Cele mai citite
 


Iaşi: Sancţionate cu 10% din salariu pentru că au cerut mită pentru o angajare şi o pensionare
joi, 25 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Două angajate ale Spitalului Clinic de Boli Infecţioase "Sf. Parascheva" din Iaşi s-au ales cu salariile diminuate cu 10 la sută timp de trei luni, după ce au cerut şpagă pentru o presupusă angajare şi, respectiv, rezolvarea unui caz de pensionare fictivă.
Managerul spitalului, prof.univ.dr. Carmen Dorobăţ, a declarat că, miercuri, membrii Comisiei de Etică s-au întâlnit pentru a discuta situaţia asistentei medicale Elena Leonte şi a kinetoterapeutului Elena Rotaru.
Conform sursei citate, în urma discuţiilor s-a decis reducerea salariului de bază al celor două angajate cu 10 la sută pe o durată de trei luni pentru 'cauzarea unor prejudicii aduse unităţii' şi atingerea gravă a imaginii spitalului.
Măsura a fost luată după ce jurnaliştii de la un ziar local au încercat să negocieze 'preţurile' pentru o angajare şi o pensionare a unor presupuse rude. Conform presei locale, asistenta Elena Rotaru şi kinetoterapeutul Elena Leonte au cerut 2.500 de euro pentru angajarea unei presupuse absolvente de şcoală postliceală sau pensionarea unei rude fictive.
Nemulţumit de amploarea scandalului şi imaginea afectată, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad, a solicitat la rândul său ca membrii conducerii Spitalului de Boli Infecţioase, unitate medicală aflată în subordinea CJ, să aplice sancţiuni dure celor două asistente. AGERPRES/(AS - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Arest la domiciliu pentru soţii Dorobăţ, medici acuzaţi de luare de mită Judecătorii Tribunalului Iaşi au dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu în cazul conf. univ. dr. Gheorghe Dorobăţ şi a soţiei sale, prof. univ. dr. Carmen Dorobăţ, care este directoarea Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva din Iaşi.
Iaşi: Şefa Spitalului "Sfânta Parascheva" şi soţul ei, profesor universitar, arestaţi preventiv Magistraţii Tribunalului Iaşi au emis mandate de arestare preventivă pentru prof. univ. dr. Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase "Sfânta Parascheva" din Iaşi, şi pentru soţul acesteia, prof. univ. dr. Gheorghe Dorobăţ, şef de secţie ATI la Spitalul de Neurochirurgie "Nicolae Oblu"...
Iaşi: Şeful Clinicii de Ortopedie de la Spitalul de Recuperare, acuzat de luare de mită, a fost reţinut pentru 24 de ore Şeful Clinicii de Ortopedie din cadrul Spitalului de Recuperare din Iaşi, prof. univ. dr. Paul Botez, a fost reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţia de luare de mită, în urma unui flagrant, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, Carmina Pascal, şefa Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.
Iaşi: Conducere nouă la Spitalul de Boli Infecţioase Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva din Iaşi are, începând de vineri, un nou manager, au anunţat reprezentanţii Consiliului Judeţean Iaşi, acesta fiind medicul Mihnea Hurmuzache.
Rectorul UMF Târgu Mureş, C. Copotoiu: Democraţia este forma cea mai severă de a convieţui (interviu) Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, prof. univ. dr. Constantin Copotoiu, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES că politicul nu trebuie să se amestece în problemele universităţii, încălcând autonomia universitară prevăzută în Legea Educaţiei şi principiul libertăţii...
Iaşi: Fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase, cercetată pentru corupţie, numită şef de secţie Medicul Daniela Ancuţa Leca a fost numit manager interimar al Spitalului de Boli Infecţioase "Sfânta Parascheva" din Iaşi, în timp ce fostul manager, Carmen Dorobăţ, care este cercetată penal pentru fapte de corupţie, a fost numită şef de secţie.