Cele mai citite
 


Băsescu despre demisia lui Cseke: A făcut bine că a plecat; noul ministru a promis că va respecta priorităţile
miercuri, 24 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Traian Băsescu a susţinut luni că fostul ministru al Sănătăţii Cseke Attila a făcut bine că şi-a dat demisia, adăugând că succesorul său, Ritli Ladislau, a promis, înaintea depunerii jurământului de învestitură, că va respecta priorităţile stabilite în domeniul Sănătăţii împreună cu Fondul Monetar Internaţional.
"Cred că a făcut bine că a plecat (fostul ministru al Sănătăţii Cseke Attila - n.r.), pentru că prin poziţiile lui a făcut ca Ministerul Sănătăţii să cheltuiască extraordinar de mulţi bani nejustificat. (...) Eu mă uit unde se duc banii. Dacă la Casa de Sănătate s-a stabilit oarecum un echilibru, la bugetul Ministerului Sănătăţii este o mare problemă cu programele naţionale, la care tot trebuie să completăm bani. Eu am avut o discuţie cu actualul ministru, înainte de a depune jurământul. S-au stabilit nişte priorităţi pe termene în acordul cu FMI", a declarat Băsescu, într-un interviu acordat TVR.
El a precizat că, înainte de depunerea jurământului de învestitură, noul ministru al Sănătăţii, Ritli Ladislau, a dat asigurări că va respecta angajamentele şi priorităţile în domeniu, stabilite prin acordul cu FMI.
"Aştept sfârşitul lunii august. Angajamentul (ministrului Sănătăţii - n.r.) nu a fost numai într-o discuţie între mine şi domnia sa, ci a fost martor şi domnul prim-ministru. Sper ca noul ministru să înţeleagă că trebuie făcute în termen şi aşa cum mi-a promis, pentru că este o chestie de onoare: ai fost întrebat de preşedinte înainte de depunerea jurământului dacă respecţi un program, ai spus da, respectă-l", a completat Băsescu. AGERPRES/(A - Mirela Bărbulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Băsescu despre coordonarea CNAS de MS: Ideea de centralizare este una proastă Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, că nu ştie ce înseamnă coordonarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate de către Ministerul Sănătăţii, dar CNAS trebuie să rămână persoană juridică, punctând, totodată, că ideea de centralizare este una "proastă" care ar însemna "paşi înapoi".
Ritli Ladislau a depus jurământul de învestitură ca ministru al Sănătăţii Medicul bihorean Ritli Ladislau (UDMR) a depus, miercuri seară, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Sănătăţii, în faţa preşedintelui Traian Băsescu.
E. Boc: Viitorul ministru al Sănătăţii să continue reforma; Ritli nu este responsabil pentru incidentul din 2002 Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Viitorul ministru al Sănătăţii va trebui să continue reforma în sănătate, aşa cum a fost convenită cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, a declarat miercuri, premierul Emil Boc, care a transmis preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea lui Ladislau Ritli...
Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de numire a lui Ritli Ladislau în funcţia de ministru al Sănătăţii Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul de numire a medicului Ritli Ladislau în funcţia de ministru al Sănătăţii, informează Administraţia Prezidenţială.
Băsescu: Ce doresc nu este adoptarea rapidă a legii sănătăţii, ci lansarea ei în dezbatere; ministrul este deschis la reformă Preşedintele Traian Băsescu a punctat miercuri seară că ceea ce doreşte nu este o adoptare rapidă a noii legi a sănătăţii, ci intrarea ei în dezbatere publică, adăugând că actualul ministru al sănătăţii, Ritli Ladislau este un om deschis la reforma sistemului.
Noul ministru al Sănătăţii trebuie să combată corupţia PDL din CNAS /liderul PSD/ Noul ministru al Sănătăţii, Ritli Ladislau, trebuie să combată "corupţia Partidului Democrat Liberal din Casa Naţională de Asigurări de Sănătate" şi să schimbe actualul preşedinte al Casei, a declarat vineri preşedintele Partidului Social Democrat /PSD, opoziţie/, Victor Ponta.