Cele mai citite
 


Hunedoara: Ciupercile otrăvitoare au făcut primele victime
joi, 25 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un bărbat de 37 de ani a murit şi cel puţin alte şapte persoane s-au prezentat, în luna august, la secţiile de urgenţă ale spitalelor hunedorene cu simptomele unei intoxicaţii, după ce au mâncat ciuperci otrăvitoare pe care le-au cules din pădure.
'A existat un deces la un bărbat în vârstă de 37 de ani, care a consumat ciuperci culese de el. Când a venit la Urgenţă i s-au prezentat riscurile pentru sănătate ale ciupercilor otrăvitoare şi a semnat că nu doreşte să fie internat. După 24 de ore, bărbatul s-a prezentat, din nou, la Urgenţă, dar starea bolnavului era foarte gravă. Decesul a venit rapid prin insuficienţă hepato-renală', a declarat, miercuri, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, dr. Cecilia Birău.
Medicii afirmă că nu toate persoanele care se prezintă la unităţile de primire ale urgenţelor din spitale acceptă să fie internate pentru o supraveghere de câteva zile. De aceea, este dificil de alcătuit o statistică reală a cazurilor de îmbolnăvire consemnate pe parcursul lunii august.
'La Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, pe parcursul lunii august s-au înregistrat opt cazuri de persoane cu intoxicaţii din cauza consumului de ciuperci. Din păcate, numai şapte s-au rezolvat favorabil, iar unul s-a soldat cu decesul persoanei în cauză', a afirmat managerul instituţiei, Silviu Didilescu.
Ciupercile otrăvitoare sunt extrem de periculoase pentru sănătate, putând să ducă şi la deces, dacă nu se intervine, la timp, de către medici. De aceea, aceştia recomandă populaţiei să consume doar ciupercile cumpărate din magazine, care au certificate fito-sanitare, în acest fel eliminându-se riscurile pentru sănătate. şi nu dau efecte adverse pentru sănătatea oamenilor. AGERPRES/(A, AS - Sorin Blada)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva ar putea realiza venituri lunare de 10.000 de lei prin coplată Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva ar putea obţine venituri lunare în sumă de 10.000 de lei prin aplicarea sistemului de coplată, consiliul de administraţie stabilind o valoare de 10 lei pentru această taxă, a declarat, marţi, pentru AGERPRES directorul financiar-contabil al unităţii medicale, Vetuţa...
Hunedoara: CJ face un audit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara face un audit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, unitate sanitară pe care o are în subordine, rezultatele acestui control urmând să fie făcute cunoscute la începutul lunii august, a declarat marţi vicepreşedintele CJ, Mircea Bobora.
Hunedoara: O nouă secţie de ORL a fost inaugurată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva O nouă secţie ORL a fost inaugurată, marţi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, spaţiul fiind modernizat şi dotat cu echipamente medicale în valoare de peste 200.000 de lei, fondurile provenind din bugetul propriu al instituţiei medicale.
Hunedoara: Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva a pus în funcţiune un computer tomograf modern Un computer tomograf (CT) de ultimă generaţie a fost pus în funcţiune la spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, aparatul fiind apreciat de conducerea unităţii medicale drept cel mai performant din judeţul Hunedoara.
Hunedoara: Şase persoane, între care patru copii, au ajuns la spital intoxicate cu ciuperci O familie formată din şase persoane, între care patru copii cu vârstele cuprinse între doi şi opt ani, a ajuns marţi după-amiază la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva fiind intoxicată cu ciuperci.
Dolj: DSP atenţionează populaţia că ciupercile culese din mediul natural pot produce intoxicaţii grave Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj atenţionează populaţia că ciupercile culese din mediul rural pot produce intoxicaţii grave, care survin din ce în ce mai frecvent din cauza lipsei de cunoştinţe ale culegătorului, a mutaţiilor genetice sau încrucişărilor care apar în natură, boala fiind...