Cele mai citite
 


Harghita: Directorii de şcoală, averizaţi să ia măsuri pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă
joi, 25 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Directorii de şcoală din Harghita au fost avertizaţi de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) să ia măsuri pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă în noul an de învăţământ.
Inspectorul şcolar general, Ferencz Salamon Alpar, a declarat miercuri pentru AGERPRES că 'tema de acasă' pentru directorii de şcoală a fost cea privind măsurile de prevenire a situaţiilor de urgenţă, cum ar fi incendiile. În plus, s-a solicitat ca, în prima săptămână de şcoală, să fie organizate exerciţii de simulare a unor situaţii de urgenţă, pentru a se vedea dacă profesorii şi copiii ştiu să se comporte în caz de incendiu sau cutremur.
'Am solicitat directorilor să ia măsuri pentru organizarea de exerciţii în prima săptămână de şcoală şi să ia toate măsurile pentru a respecta legislaţia în vigoare', a afirmat Ferencz Salamon Alpar.
Acesta a adăugat că li s-a cerut directorilor ca toţi copiii să primească orarul în prima zi de an şcolar, adică pe 12 septembrie, pentru a nu pierde timp preţios.
În ceea ce priveşte renovarea şi igienizarea şcolilor, Ferencz Salamon Alpar a precizat că obligaţia revine unităţilor din învăţământ, prin consiliile locale, situaţia la faţa locului urmând să fie verificată ulterior.
'Noi le transmitem directorilor la sfârşitul fiecărui an şcolar, înainte de vacanţa de vară, necesitatea efectuării de renovări, reparaţii curente şi igienizări şi luarea de măsuri pentru obţinerea de autorizaţii. Ulterior, în colaborare cu Prefectura, Direcţia de Sănătate Publică şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă organizăm controale în unităţile şcolare', a spus Ferencz Salamon Alpar.
De altfel, prefectul Harghitei, Ladanyi Laszlo-Zsolt, a declarat că va fi constituită o comisie mixtă care va face verificări, înainte de începerea noului an şcolar.
'Desigur, instituţiile abilitate au început deja să facă verificări, dar vom constitui şi o comisie mixtă care să facă verificări, iar acolo unde sunt probleme vom încerca să găsim, punctual, soluţii de rezolvare a lor', a spus prefectul Harghitei. AGERPRES/(AS - Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Prefectul este nemulţumit de atitudinea inspectoriilor de la ISU şi DSP în timpul controalelor la şcoli Miercurea Ciuc, 16 nov/Agerpres/- Prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, şi-a exprimat, vineri, nemulţumirea faţă de atitudinea pe care o au unii inspectori de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) în timpul controalelor efectuate la şcoli, precizând...
Harghita: Organizarea deficientă, principala neregulă constatată de ISU la spitale Organizarea deficientă a activităţii de prevenire şi stingere a incendiilor este principala problemă depistată în cadrul controlului efectuat la spitale de reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita.
Caraş-Severin: Simulare de incendiu la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa Un incendiu a izbucnit, joi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, mobilizând întreg personalul medical, pe lângă pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Semenic. Aceştia au ajuns la faţa locului cu trei autospeciale pentru a interveni la stingerea flăcărilor. Din fericire, a fost...
Giurgiu: Exerciţiu de cooperare a forţelor de intervenţie în situaţii de urgenţă în care s-a simulat un incendiu la parcul industrial Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu a desfăşurat joi un exerciţiu de amploare prin care s-a simulat producerea unui incendiu la un parc industrial, conform purtătorului de cuvânt al ISU Giurgiu, Cristian Virag.
Harghita: ISU dispune de 80% din necesarul de autospeciale de intervenţie şi 20% din mijloacele de transport Miercurea Ciuc, 7 feb /Agerpres/- Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Oltul' Harghita dispune de aproximativ 80% din autospecialele de intervenţie de care ar avea nevoie şi de 20% din mijloacele de transport auto necesare, potrivit bilanţului pe 2013 al instituţiei.
Harghita: În cei trei ani de la înfiinţare, SMURD a intervenit în aproape 2.300 de cazuri Angajaţii Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Harghita au intervenit, în cei trei ani de la înfiinţarea structurii, în aproximativ 2.300 de cazuri de urgenţe medicale, arată o analiză făcută publică marţi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).