Cele mai citite
 


Timiş: Şcoli fără autorizaţie sanitară, în mediul rural
miercuri, 24 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 50 de şcoli din Timiş, preponderent din mediul rural, îşi vor începe activitatea fără autorizaţie sanitară, cele mai multe deficienţe fiind la grupurile sanitare.
Cu toate acestea, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) spun că nu este încălcată legea şi că elevii pot începe activitatea în condiţiile date.
''Este legal (să înceapă cursurile la termen şi în şcolile cu astfel de probleme - n.r.), situaţia aceasta este aceeaşi, de mai mulţi ani. Vor funcţiona, în continuare, fără autorizaţie sanitară pe responsabilitatea directorilor şi a autorităţilor locale, dacă se va întâmpla ceva cu copiii din acele unităţi şcolare'', a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, inspectorul şcolar general adjunct, Halasz Francisc.
Cele 50 de unităţi şcolare sunt grădiniţe şi şcoli din sate, care nu dispun de canalizare şi apă, iar toaletele sunt în curte.
''În cea mai mare parte, problema esenţială este lipsa de apă potabilă sau lucrările care sunt nefinalizate la sistemul de canalizare cu apă potabilă. De asemenea, mai sunt şi câteva situaţii în care imobilele în care se află şcolile sunt în litigiu cu foştii proprietari. Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Timiş verifică tot ceea ce ţine de aspectele sanitare (surse de apă potabilă, n.r.) şi facem recomandări acolo unde este cazul'', a declarat purtătorul de cuvânt al ASP Timiş, Dana Hurja.
Pentru ca toate unităţile şcolare să intre în normal ar fi nevoie de circa 150.000 de lei pentru fiecare instituţie.
Totuşi situaţia este mult mai bună decât în urmă cu cinci ani, când aproape 100 de şcoli din mediul rural timişean au fost în situaţia de a nu-şi putea deschide porţile în prima zi a noului an de învăţământ, deoarece nu au primit autorizaţie sanitară. Cele mai frecvente probleme au fost legate tot de lipsa apei curente sau a grupurilor sanitare improprii. AGERPRES/(AS - Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: O parte din şcolile şi grădiniţele timişene vor începe anul şcolar fără autorizaţie sanitară O parte din unităţile de învăţământ preuniversitar timişean vor începe anul şcolar, pe 16 septembrie, fără autorizaţie sanitară de funcţionare.
Bacău: Peste o sută de unităţi şcolare din judeţ, fără autorizaţie sanitară de funcţionare Un număr de 104 de unităţi şcolare din judeţul Bacău nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, cu cinci zile înaintea debutului noului an şcolar, relevă o statistică la zi a Direcţiei Judeţene pentru Sănătate Publică.
Cluj: Peste o sută de şcoli, grădiniţe şi licee, fără autorizaţie sanitară înainte de începerea noului an şcolar Peste 100 de unităţi de educaţie, din 671 câte există în judeţul Cluj, nu au primit autorizaţie sanitară de funcţionare, cu două săptămâni înainte de începerea şcolii, din cauza degradării clădirilor sau a condiţiilor deficitare.
Caraş-Severin: Aproape 60 de unităţi de învăţământ, fără autorizaţii sanitare Aproape 60 de unităţi de învăţământ din judeţul Caraş-Severin vor începe şi în acest an şcoala fără a deţine autorizaţii sanitare de funcţionare.
Olt: Peste 20% dintre şcolile şi grădiniţele din judeţ nu îndeplinesc condiţiile pentru autorizarea sanitară Peste 20% din şcolile şi grădiniţele din Olt vor funcţiona fără autorizaţie sanitară, potrivit unui raport al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) din judeţ dat publicităţii marţi, în care se menţionează că 62 astfel de unităţi nu au sursă de apă potabilă.
Botoşani: Mai puţin de jumătate din şcoli au autorizaţie sanitară de funcţionare Mai puţin de jumătate din unităţile de învăţământ din judeţul Botoşani sunt autorizate din punct de vedere sanitar, a declarat, joi, în şedinţa Colegiului Prefectural, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Dumitriţa Mihailovici.