Cele mai citite
 


Primăria Municipiului Bucureşti suplimentează măsurile anticaniculă
marţi, 23 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria Municipiului Bucureşti a decis suplimentarea măsurilor anticaniculă, având în vedere avertizările de caniculă ale meteorologilor pentru zilele următoare.
Potrivit unui comunicat de presă al PMB transmis luni AGERPRES, în Capitală sunt amenajate 25 de corturi anticaniculă şi funcţionează mai multe puncte de prim-ajutor.
Administraţia Spitalelor a amenajat în zone cu trafic pietonal intens 13 corturi anticaniculă dotate cu aer condiţionat, dozatoare de apa şi personal medical de specialitate (la Universitate - Facultatea de Arhitectură, la Cişmigiu - în faţa Prefecturii, la Piaţa Romană în dreptul staţiei de metrou, la intrarea Charles de Gaulle din parcul Herăstrău, la Piaţa 11 iunie, Gara de Nord, Parcul Crângaşi, Piaţa Roma, Piaţa Victoriei, Parcul Carol - intrarea în parc, Parcul Moghioroş, Dristor - lângă staţia de metrou, Titan - staţia de metrou).
În toate corturile, personalul medical se află la dispoziţia bucureştenilor în intervalul orar 12,00-18,00 iar Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti a fost alertat şi lucrează în strânsa colaborare cu Administraţia Spitalelor pentru a interveni în situaţii de urgenţă.
De asemenea, în pasajul de la Universitate şi în complexul Grozăveşti funcţionează două puncte de prim-ajutor, acolo unde bucureştenii pot beneficia de servicii medicale, apă şi aer condiţionat.
Pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă în spitalele din subordinea municipalităţii s-au asigurat stocurile de medicamente, în special ale celor pentru patologii determinate sau agravate de caniculă, au fost verificate generatoarele de rezervă şi s-au asigurat rezervele de apă proprii unităţilor sanitare.
În acelaşi timp, Primăria Capitalei, prin Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, a amenajat în parcurile pe care le administrează 12 corturi anticaniculă: trei în Parcul Herăstrău, două în Parcul Tineretului şi câte un cort în parcurile Cişmigiu, Izvor, Carol, Floreasca, Unirii, Circului şi Bordei.
Corturile în care se află personal medical de specialitate sunt dotate cu pat, apa potabilă şi trusă medicală.
De asemenea, sunt disponibile patru ambulanţe care asigură asistenţa medicală.
Primăria Capitalei, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB), vine în întâmpinarea persoanelor vârstnice care sunt nevoite să iasă din casă pentru mici cumpărături sau comisioane care nu suportă amânare, punându-le la dispoziţie numărul cu apel gratuit 0.800.821.218 (între orele 8 - 19,00) pentru a primi asistenţă din partea echipelor DGASMB.
Operatorii DGASMB vor prelua apelul, vor nota adresa şi problema cu care se confruntă persoana, urmând ca în cel mai scurt timp o echipă să se deplaseze la domiciliul solicitantului.
De asemenea, DGASMB a amenajat mai multe puncte de prim-ajutor unde bucureştenii pot beneficia de apa şi aer condiţionat în intervalul orar 8,00 şi 19,00: Policlinica Socială din str. Dristor nr. 81-88, sediul DGASMB din str. Academiei nr. 3-5, Centrul de asistenţă pentru persoane vârstnice, şos. Ştefan cel Mare, nr. 1-3, sediul DGASMB din str. Sălcetului nr. 5, Cantina socială Griviţa, calea Griviţei 216 sector 1, Cantina socială Dacia - b-dul Dacia nr 96, sector 2, Cantina socială Agricultori - str. Orzari nr 48, sector 2, Cantina socială Ferentari - Calea Ferentari nr. 191, sector 5, Cantina socială Sfântul Constantin, str. Sfântul Constantin nr. 1, sector 1.
Pentru oamenii cu venituri mici şi pentru cei care nu au apă curentă, DGASMB asigură în incinta Centrului de îngrijire vârstnici din şos. Ştefan cel Mare nr. 1-3 şi la sediul său din str. Sălcetului nr. 5, sector 4, o baie complet amenajată pentru igiena personală, între orele 8,00 şi 19,00.
Pentru a preveni dezvoltarea unor focare de infecţie, direcţia de specialitate din Primăria Capitalei le-a solicitat operatorilor de salubrizare ridicarea în regim de urgenţă a acumulărilor necontrolate de deşeuri de pe raza Bucureştiului.
Totodată, PMB le cere operatorilor să spele şi să stropească principalele artere şi bulevarde din Capitală la primele ore ale dimineţii, seara sau pe parcursul nopţii.
De asemenea, 3D România monitorizează şi evaluează zonele unde apar frecvent focare de ţânţari.
Tot pentru combaterea efectelor caniculei, echipele Apa Nova sunt mobilizate pentru reducerea la minimum a duratei intervenţiilor, acolo unde este cazul. În cazul existenţei în zona afectată de întreruperi a unor clienţi sensibili (spitale, grădiniţe etc.) se asigură alimentarea alternativă cu apă cu ajutorul cisternelor. La solicitarea autorităţilor se poate asigura deplasarea în zonele care nu sunt conectate la sistemul centralizat de alimentare cu apă potabilă a cisternelor. AGERPRES/(AS - Livia Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Corturi anticaniculă, amenajate în toate sectoarele din Capitală Prefectul Capitalei, Georgeta Gavrilă, a dispus ca autorităţile administraţiei publice locale să ia toate măsurile necesare pentru a veni în ajutorul populaţiei pe timp de caniculă şi a cerut primăriilor să amplaseze corturi unde să fie asigurată asistenţă medicală, apă potabilă, aer condiţionat, în...
Sorin Oprescu solicită continuarea măsurilor de combatere a efectelor caniculei Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a solicitat reprezentanţilor direcţiilor de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) să continue măsurile de combatere a efectelor caniculei, având în vedere avertizarea de cod galben din această perioadă, informează un comunicat al...
Măsuri suplimentare anticaniculă solicitate de primarul general al Capitalei Bucureştenii au la dispoziţie, începând de luni, 25 de corturi anticaniculă şi puncte de prim-ajutor, ca urmare a solicitării primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, de suplimentare a măsurilor anticaniculă, având în vedere temperaturile ridicate înregistrate în ultimele zile.
Primăria Capitalei intensifică măsurile anticaniculă Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) intensifică măsurile pentru combaterea efectelor căldurii excesive, având în vedere avertizarea de cod portocaliu de caniculă emisă de meteorologi pentru următoarele zile.
Corturi şi puncte de prim ajutor puse la dispoziţia bucureştenilor de PMB Primarul general, Sorin Oprescu, a solicitat responsabililor din Primăria Municipiului Bucureşti, să pună în aplicare planul de măsuri anticaniculă având în vedere temperaturile ridicate anunţate de meteorologi pentru următoarele zile, informează un comunicat transmis, duminică, AGERPRES.
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.