Cele mai citite
 


Cum poate fi prelungită speranţa de viaţă în patru etape (studiu)
miercuri, 24 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un studiu american elaborat de Centers for Disease Control and Prevention (Centrele pentru controlul şi prevenirea bolilor) face recomandări în privinţa căilor de urmat pentru a câştiga câţiva ani de viaţă. Studiul, publicat pe 18 august în revista American Journal of Public Health, arată că persoanele de peste 17 ani care nu fumează, fac sport regulat, mănâncă echilibrat şi beau alcool cu moderaţie (femeile, cel mult un pahar şi bărbaţii, două pe zi) au un risc cu 63% mai mic să moară prematur faţă de semenii lor care trăiesc altfel, relatează femina.ch.
La studiu au participat aproape 17.000 de persoane. Chiar şi alegerea uneia din etapele menţionate asigură o oarecare protecţie, însă cercetătorii precizează că cel mai bun mijloc de prelungire a speranţei de viaţă este combinarea celor patru.

În cadrul studiului, s-a demonstrat că femeile care au adoptat cele patru bune obiceiuri au ieşit ceva mai bine decât bărbaţii, riscul lor de deces scăzând cu 63%, în timp ce al bărbaţilor s-a redus cu 62%.

Rezultatele prezentului studiu le confirmă pe cele ale unei cercetări similare, publicate recent în revista American Journal of Clinical Nutrition, care arăta că regimul mediteranean, alături de practicarea regulată a mişcării fizice, o greutate rezonabilă şi lipsa fumatului pot prelungi speranţa de viaţă a unei femei cu 15 ani şi a unui bărbat, cu 8 ani şi jumătate.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Când kilogramele în plus se acumulează, speranţa de viaţă se reduce (studiu) Persoanele supraponderale pierd în medie un an din speranţa de viaţă, un tribut greu, care creşte odată cu numărul de kilograme şi poate ajunge chiar la zece ani în cazul persoanelor cu obezitate severă, relevă un studiu amplu, publicat joi în revista "The Lancet" şi citat de agenţia France Presse (AFP)...
Sportivii de înaltă performanţă au o speranţă de viaţă cu 7 ani mai mare faţă de restul populaţiei (studiu francez) Sportivii de înaltă performanţă au o speranţă de viaţă net superioară faţă de restul populaţiei, relevă un studiu al cercetătorilor francezi, potrivit AFP.
Speranţa de viaţă a crescut spectaculos în ultimul secol /studiu/ Longevitatea oamenilor a crescut atât de rapid de-a lungul ultimului secol încât vârsta de 72 de ani de acum poate fi echivalată cu cea de 30 la nivelul anului 1900, relevă un nou studiu citat de CNBC şi Financial Times.
O medalie olimpică creşte speranţa de viaţă (studiu) Un studiu australian publicat în numărul de Crăciun al 'British Medical Journal' arată că medaliaţii olimpici au o speranţă de viaţă mai ridicată decât majoritatea oamenilor. Ei ar trăi cu aproape trei ani mai mult, scrie Huffington Post.
Speranţa de viaţă în România, mai mică cu 8,1 ani la bărbaţi şi cu 6 ani la femei, faţă de UE-15 (studiu) Speranţa de viaţă a românilor este mai mică decât cea a cetăţenilor ţărilor care erau membre UE înainte de 2004 (UE-15), cu 8,1 ani în cazul bărbaţilor şi cu 6 ani în cazul femeilor, potrivit unui studiu realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Speranţa de viaţă: diferenţe considerabile între ruşi şi europenii din Vest Speranţa de viaţă a europenilor a crescut la nivel global din 1990, dar diferenţa rămâne foarte importantă între Europa de Vest şi unele ţări din fosta Uniune Sovietică, mai ales Rusia, potrivit unei serii de studii publicate miercuri în revista britanică Lancet.