Cele mai citite
 


Datorii de 10 milioane de lei la cel mai mare spital din Braşov
luni, 10 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Braşov, 10 aug /Agerpres/ - Directorul interimar al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, cea mai mare unitate spitalicească din judeţ, dr. Dan Grigorescu, a precizat, luni, într-o conferinţă de presă, că spitalul plăteşte penalităţi la stat pentru faptul că nu şi-a achitat toate cotele referitoare la salarii din cauza faptului că din bugetul spitalului lipseşte suma de 900.000 de lei pentru acest lucru.

"În premieră anunţ că spitalul plăteşte penalităţi la stat pentru că nu are fondurile necesare pentru achitarea cotelor referitoare la salariile angajaţilor. Suma necesară ar fi de 900.000 de lei, dar lipseşte. O mare parte din această sumă ar fi fost în visteria spitalului, în măsura în care fosta conducere ar fi respectat legea şi nu s-ar fi implicat în plăţi de executare silită, care se ridică la suma de peste 500.000 de lei", a spus Grigorescu.

În privinţa măsurilor care se vor lua, acestea vor fi din partea organismelor abilitate a spus directorul interimar al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă care a adăugat că va informa Ministerul Sănătăţii şi Direcţia de Sănătate Publică pentru a trimite o misiune de audit care să certifice dacă cele spuse, în baza unor documente, necesită cu mare rapiditate măsuri legale.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă se confruntă în prezent cu datorii de peste 10 milioane de lei din care, mai mult de jumătate din sumă, reprezintă facturi depăşite la scadenţă. "Dacă cineva vrea să ne execute silit mâine, o poate face liniştit", a mai arătat Dan Grigorescu.

El a mai precizat că, din cauza unor prevederi legislative mai mult sau mai puţin ambigue, începând cu anul 2006 salariaţii spitalului au fost plătiţi pe o altă grilă de salarizare decât ar fi fost normal pentru un spital clinic, astfel că salariaţii s-au adresat justiţiei pentru a încasa diferenţele salariale.

"Acest lucru s-a întâmplat începând cu sfârşitul anului 2007, a continuat în anul 2008 şi chiar în 2009, drepturi care au fost câştigate prin hotărâri executorii. Pentru a fi puse în aplicare salariaţii au formulat acţiuni pentru executare silită, în urma cărora conducerea spitalului a fost obligată să facă aceste plăţi ceea ce a dus la sporirea bugetului cu peste 500.000 de lei, bani cu care se puteau face alte lucruri", a spus Grigorescu.

De asemenea, actualul director interimar consideră nejustificat faptul că, în perioada 2007-2008, membrii Comitetului Director au beneficiat de un spor de calculator de 15%. AGERPRES/(Jana Pintili)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Viorel Rădulescu - Numărul celor care merg la medicul de familie a scăzut cu 20-40% Criza medicamentelor a început să se răsfrângă în mod direct asupra activităţii medicilor de familie, a atras atenţia secretarul general al Colegiului Medicilor din România, Viorel Rădulescu, joi, la Forumul Industriei Farmaceutice care se desfăşoară la Poiana Braşov.
Braşov:Datorii de peste 2 milioane de lei către furnizorii de medicamente şi materiale sanitar-farmaceutice Patru dintre cele şase spitale din municipiul Braşov aflate în subordinea Consiliului Judeţean (CJ) au datorii către furnizorii de medicamente, reactivi şi materiale sanitar farmaceutice de 2,3 milioane de lei, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES dr.Gabriel Stanciu, şeful Direcţiei de Sănătate şi Asistenţă...
Braşov:Trei mari spitale din Braşov au datorii la utilităţi de peste 7 milioane de lei Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă cel mai mare din judeţ, Spitalul de Obstretică şi Ginecologie şi Spitalul Clinic de Copii toate aflate în subordinea Consiliului Judeţean au datorii acumulate la utilităţi pe ultimele trei luni de peste 7 milioane de lei, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă...
Braşov: Distribuitorii de medicamente au de încasat restanţe de 700 de milioane de euro Distribuitorii de medicamente din România au de încasat restanţe care au ajuns la suma de 700 de milioane de euro.
Braşov: Clara Popescu - 75% dintre farmaciile din România sunt în pragul falimentului Cea mai mare parte a farmaciilor din România vând medicamentele pe care le mai au în stoc iar apoi, rând pe rând, ca într-un joc de domino, se vor închide, a declarat joi, la Forumul Industriei Farmaceutice care se desfăşoară la Poiana Braşov, vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor din România, Clara...
Braşov: Şofer pe ambulanţă la SCJU, penalizat cu 5% din salariu timp de trei luni Un angajat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, Constantin Ciobanu, care, în urmă cu câteva zile, în calitate de şofer, a transportat patru persoane în ambulanţă în loc de una, a fost penalizat joi, de Comisia de Disciplină a spitalului, cu reţinerea a 5% din salariu pe o perioadă de trei...