Cele mai citite
 


SUA se confruntă cu o penurie critică de medicamente
luni, 22 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Oficiali federali americani, congresmeni, reprezentanţi ai industriei producătoare de medicamente şi doctori încearcă să găsească o soluţie pentru penuria critică de medicamente necesare pentru tratarea mai multor boli, printre care infecţiile bacteriene şi anumite tipuri de cancer, scrie cotidianul The New York Times, citat de Agerpres.
Soluţiile propuse - care includ înfiinţarea unui depozit naţional pentru medicamente împotriva cancerului şi a unei companii nonprofit care să importe ingrediente uscate pe care să le transforme ulterior în medicamente - se află abia în stadiul de planificare.
Numai în acest an, un număr record de cel puţin 180 de medicamente cruciale pentru tratarea leucemiei infantile, a cancerului de sân şi de colon şi a anumitor tipuri de infecţii nu sunt disponibile în cantităţi suficiente în SUA. Preţurile pentru unele dintre aceste medicamente au crescut vertiginos, în unele cazuri chiar şi de 20 de ori, iar testele clinice pentru unele tratamente experimentale au fost amânate.
Administraţia preşedintelui Barack Obama are în vedere crearea unui depozit guvernamental în care să fie stocate medicamente vitale în tratamentul cancerului. Potrivit proiectului, guvernul va stoca ingredientele deshidratate, necesare fabricării medicamentelor împotriva cancerului, şi, în caz de penurie, va distribui aceste ingrediente spitalelor, unde farmaciştii le vor transforma în soluţii injectabile.
Printre cauzele lipsei de medicamente se numără descoperirea unor probleme de ordin sanitar (contaminarea cu microbi), dar şi lipsa de interes a producătorilor, din cauza profiturilor scăzute. O problemă crucială o reprezintă lipsa de echilibru între regulile pieţei libere şi reglementările guvernamentale. Altfel spus, preţul multor medicamente mai vechi este scăzut până când respectivele medicamente ajung să nu se mai găsească pe piaţă, moment în care preţurile cresc. Însă preţurile mai mari nu se traduc într-o creştere a producţiei din partea companiilor care fabrică medicamentele, pentru că obţinerea tuturor aprobărilor guvernamentale se dovedeşte a fi un demers prea dificil şi prea costisitor pentru producători. Iar dacă stocul revine la normal, preţurile scad din nou. Un cerc vicios din care administraţia americană va trebui să încerce să iasă.AGERPRES/(Gabriela Ionescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA/reforma sănătăţii: 8 milioane de persoane şi-au făcut o asigurare privată Preşedintele SUA, Barack Obama, a anunţat joi că opt milioane de americani au subscris la un sistem privat de asigurări în cadrul reformei din domeniul sănătăţii în Statele Unite ale Americii, o cifră mult mai mare şi care, în opinia sa, arată că reforma ''funcţionează'', relatează AFP.
Obama i-a primit pe marii patroni americani pentru a discuta despre economie Preşedintele Barack Obama i-a primit vineri pe patronii marilor companii ca American Express sau Johnson&Johnson /produse farmaceutice/, în momentul când Statele Unite se luptă pentru a-şi reporni economia, informează AFP.
SUA: Obama anunţă o luptă pentru eradicarea cancerului şi îl însărcinează cu această misiune pe vicepreşedintele Joe Biden Preşedintele american Barack Obama a lansat marţi ofensiva pentru 'eradicarea' cancerului în SUA, o luptă comparată cu o 'nouă cucerire a Lunii', şi l-a însărcinat cu această misiune pe vicepreşedintele Joe Biden, al cărui fiu a murit de un cancer la creier, relatează AFP.
SUA: experţi americani recomandă vaccinarea şi a băieţilor împotriva HPV Un comitet consultativ al autorităţilor sanitare americane a recomandat marţi extinderea şi la băieţi a vaccinării generalizate împotriva Human Papilloma Virus /HPV/ transmis pe cale sexuală şi responsabil pentru boli venerice şi chiar anumite forme de cancer, informează miercuri AFP.
Pentagonul anunţă 33 de infecţii cu Zika în rândul personalului militar american Pentagonul a anunţat miercuri că 33 de militari americani, dintre care o gravidă, au contractat probabil virusul Zika în străinătate, transmite Reuters.
Barack Obama: Ar mai putea apărea cazuri de Ebola în SUA până la eradicarea epidemiei în Africa de Vest Preşedintele american Barack Obama a declarat miercuri că ar mai putea fi semnalate cazuri individuale de Ebola în SUA până la eradicarea epidemiei din ţările din Africa de Vest, transmite Reuters.