Cele mai citite
 


Cluj: Spitalul de recuperare, reabilitat cu bani europeni
miercuri, 24 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ambulatoriul de hidroterapie al Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca a fost reabilitat şi modernizat cu fonduri europene, valoarea investiţiei ridicându-se la 3,2 milioane de lei.
Reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj au arătat, marţi, într-o conferinţă de presă, că prin implementarea proiectului a crescut de la 27 la 41 numărul sălilor de tratament, prin recompartimentarea lor, că va creşte cu 25% numărul pacienţilor în ambulatoriu şi va fi redus la jumătate timpul de aşteptare pentru pacienţi.
Proiectul, intitulat "Reabilitarea şi modernizarea ambulatoriului Corp F - Hidroterapie al Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca", a fost finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională (85%), de la bugetul de stat (13%) şi din bugetul CJ Cluj (2%).
Managerul Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, Sanda Patrichi, a declarat că numărul bolnavilor şi adresabilitatea sunt în continuă creştere în unitatea medicală pe care o conduce, media anuală a pacienţilor internaţi ridicându-se la 12.000, la care se adaugă 35.000 - 50.000 de pacienţi trataţi în ambulatoriu.
"Toate tratamentele moderne existente la nivel european care folosesc ca factor terapeutic apa sunt disponibile în această bază de tratament, începând cu băile galvanice, paturi celulare, cu duşurile scoţiene, cu parafina, nămolul, cu hidro-kineto-terapia individuală sau de grup, totală sau pe segmente, sauna", a explicat Sanda Patrichi. AGERPRES/(A - Marius Septimiu Avram)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Investiţie de 32 de milioane de lei, cofinanţată din fonduri europene, pentru modernizarea unui ambulatoriu Ambulatoriul spitalului Clinic Municipal din Cluj-Napoca va fi modernizat cu fonduri europene, în urma unei investiţii de 32 de milioane de lei.
Cluj: Spitalul Clinic de Recuperare a fost preluat de CJ fără nicio datorie Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca a fost preluat de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj fără nicio datorie, a declarat, joi, pentru AGERPRES directorul medical al unităţii sanitare, dr. Emil Bogdan.
Cluj: Centrul de recuperare neuropsihiatrică Jucu, reabilitat cu bani europeni Reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Cluj au anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că proiectul de modernizare şi dotare a Centrului de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică Jucu va fi finalizat pe 24 decembrie. Proiectul este realizat cu fonduri europene, în valoare de peste 3,8 milioane...
Cluj: Spital privat de recuperare, deschis printr-o investiţie de 10 milioane de euro În localitatea clujeană Suceagu, în apropiere de Cluj-Napoca, a fost inaugurat, joi, cel mai mare spital privat de recuperare din România, Polaris Medical, printr-o investiţie privată de 10 milioane de euro.
Cluj:Toate angajamentele făcute unităţilor medicale din subordinea Consiliului Judeţean vor fi onorate Toate angajamentele făcute unităţilor medicale din subordinea Consiliului Judeţean (CJ) Cluj vor fi onorate în 2012, bugetul alocat acestora nefiind mai mic decât cele din 2011 şi 2010, au precizat, joi, oficiali ai acestei instituţii.
Cluj: Unităţi mobile pentru screening-ul cancerului de col uterin, achiziţionate din fonduri norvegiene Două unităţi mobile pentru screening-ul cancerului de col uterin au fost achiziţionate în cadrul proiectului CEDICROM, finanţat din fonduri norvegiene şi derulat de Institutul Oncologic 'Prof. Dr. Ion Chiricuţă' din Cluj-Napoca, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, coordonatorul proiectului CEDICROM...