

Un raport de 12 pagini elaborat de o misiune de experţi mandataţi de dna Pillay, publicat joi 18 august, prezintă un catalog foarte grav de brutalităţi şi acte de represiune împotriva populaţiei civile siriene, ce ar putea intra sub incidenţa "crime contra umanităţii", adaugă AFP. AGERPRES/(Sorin Calciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Senat:Fapta de violenţă care implică pentru victimă îngrijiri medicale de cel mult 30 de zile, pedepsită cu închisoare Senatorii jurişti au întocmit, marţi, în unanimitate, un raport de admitere a propunerii legislative care modifică Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal în sensul că se pedepseşte cu închisoare, de la şase luni la cinci ani, fapta de violenţă care implică îngrijiri medicale "de cel mult 30 de zile"...
OMS: Violenţa împotriva femeilor este o 'epidemie' Una din trei femei a fost în cursul vieţii victima abuzurilor fizice sau sexuale, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Margaret Chan, definind acest fenomen ca 'o problemă globală de sănătate de proporţiile unei epidemii', informează vineri setimes.com.
Raport Salvaţi Copiii: Sărăcia, discriminarea, scăderea vaccinărilor - motive de îngrijorare Sărăcia, având consecinţă abandonul şcolar, discriminarea, agresivitatea, scăderea numărului vaccinărilor, lipsa unei instituţii specializate - Avocatul Copilului sunt principalele motive de îngrijorare semnalate de organizaţia Salvaţi Copiii în Raportul Alternativ Periodic, care va fi prezentat Comitetului...
Salvaţi Copiii: Violenţa reflectată în mass-media are consecinţe în dezvoltarea copilului Organizaţia Salvaţi Copiii a iniţiat joi o masă rotundă ca temă reflectarea violenţei în mass-media, una dintre concluziile principale fiind aceea că acest fenomen are consecinţe negative în dezvoltarea psihică şi afectivă a copiilor.
Raport OMS: Rata omuciderilor în România a fost în 2012 de 2,09 la 100.000 de locuitori Rata omuciderilor în România a fost în anul 2012 de 2,09 la 100.000 de locuitori, relevă un raport privind violenţa în lume publicat miercuri, la Geneva, de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
INTERVIU Dr. Marian Mitrică: În ultimii cinci ani a crescut cu 30% incidenţa cancerelor cerebrale Şeful Secţiei de neurochirurgie a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Carol Davila", col. dr. Marian Mitrică, doctor în ştiinţe medicale, spune, într-un interviu acordat AGERPRES, că echipa pe care o conduce poate face toată gama de intervenţii chirurgicale din acest domeniu, anual re...