Cele mai citite
 


Alico: Interes crescut pentru asigurările de protecţie împotriva accidentelor şi cele de sănătate
joi, 25 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asigurările de protecţie împotriva accidentelor şi cele de sănătate au prezentat un interes crescut în 2011, la fel ca şi în anul precedent, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, Theodor Alexandrescu, directorul general al companiei Alico Asigurări România.
'Cele mai vândute produse Alico Asigurări în 2011 au fost cele garantate de economisire şi protecţie. Prima medie anuală pentru aceste produse a fost de 1.850 lei, aproximativ 150 lei pe lună. Rezultatele din prezent ne determină să menţinem o prognoză optimistă asupra pieţei de asigurări de viaţă în 2011. În particular, asigurările de sănătate vor creşte semnificativ la nivel de piaţă atunci când va fi implementată reforma sistemului medical', ne-a declarat directorul general al companiei Alico Asigurări România.
Alico Asigurări România a rămas şi în anul 2010 numarul unu în asigurări garantate - accidente şi îmbolnăvire, cu prime brute subscrise pe clasa de asigurări de accidente şi asigurări de sănătate de 28,3 milioane lei, deţinând o cotă de piaţă de 73,17% pe aceste tipuri de produse.
'Trebuie să punem la dispoziţia românilor produse care să acopere nevoile de protecţie de bază pe care oricine şi le poate permite. Pentru un euro pe lună, plătim beneficii de protecţie în caz de accident echivalând peste 15 salarii medii nete, adică 6.000 de euro', a spus Theodor Alexandrescu.
Alico Asigurări are în acest moment 500 de agenţi, echipa proprie de vânzări fiind pentru companie pilonul principal al distribuţiei. În curând, Alico va deschide agenţii şi în alte oraşe decât Bucureştiul, respectiv în Târgu Mureş, Sibiu, Satu-Mare.
În 2010, Alico Asigurări avea o cotă de piaţă de 12,31% în România şi ocupa poziţia a treia în clasamentul asigurărilor de viaţă, cu prime brute subscrise (PBS) în valoare de 205 milioane de lei. Rezultatele obţinute de companie în 2010 au arătat o creştere de 21% a valorii primelor brute subscrise din asigurările de accidente şi îmbolnăvire, precum şi din asigurările de sănătate, de la 22,2 milioane lei în 2009, la 28,3 milioane lei în 2010.
American Life Insurance Company (Alico) este o companie MetLife, reprezentată în România prin Alico Asigurări Romania (Alico Asigurari) si Alico Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat (Alico Pensii). La 1 noiembrie 2010, MetLife a achizitionat Alico, iar ca urmare a acestui acord, Alico Asigurari si Alico Pensii sunt acum companii afiliate MetLife.
MetLife este unul dintre liderii global în asigurări, planuri de pensie si programe de beneficii pentru angajaţi, oferind servicii pentru 90 de milioane de clienţi în peste 60 de ţări. AGERPRES/(AS-Carmen Marinescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alico Asigurări România a lansat Instant Cover, RCA-ul asigurărilor de viaţă Prin Instant Cover românii îşi pot acoperi riscurilor de deces din accident şi invaliditate permanentă totală şi parţială din accident pentru sume plecând de la 24 de lei pe lună, acest produs de protecţie adresându-se populaţiei active cu un venit lunar de 1.200 lei pe membru de familie, a spus, luni...
Alico Asigurări România lansează produsul de protecţie Instant Cover Alico Asigurări România lansează produsul de protecţie Instant Cover, orientat către acoperirea imediată a riscurilor de deces din accident şi invaliditate permanentă totală şi parţială din accident la care este expusă în special populaţia activă.
Ciurchea(CNAS): România, prin introducerea medicamentelor de ultimă generaţie, le are pe absolut toate pe piaţă Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat vineri, la Târgu Mureş, la Conferinţa Naţională de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS), că prin introducerea a 50 de noi medicamente de ultimă generaţie, România se poate lăuda că are absolut toate me...
INTERVIU / Mititelu (BCR Asigurări de Viaţă): Piaţa de asigurări de viaţă ar putea creşte cu 10% în 2015;devine interesantă pentru noi jucători Piaţa de asigurări de viaţă ar putea creşte cu 10% în acest an, de la un nivel de 1,64 miliarde lei în 2014, pe fondul unui context favorabil dat de creşterea activităţii de creditare în sectorul retail, o uşoară îmbunătăţire a puterii de cumpărare a românilor, la care se adaugă efectul de bază, a declarat...
Axa Life Insurance intenţionează să intre în top 3 asigurări de viaţă pe segmentul de new business, în cinci ani Compania de asigurări Axa Life Insurance intenţionează ca, în trei ani, să intre în top 5 asigurări de viaţă pe segmentul de new business, iar în cinci ani în top 3, a declarat, joi, directorul general şi preşedintele companiei, Violeta Ciurel, într-o conferinţă de presă.
AXA România, creştere cu 31% a primelor totale subscrise, la finalul lui 2012 AXA România a raportat, în 2012, o creştere de 31% a primelor brute subscrise pentru întreg portofoliul, primele corespunzătoare poliţelor nou subscrise anul trecut pentru clienţii individuali înregistrând o creştere semnificativă, de 74%, informează, luni, compania.