Cele mai citite
 


Femeie muşcată de viperă
luni, 10 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Baia Mare, 10 aug /Agerpres/ - O femeie din localitatea Bistra a fost transportată de urgenţă la Spitalul orăşenesc din Vişeu de Sus, după ce a fost muşcată de o viperă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Maramureş, Radu Lung, a declarat, luni, că femeia în vârstă de 35 de ani este în afara oricărui pericol, iar serul antiviperin a fost asigurat de poliţia de frontieră, instituţie care deţine un stoc limitat de vaccin.

Conform aceleiaşi surse, aerul torid din ultimele zile determină viperele să iasă la soare pe poteci sau pe drumurile din satele de munte. De multe ori, oamenii fie nu văd viperele şi calcă pe ele, fie sunt foarte aproape de ele şi acestea reacţionează muşcând. Muşcătura viperei este foarte periculoasă sau chiar mortală dacă pacientului nu i se administrează serul antiviperin cât mai repede. AGERPRES/ ( Leontin Cupar)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Stocurile de ser antiviperin sunt asigurate în spitalele din zonele în care trăiesc vipere Toate spitalele din judeţul Hunedoara care sunt situate în zone în care există riscul unor muşcături de vipere au în stocuri serul antiviperin necesar pentru intervenţie în cazul unor incidente nedorite, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, dr. Cecilia...
Hunedoara: Turiştii sunt avertizaţi să se ferească de vipere Turiştii care preferă drumeţiile sunt atenţionaţi asupra pericolului pe care l-ar putea reprezenta viperele, în această perioadă a anului, excursioniştii fiind sfătuiţi să poarte bocanci de munte atunci când pleacă pe un traseu montan, chiar dacă afară este caniculă.
Hunedoara: Viperele sunt agresive în această perioadă a anului Turiştii care merg pe munte trebuie să fie atenţi pentru că viperele sunt periculoase în această parte a anului, deoarece se află în perioada de reproducere, oamenii fiind sfătuiţi să se echipeze cu bocanci, chiar dacă afară este cald, şi să respecte mai multe reguli pentru a evita muşcăturile acestor...
Hunedoara: Un tânăr muşcat de viperă a adus şarpele la spital Trei persoane au fost muşcate de vipere în diferite localităţi ale judeţului Hunedoara, starea de sănătate a victimelor fiind bună după ce s-au prezentat la unităţile de primire a urgenţelor şi li s-a administrat ser antiviperin.
Covasna: Bărbat muşcat de viperă, la Comandău Un bărbat de 55 de ani, aflat la cules de ciuperci, a fost muşcat de o viperă într-o pădure din apropierea comunei covăsnene Comandău.
Covasna: Două persoane, muşcate de vipere în ultimele două luni Un bărbat în vârsta de 67 de ani a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, după ce a fost muşcat de o viperă.