Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Jumătate dintre unităţile de învăţământ nu sunt autorizate sanitar
miercuri, 24 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape 53% dintre unităţile de învăţământ din judeţul Bistriţa-Năsăud nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, cele mai multe cazuri de acest gen fiind la şcolile generale din mediul rural, potrivit informaţiilor furnizate marţi AGERPRES de Direcţia de Sănătate Publică (DSP).
În urma controalelor efectuate de funcţionarii DSP, în mediul urban nu au primit autorizaţie sanitară şapte şcoli generale şi 14 grădiniţe, în timp ce toate cele 18 licee s-au încadrat în normele impuse.
În ceea ce priveşte unităţile de învăţământ de la sate, 130 de şcoli generale nu au primit această autorizaţie, alături de 58 de grădiniţe şi trei licee.
DSP Bistriţa-Năsăud a verificat, în total, 403 unităţi de învăţământ, însă controalele vor continua şi în prima jumătate a lunii septembrie, înainte de începerea noului an şcolar. AGERPRES/(AS - Tina Ţucui)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: O treime din unităţile şcolare nu au autorizaţii sanitare de funcţionare O treime din unităţile şcolare din judeţul Bistriţa-Năsăud nu deţin autorizaţii sanitare, cele mai multe funcţionând în mediul rural.
Bistriţa-Năsăud: 150 de şcoli din totalul de 432 sunt autorizate sanitar Bistriţa, 1 sep /Agerpres/ - Doar 150 de unităţi de învăţământ din judeţul Bistriţa-Năsăud, din totalul de 432, sunt în prezent autorizate sanitar de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP), potrivit datelor prezentate, miercuri, de către reprezentantul Biroului Autorizări, Ioan Suciu.
Bistriţa-Năsăud: Peste 200 de copii cu păduchi şi râie, depistaţi în şcoli Peste 200 de copii cu păduchi şi râie au fost depistaţi în şcolile bistriţene în urma triajului epidemiologic efectuat de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, cei mai mulţi provenind din mediul rural.
Bihor: Mai mult de jumătate din unităţile şcolare nu au autorizaţie sanitară de funcţionare Inspectorii sanitari au constatat după verificarea celor 130 unităţi de învăţământ din judeţul Bihor, din care 102 în mediul rural şi 28 în mediul urban, că doar 53 unităţi controlate aveau autorizare sanitară de funcţionare (ASF) avizată la zi, o unitate avea autorizaţie sanitară cu plan de conformare...
Mehedinţi: Unităţi de învăţământ fără autorizaţie sanitară Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi a autorizat sanitar pentru anul şcolar 2016-2017 un număr de 161 (91,47%) unităţi de învăţământ din mediul urban şi 124 (35,22%) din mediul rural, a declarat directorul instituţiei, Miruna Constantin.
Bistriţa-Năsăud: Peste 300 de elevi cu păduchi, depistaţi la controalele medicale Peste 300 de elevi din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost depistaţi cu păduchi în urma controalelor medicale efectuate după începerea anului şcolar, la care se adaugă şase cazuri de scabie şi patru de varicelă, potrivit datelor comunicate luni AGERPRES de Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică.