Cele mai citite
 


Băsescu despre coordonarea CNAS de MS: Ideea de centralizare este una proastă
miercuri, 24 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, că nu ştie ce înseamnă coordonarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate de către Ministerul Sănătăţii, dar CNAS trebuie să rămână persoană juridică, punctând, totodată, că ideea de centralizare este una "proastă" care ar însemna "paşi înapoi".
"Nu ştiu ce înseamnă coordonat, Casa trebuie să rămână persoană juridică. Nu putem face paşi înapoi spre recentralizarea la minister, băgat nasul în toate problematicile legate de funcţionarea Casei. Mi se pare un pas enorm înapoi. Ce efort politic a fost pentru ca această Casă să devină autonomă! Trebuie făcuţi paşi în continuare. Trebuie debugetarizate spitalele, trebuie privatizat managementul spitalului. Ne întoarcem înapoi la centralizarea reţetelor, să ştie ministerul, să facă ministerul", a explicat Băsescu, într-un interviu acordat TVR, întrebat cu privire la soluţia coordonării Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate de către Ministerul Sănătăţii.
El a precizat că sunt "destui" politicieni sau rude ale acestora care au contracte cu Casa de Sănătate, dar şi medici care prescriu "o sută de reţete pe zi", însă aceste probleme nu se pot rezolva prin revenirea la sistemul centralizat.
"Ideea de centralizare este una proastă, cu cât de centralizat, cu atât mai rău. Dacă avem o şansă spre mai bine, este cu cât împingem lucrurile către teritoriu, către administraţiile locale", a susţinut Băsescu, care a apreciat că a fost depăşită "confruntarea" dintre CNAS şi Ministerul Sănătăţii.
Săptămâna trecută, UDMR a anunţat, odată cu nominalizarea lui Ritli Ladislau drept succesor al lui Cseke Attila la funcţia de ministru al Sănătăţii, şi faptul că s-a ajuns la un acord, la nivelul coaliţiei de guvernământ, în ceea ce priveşte CNAS.
"După consultările cu Partidul Democrat Liberal, membrii coaliţiei au ajuns la un consens şi anume Casa Naţională de Asigurări de Sănătate să fie coordonată de Ministerul Sănătăţii, pentru că în acest fel pot fi realizate cel mai eficient politicile publice în domeniu", anunţa, la acea dată, UDMR. AGERPRES/(A - Mirela Bărbulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noul ministru al Sănătăţii trebuie să combată corupţia PDL din CNAS /liderul PSD/ Noul ministru al Sănătăţii, Ritli Ladislau, trebuie să combată "corupţia Partidului Democrat Liberal din Casa Naţională de Asigurări de Sănătate" şi să schimbe actualul preşedinte al Casei, a declarat vineri preşedintele Partidului Social Democrat /PSD, opoziţie/, Victor Ponta.
Ponta consideră că noul ministru al Sănătăţii trebuie să combată corupţia PDL din CNAS Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, că, din punctul său de vedere, noul ministru al Sănătăţii, Ritli Ladislau, trebuie să combată "corupţia PDL din Casa Naţională de Asigurări de Sănătate" şi să schimbe actualul preşedinte al Casei.
CNAS: Vor fi introduse noi sub-programe în sprijinul bolnavilor de cancer Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii au în vedere dezvoltarea Programului de oncologie şi introducerea unor sub-programe noi, care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer, atât copii cât şi adulţi, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă organizată de Asociaţia Pavel...
Marko Bela: Opoziţia face o greşeală enormă crezând că pentru UDMR contează numai puterea (interviu) Vicepremierul Marko Bela a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că opoziţia face o greşeală "enormă" crezând că pentru UDMR importante sunt numai puterea şi guvernarea, catalogând drept "infantile" afirmaţiile liderilor Uniunii Social Liberale (USL), care spun că, dacă UDMR nu va trăda acum puterea...
Radu Ţibichi (CNAS): Se lucrează la o cartografiere a serviciilor medicale Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, împreună cu Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Şcoala Naţională de Sănătate Publică, va realiza până la sfârşitul anului o cartografiere a serviciilor de sănătate, a declarat marţi preşedintele CNAS, Radu Ţibichi.
E. Boc: Viitorul ministru al Sănătăţii să continue reforma; Ritli nu este responsabil pentru incidentul din 2002 Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Viitorul ministru al Sănătăţii va trebui să continue reforma în sănătate, aşa cum a fost convenită cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, a declarat miercuri, premierul Emil Boc, care a transmis preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea lui Ladislau Ritli...