Cele mai citite
 


Institutul Cantacuzino va produce vaccinul gripei noi
marţi, 11 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Bucureşti, 11 aug /Agerpres/ - "Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie Cantacuzino a primit de la institutul de profil din Marea Britanie două variante ale virusului gripal implicat în actuala pandemie şi, în momentul de faţă, se găseşte în etapa studiilor preclinice, urmând ca, în perioada următoare, să desfăşoare activităţile specifice studiilor clinice şi, bineînţeles, controlul de calitate al acestui vaccin", a declarat cu privire la gripa nouă conf. dr. Alexandru Rafila, comunicator al Ministerului Sănătăţii.

 

"Există în acest sens proceduri standard. Autorizarea punerii pe piaţă se va face conform procedurilor aprobate de EMEA. Până la sfârşitul anului, Institutul Cantacuzino va produce o cantitate de 5 milioane de doze, pentru care Guvernul a alocat o sumă consistentă, de peste 21 de milioane de lei", a precizat Alexandru Rafila. Campania de vaccinare a populaţiei se va desfăşura concomitent cu finalizarea producţiei de vaccin şi în conformitate cu recomandările OMS şi ale Centrului European de Control al Bolilor Transmisibile, respectiv acoperirea unui procent de 20% din populaţie.

"Vor fi ierarhizate persoanele care urmează să fie vaccinate, în funcţie de riscul de a contracta boala, de a face complicaţii şi de a transmite boala mai departe. De exemplu, persoanele din serviciile medicale şi din alte servicii publice vor fi primele vizate, conform protocoalelor”, a explicat conf.dr.Alexandru Rafila. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Profesorii, elevii şi părinţi, informaţi prentru prevenirea gripei Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a transmis, luni, în toate unităţile de învăţământ din municipiul Bucureşti, o adresă cu privire la Planul de măsuri privind prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor prin gripa A/H1N1, conţinut în Ordinul Ministerului Sănătăţii nr.1094/10.09.2009, informează...
Ţările din G7, Mexicul şi CE vor conlucra în continuare în combaterea pandemiei de gripă A(H1N1) Miniştrii sănătăţii din ţările membre ale G7 (principalele state industrializate ale lumii) şi din Mexic, comisarul european pentru sănătate Androulla Vassiliou şi ministrul sănătăţii din Suedia (ţara ce deţine preşedinţia semestrială a UE), Maria Larsson, au semnat vineri la Bruxelles o declaraţie în...
Închiderea şcolilor, eficientă la începutul epidemiei de gripă H1N1, potrivit OMS Închiderea şcolilor pentru a frâna propagarea gripei H1N1 este eficientă mai ales la începutul epidemiei, înainte ca 1% din populaţie să fie afectată, indică Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, într-un comunicat dat publicităţii vineri la Geneva, citat de AFP.
Virusul AH1N1, contractat de nouă persoane în şase zile Virusul AH1N1 a afectat în perioada 31 august - 6 septembrie nouă oameni, totalul persoanelor infectate la nivel naţional ajungând la 316, informează un comunicat remis luni de Ministerul Sănătăţii.
Roche anunţă că a depistat 13 cazuri de gripă A rezistente la Tamiflu Gigantul farmaceutic elveţian Roche Holding AG a anunţat că a fost informat cu privire la existenţa a 13 cazuri de gripă porcină care au devenit rezistente la medicamentul său antiviral Tamiflu, relatează, luni, agenţia Associated Press.
Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu A/H1N1 a ajuns la 307 în România Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile a anunţat că, în perioada 24-30 august, au fost raportate 26 de noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1, numărul persoanelor depistate cu noul virusul gripal confirmate pe teritoriul României ajungând la 307, potrivit unui comunicat...