Cele mai citite
 


Zece turişti diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară
luni, 10 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Piteşti, 10 aug /Agerpres/ - Zece persoane cazate într-o tabără din zona Piscu Negru, dintre care şase copii, au fost internate luni în secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Argeş din cauza unei toxiinfecţii alimentare, starea lor fiind stabilă.

 

Cei şase copii, cu vârste cuprinse între 10 şi 16 ani, doi dintre adulţii care îi însoţeau şi doi angajaţi ai hotelului la care au fost cazaţi au acuzat după amiază simptome specifice unei toxiinfecţii alimentare. Primul ajutor le-a fost acordat de salvamontişti, apoi pacienţii au fost preluaţi de mai multe ambulanţe, care i-au transportat la Piteşti.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Argeş, pacienţii acuzau dureri de cap, vărsături şi scaune diareice, simptome specifice unei toxiinfecţii alimentare. Starea celor zece este stabilă, toţi rămânând însă în continuare sub supraveghere medicală.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au deschis o anchetă în acest caz şi au efectuat verificări la hotelul în care au fost cazaţi turiştii. Din primele cercetări a reieşit că, cel mai probabil, cauza îmbolnăvirilor ar fi o omletă care a fost servită la micul dejun.

Turiştii cazaţi în tabăra de la Piscu Negru sunt din Bucureşti, iar doi dintre ei, tată şi fiică, sunt rezidenţi în Germania. AGERPRES/(George Onea)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE Constanţa: Turişti cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la un restaurant din staţiunea Eforie Sud Numărul turiştilor cazaţi la sanatoriul balnear 'Vraja Mării' din Eforie Sud care au început să se simtă rău după ce au mâncat, miercuri dimineaţă, la restaurantul Flacăra din aceeaşi staţiune, a crescut de la 5 la 15 persoane, două dintre acestea fiind transportate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase...
Constanţa: Turişti suspectaţi că au toxiinfecţie alimentară, la un hotel din staţiunea Mamaia Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa au demarat, miercuri, o anchetă epidemiologică la un hotel din staţiunea Mamaia, după ce mai mulţi turişti care au mâncat în cadrul unităţii respective au început să prezinte simptome specifice toxiinfecţiei alimentare.
Constanţa: 50 de turişti cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la un restaurant din Eforie Sud Numărul turiştilor cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la restaurantul Flacăra din staţiunea Eforie Sud a ajuns joi la 50 de persoane, după ce miercuri dimineaţă au fost semnalate primele cinci cazuri de îmbolnăvire.
Argeş: Cazurile de toxiinfecţie alimentară de la o grădiniţă din Piteşti, provocate de nerespectarea regulilor de igienă în bucătărie Cele cinci cazuri de toxiinfecţie alimentară înregistrate pe 11 octombrie la o grădiniţă din municipiul Piteşti au fost provocate de nerespectarea regulilor de igienă în bucătăria în care se pregătea hrana, a anunţat miercuri prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare.
21 turişti din Mureş, dintre care 10 copii, au ajuns la UPU Suceava cu toxiinfecţie alimentară Un grup de 22 de persoane, adulţi şi copii, cazaţi la un motel din Şcheia, s-au prezentat duminică la Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava cu simptome de intoxicaţie alimentară, informează un comunicat al Prefecturii Suceava, transmis AGERPRES.
Argeş: Numărul elevilor de la o şcoală din Piteşti care au ajuns la spital cu suspiciuni de toxiinfecţie alimentară a ajuns la 42 Numărul elevilor de la Şcoala I. L. Caragiale din Piteşti care s-au prezentat la spital cu suspiciuni de toxiinfecţie alimentară a ajuns marţi la 42, au anunţat reprezentanţii Instituţiei Prefectului Argeş.