Cele mai citite
 


(Corespondenţă) Isteria ambulanţelor care răpesc copii pentru organe a cuprins şi Bulgaria
marţi, 23 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sofia, 23 aug - Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: O ambulanţă a fost atacată cu pietre de locuitorii cartierului Stolipinovo din oraşul Plovdiv din sudul Bulgariei, după ce zvonuri potrivit cărora traficanţi de organe ar fi răpit copii au apărut şi în această ţară.
La o conferinţă de presă specială ţinută marţi, comisarul Kostadin Bakov, director adjunct al Inspectoratului de poliţie din Plovdiv, a declarat că, în urma atacului care a avut loc în cartierul Stolipinovo, locuit predominat de populaţie de etnie romă, ambulanţa a fost distrusă şi nu mai poate fi folosită. Bakov a calificat zvonurile legate de răpiri de copii drept absurde şi false, precizând că nu sunt asemenea cazuri pe teritoriul Bulgariei. El şi-a exprimat speranţa că isteria care a cuprins şi alte oraşe bulgare va trece repede şi că oamenii se vor linişti.
Este foarte probabil ca isteria care a apărut acum în Bulgaria să aibă legătură cu zvonurile răspândite în România în urma cu mai bine de o lună. Atunci, mass-media din Bulgaria a difuzat informaţii, preluate de presa română, care se refereau la agresarea ambulanţelor în urma unor zvonuri privind răpirea unor copii pentru organe.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă) Bulgaria: O ambulanţă a fost lovită de tren, o victimă Sofia, 1 apr - Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: O asistentă medicală a decedat luni dimineaţa, după ce ambulanţa în care s-a aflat a fost izbită de un tren. În incident a fost rănit şoferul ambulanţei care a fost internat la spitalul din Burgas (sud), viaţa lui fiind în pericol.
(Corespondenţă) România oferă Bulgariei o reţetă pentru ambulanţe cu adevărat rapide (presă) Sofia, 5 dec - Corespondentul AGERPRES, Ivan Radev, transmite: Vizita secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii din România, dr. Raed Arafat, care a prezentat la Sofia sistemul SMURD, este unul dintre principalele subiecte pentru presa bulgară de joi.
(Corespondenţă) Speranţa de viaţă în Bulgaria este printre cele mai mici din Europa (revista presei) Sofia, 10 mar - Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: Copiii bulgari născuţi acum au şansa să trăiască în medie 73,5 de ani, scrie joi cotidianul sofiot Monitor, citând o serie de date ale Institutului naţional de statistică din Sofia. În prezent speranţa medie de viaţă a bulgarilor este de...
Bulgaria: Banii pentru ajutorul medical de urgenţă, tăiaţi la jumătate (presa) Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: Statul bulgar a tăiat la jumătate banii pentru ajutorul medical de urgenţă, titrează marţi pe prima pagina cotidianul sofiot Sega. Fără să ofere nicio expliaţie, Ministerul Sănătăţii a plătit spitalelor doar 50% din banii care li se cuvin pentru ajutorul...
Bihor: Serviciul de Ambulanţă al Judeţului va avea un sistem de alertă în caz de catastrofe Managerul Serviciului de Ambulanţă al Judeţului (SAJ) Bihor, Gheorghe Pintea, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă de bilanţ, că instituţia va implementa în ianuarie un sistem de alertare generală a angajaţilor, numit 'butonul roşu', folosit doar în situaţii de catastrofe sau calamităţi.
Vaslui: Asistenta de la Ambulanţă care a sustras bani de la un pacient, mutată disciplinar la Huşi Asistenta medicală de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, care a sustras bani din bagajul unui pacient care era transferat între două secţii ale Spitalului Judeţean, a fost mutată disciplinar la substaţia Huşi.