Cele mai citite
 


Instituţia Prefectului Capitalei a cerut autorităţilor locale să pună în aplicare planul propriu de măsuri privind canicula
marţi, 23 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti a solicitat, luni, autorităţilor publice locale să pună în aplicare planul propriu de măsuri pentru diminuarea efectelor caniculei.
Conform unui comunicat al Instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti, solicitarea vine ca urmare a prognozei meteorologice ce anunţă temperaturi ce vor depăşi 34-35 de grade Celsius.
Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti a încheiat un protocol de parteneriat cu marile reţele de farmacii din Capitală, astfel încât persoanele afectate de caniculă să primească sprijin specializat.
Există 470 de puncte farmaceutice din mai multe reţele de farmacii unde bucureştenii afectaţi de temperaturile ridicate de afară pot primi asistenţă. Lista şi adresele acestor farmacii se vor regăsi pe site-ul Instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti www.prefecturabucuresti.ro.
Fiecare autoritate a administraţiei publice locale a raportat măsurile pe care le adoptă pentru a veni în sprijinul populaţiei afectate de caniculă.
Administraţia Spitalelor a amenajat în zonele cu trafic pietonal intens 14 corturi anticaniculă.
S-au verificat condiţiile de asigurare a asistenţei medicale în unităţile sanitare, s-au asigurat stocurile de medicamente de urgenţă, în special medicamente pentru patologii determinate/agravate de caniculă, s-au verificat generatoarele de rezervă, s-au asigurat rezervele de apă proprii unităţilor sanitare.
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1 a organizat puncte de acordare a primului ajutor în cabinete medicale din nouă zone. În aceste cabinete se va asigura apă potabilă de la reţeaua de alimentare.
În sectorul 2, se va acorda asistenţă medicală de prim ajutor şi se va distribui apă rece către populaţie în 12 puncte fixe. Pentru a preîntâmpina eventualele incidente din stradă, cele şase ambulanţe sociale ale Primăriei Sectorului 2 vor avea un program special, urmând a fi parcurse cele mai circulate artere din sector.
Primăria Sectorului 3, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului asigură măsuri de protecţie împotriva efectelor caniculei în patru Centre de Informare pentru Cetăţeni şi în 12 pieţe, unde se distribuie apă potabilă persoanelor afectate de temperaturile ridicate.
În sectorul 4 sunt înfiinţate şase puncte de distribuire a apei potabile şi au fost activate nouă puncte de prim ajutor. Stropirea străzilor se efectuează de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, iar în perioadele caniculare o dată dimineaţa şi de trei ori pe noapte.
Persoanele adulte cu afecţiuni cronice, în special cardiace şi respiratorii, vor fi monitorizate suplimentar faţă de perioadele obişnuite.
Se va asigura permanenţă la corturile de distribuire a apei, ce vor fi instalate de Primăria Sectorului 4. Pentru cei 50 de asistaţi adulţi la domiciliu se va asigura îngrijire medico-socială şi vor fi asigurate servicii de procurare a cumpărăturilor zilnice.
Pe toată perioada de caniculă, se va asigura un serviciu de permanenţă, unde cetăţenii pot solicita informaţii şi sprijin în caz de nevoie, la Primăria Sectorului 5 - Direcţia Utilităţi Publice, tel. 021.314.75.25.
Se vor organiza zece module cu program de luni până duminică, între orele 09,00-17,00, pentru asistenţă în perioada de caniculă, fiecare punct dispunând de spaţiu de adăpostire şi relaxare utilat şi dotat cu scaune, masă, aparat de apă, pahare de unică folosinţă, aer condiţionat.
Primăria Sectorului 6 va asigura un serviciu de permanenţă zilnic până la ora 22,00, la sediul instituţiei, vor fi opt puncte pentru acordarea primului ajutor şi 23 puncte de distribuire a apei potabile. AGERPRES/(AS - Iulia Petre)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Măsuri anticaniculă luate în Bucureşti În Bucureşti, au fost luate mai multe măsuri de protejare a populaţiei în perioada caniculară anunţată de meteorologi.
Primăriile de sector s-au pregătit pentru diminuarea efectelor caniculei Prefectura Capitalei a solicitat autorităţilor publice locale să pună în aplicare planul propriu de măsuri pentru diminuare a efectelor caniculei ca urmare a prognozei meteorologice emise de ANM unde este prevăzută o depăşire a pragului critic de 80 pentru indicele de confort termic, în după amiaza zilelor...
Corturi anticaniculă, amenajate în toate sectoarele din Capitală Prefectul Capitalei, Georgeta Gavrilă, a dispus ca autorităţile administraţiei publice locale să ia toate măsurile necesare pentru a veni în ajutorul populaţiei pe timp de caniculă şi a cerut primăriilor să amplaseze corturi unde să fie asigurată asistenţă medicală, apă potabilă, aer condiţionat, în...
Şase puncte de prim ajutor pentru caniculă în sectorul 4 Primăria sectorului 4 anunţă că punctele fixe de prim ajutor de pe raza unităţii administrative sunt funcţionale şi că în incinta lor se distribuie apă potabilă, măsură luată în contextul emiterii de către meteorologi a codului galben de caniculă.
Mehedinţi: Puncte de prim-ajutor, amenajate de Primărie în perioada caniculei în Drobeta Turnu Severin Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin a amplasat, marţi, corturi de prim-ajutor în zece puncte din oraş, aflate în zone aglomerate, de unde în perioada codului galben de caniculă populaţia poate primi apă şi poate apela la serviciile de urgenţă de asistenţă medicală.
Apă şi asistenţă medicală, asigurate pentru locuitorii sectorului 2 pe perioada caniculei Primăria Sectorului 2 a înfiinţat puncte în care se va distribui apă rece către cetăţeni, semnalate corespunzător şi dotate cu aparate de aer condiţionat, având în vedere temperaturile ridicate care se înregistrează în Capitală.