Cele mai citite
 


Măsuri de protejare a populaţie de caniculă în sectorul 2
miercuri, 24 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, a dispus luarea mai multor măsuri pentru protejarea populaţiei având în vedere temperaturile ridicate care se înregistrează în Capitală, informează un comunicat de presă al primăriei, remis marţi AGERPRES.
Astfel, vor exista mai multe puncte în care se va acorda asistenţă medicală de prim ajutor şi puncte pentru distribuirea de apă rece către populaţie - lângă Primăria sectorului 2 la Biroul de Relaţii Publice din Str. Chiristigiilor nr. 11-13, la Serviciul Asistenţă Socială Maşina de Pâine - Str. Maşina de Pâine nr. 65, Serviciul Asistenţă Socială Baicului - Str. Heliade între Vii nr. 36, Serviciul Asistenţă Socială Glinka - Str. M.I. Glinka nr. 7.
Primăria sectorului 2 a mai amenajat puncte pentru acordarea asistenţei medicale şi pe Şos.Pantelimon nr. 255, bl. 43, C.I.C. Iancului - Şos. Iancului nr.59 bl.101 A, Clubul Înţelepţilor - B-dul Basarabia nr.96, Parcul Plumbuita - în incinta Clubului Seniorilor, Centrul pentru Activităţi Recreative şi Inovare Ocupaţională - str. J.L. Calderon nr. 39, Sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 - str. Olari nr.11-13, sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 - str. Racoviţă nr. 22, Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap - Calea Moşilor nr. 229.
Potrivit comunicatului, înfiinţarea de puncte în care se va distribui apă rece către cetăţeni şi care sunt semnalate corespunzător şi dotate cu aparate de aer condiţionat.
Totodată, pentru a preîntâmpina eventualele incidente din stradă, cele şase ambulanţe sociale ale Primăriei Sectorului 2 vor avea un program special, fiind parcurse cele mai circulate artere ale sectorului 2.
"Primăria Sectorului 2 are în evidenţă aproximativ 4.000 de persoane vârstnice şi cu handicap grav, care pot prezenta un risc crescut de evoluţie nefavorabilă a stării de sănătate în perioada caniculară, motiv pentru care sunt monitorizate. Administraţia Locală a Sectorului 2 este pregătită să intervină rapid în situaţii ce ar putea pune în pericol sănătatea populaţiei pe perioada în care vor fi înregistrate temperaturi ridicate la nivelul Capitalei (cod portocaliu - cod roşu)", se arată în comunicatul de presă.AGERPRES/(AS-Roberto Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Măsuri anticaniculă luate în Bucureşti În Bucureşti, au fost luate mai multe măsuri de protejare a populaţiei în perioada caniculară anunţată de meteorologi.
Apă şi asistenţă medicală, asigurate pentru locuitorii sectorului 2 pe perioada caniculei Primăria Sectorului 2 a înfiinţat puncte în care se va distribui apă rece către cetăţeni, semnalate corespunzător şi dotate cu aparate de aer condiţionat, având în vedere temperaturile ridicate care se înregistrează în Capitală.
Primăriile de sector s-au pregătit pentru diminuarea efectelor caniculei Prefectura Capitalei a solicitat autorităţilor publice locale să pună în aplicare planul propriu de măsuri pentru diminuare a efectelor caniculei ca urmare a prognozei meteorologice emise de ANM unde este prevăzută o depăşire a pragului critic de 80 pentru indicele de confort termic, în după amiaza zilelor...
Corturi anticaniculă, amenajate în toate sectoarele din Capitală Prefectul Capitalei, Georgeta Gavrilă, a dispus ca autorităţile administraţiei publice locale să ia toate măsurile necesare pentru a veni în ajutorul populaţiei pe timp de caniculă şi a cerut primăriilor să amplaseze corturi unde să fie asigurată asistenţă medicală, apă potabilă, aer condiţionat, în...
Centrul Operaţional pentru Prevenirea şi Eliminarea Efectelor Caniculei a fost activat în sectorul 2 Centrul Operaţional pentru Prevenirea şi Eliminarea Efectelor Caniculei a fost activat şi convocat în sectorul 2 de primarul Neculai Onţanu, ca urmare a atenţionărilor meteorologice de vreme caniculară din această perioadă.
Şase puncte de prim ajutor pentru caniculă în sectorul 4 Primăria sectorului 4 anunţă că punctele fixe de prim ajutor de pe raza unităţii administrative sunt funcţionale şi că în incinta lor se distribuie apă potabilă, măsură luată în contextul emiterii de către meteorologi a codului galben de caniculă.