Cele mai citite
 


Inaugurarea a trei etaje ale spitalului de la Horezu
luni, 10 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Râmnicu Vâlcea, 10 aug /Agerpres/ - Consiliul Judeţean Vâlcea a inaugurat luni primele trei etaje ale Spitalului Orăşenesc din oraşul Horezu. 

"Este vorba de un proiect în valoare de peste 39 de milioane de lei, din care până acum s-au decontat 27 de milioane. Este cel mai modern spital din judeţul Vâlcea, saloane cu maxim patru paturi, fiecare salon are propriul grup sanitar, finisaje moderne. Are o capacitate de cazare similară Spitalului Judeţean din Râmnicu Vâlcea", a spus preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Câlea.

Spitalul din Horezu deserveşte un număr de 17 localităţi şi aproximativ 70.000 de persoane. "Numai în acest an, s-au investit 8,5 milioane de lei în acest proiect şi, deşi a fost un an de criză, ministrul Bazac a fost receptiv şi a înţeles rostul acestei unităţi medicale şi a răspuns financiar solicitărilor noastre", a adăugat Câlea.

În prezent, în noul sediu au fost mutate două secţii - pediatria şi medicala - sediul vechi al spitalului urmând ca în viitor să devină spaţiu primăriei.

Tot preşedintele CJ Vâlcea a mai spus că sunt necesare acum diligenţe pentru dotarea spitalului cu aparatură medicală performantă şi aducerea spre "naturalizare a personalului medical competent".

"După opinia mea, trebuie făcută un fel de ancheta pe la Universităţile de Medicină şi văzut care studenţi sunt din zonă şi stimulaţi să se întoarcă aici. Pentru că noul spital are spaţii de cazare pentru medici, aşadar problema domiciliului ar fi rezolvată", a precizat Câlea. AGERPRES/(Liviu Popescu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Inaugurare Secţie de Chirurgie Cardiovasculară Pediatrică – Spitalul Monza Bucureşti - Copiii sunt “inima” noastră Îngrijirea şi tratamentul copiilor cu malformaţii cardiace congenitale necesită proceduri şi rigori speciale, diferite faţă de cele ale adultului. Un centru de chirurgie cardiovasulară pediatrică presupune implementarea unei infrastructuri cu circuite speciale ale sălii de operaţie, reanimare...
Inaugurare a Unităţii Medicale Flextronics la Timişoara Flextronics organizează, luni, la Timişoara, ceremonia de inaugurare a Unităţii Medicale din România, considerată cea mai modernă de acest gen din Europa de Est.
Vâlcea: Primarul din Horezu este nemulţumit de fondurile alocate de CAS spitalului din localitate Primarul oraşului Horezu, Ilie Fârtat, s-a declarat nemulţumit de modul cum au fost alocate sumele pe spitale de către CAS Vâlcea, spunând că au primit bani cu precădere spitalele subordonate Consiliului Judeţean.
Vâlcea: Primarul din Horezu a schimbat conducerea spitalului după preluare Conducerea Spitalului Orăşenesc din Horezu a fost schimbată, administraţia locală numind un alt manager general şi un director medical, imediat după preluare.
Vâlcea: Spitalul din Horezu a primit 350 000 lei Suma de 350.000 lei a fost alocată pentru dotarea cu aparatură performantă a Spitalului din Horezu, a declarat miercuri pentru AGERPRES, senatorul Emilian Frâncu, în urma demersurilor pe care acesta spune că le-a întreprins la Ministerul Sănătăţii.
Vâlcea: Demersuri ale Spitalului din Horezu pentru înfiinţarea unei secţii de primiri urgenţe Reprezentanţii Spitalului orăşenesc Horezu, al treilea ca mărime din judeţul Vâlcea, au depus documentaţia la Ministerul Sănătăţii pentru a înfiinţa un Compartiment de primiri urgenţe în cadrul unităţii sanitare, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul DSP, dr. Maria Murăruş.