Cele mai citite
 


Avem nevoie de diete cu energie
luni, 22 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Nutritie, Diete, Altfel de medicina
 

 
 
 
 
Chiar si in timpul celor mai drastice diete avem nevoie de energie pentru a ne desfasura activitatile obisnuite.

Una dintre conditiile reusitei unei diete este de a nu avea tot timpul senzatia de foame.

Aici intervine rolul glucidelor (a dulciurilor) sau hidratilor de carbon, cum sunt numiti in termeni stiintifici. Glucidele bune sunt cele care se transforma lent in energie , dandu-ne astfel senzatia de satietate .

Ele se gasesc in cereale , leguminoase, fructe uscate sau proaspete, lapte , zahar .

Preferati nucile, smochinele, cerealele complete si orezul pentru a va echilibra necesarul de energie . Zaharul, contrar ideilor preconcepute, are o slaba putere calorica: 4 kilocalorii la un gram, fata de 7 Kcal/gr alcoolul si 9 kcal/gr grasimile .

Articol preluat de pe www.musetel.ro

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cum iti influenteaza dieta alimentara modul in care dormi Se stie ca prea putin somn are impact asupra obiceiurilor alimentare, asupra apetitului, castigului in greutate si asupra altor functii metabolice, dar se stie prea putin despre modul in care diferitele diete joaca un rol in ce priveste cat de bine dormi. Un nou studiu a evaluat dietele si tiparele...
Diete cu efect antiinflamator Notiunea de dieta cu efecte antiinflamatorii e bazata pe un concept simplu: poarta acest nume acele diete axate pe anumite alimente ce sunt recunoscute pentru abilitatile lor de a diminua inflamatiile. Multe din aceste diete cu efecte antiinflamatorii sunt concentrate in jurul unor alimente precum: cereale...
Dieta DASH impotriva hipertensiunii In ultimele secole, s-a constat o accentuare a preocuparii pentru nutritia sanatoasa, prin urmare, numeroase diete au fost propuse, in speranta imbunatatirii modului de alimentare a oamenilor si a ameliorarii sanatatii acolo unde e necesar.
Obiceiuri alimentare care-ti afecteaza sanatatea Spune-ne ce obiceiuri alimentare ai si-ti spunem cum stai cu sanatatea! Desi anumite reguli alimentare sunt considerate litera de lege pentru un regim de viata echilibrat, chiar si in domeniul nutritiei se mai strecoara mituri ce ne pot afecta sanatatea.
Consumaţi iaurt: ajută la echilibrarea dietei, după răsfăţurile culinare de Sărbători Produsele lactate reprezintă o componentă importantă în alimentaţia zilnică, având un conţinut bogat în nutrienţi esenţiali, necesari pentru creşterea şi menţinerea muşchilor si oaselor, la orice vârstă. Pe lângă faptul că iaurtul este o sursă naturală de proteine şi calciu, acesta echilibrează...
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI Alimentaţia în perioada examenelor Există o strânsă legătură între randamentul cerebral şi calitatea alimentelor ingerate, în special în perioadele în care organismul este supus unui stres psihic suplimentar, susţin nutriţioniştii.