Cele mai citite
 


Libia: jurnaliştii străini captivi în hotelul Rixos au fost eliberaţi
joi, 25 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cei aproximativ treizeci de jurnalişti străini reţinuţi începând de duminică în incinta hotelului Rixos din centrul Tripoli de bărbaţi înarmaţi loiali lui Muammar Gaddafi au fost eliberaţi miercuri după-amiază, relatează agenţiile internaţionale de presă.
Jurnaliştilor li s-a permis să părăsească hotelul în jurul orei 15:00 GMT şi au fost transportaţi la hotelul Corinthia, tot în capitala libiană. Conform Reuters, ei au afirmat că reprezentanţi ai Comitetului Internaţional al Crucii Roşii au venit la hotel şi le-au aranjat plecarea.

Privaţi de apă şi adesea de electricitate, jurnaliştii erau grupaţi la primul etaj al hotelului Rixos, notează France Presse. Sub ochii vigilenţi ai soldaţilor pro-Gaddafi înarmaţi cu puşti Kalaşnikov, toate mişcările le erau monitorizate.

Hotelul, situat nu departe de complexul colonelului Gaddafi din cartierul Bab al-Aziziya, a fost atins marţi de mai multe gloanţe rătăcite. Jurnaliştii, care purtau veste antiglonţ şi căşti, au ancorat pe faţada hotelului banderole prin care au încercat să atragă atenţia asupra faptului că înăuntrul clădirii se află reprezentanţi ai presei. Ei au scris chiar şi în limba arabă următorul mesaj: 'Presă, nu trageţi'.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comitetul Internaţional al Crucii Roşii: 2.000 de civili au primit autorizaţia de a părăsi localitatea Muadamiya din Siria Cel puţin 2.000 de femei, copii şi oameni în vârstă au primit în ultimele 24 de ore autorizaţia de a părăsi Muadamiya, localitate situată în apropiere de Damasc, a informat luni Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR), potrivit Europa Press.
Gala Crucii Roşii: 31.000 de euro strânşi la a IX-a ediţie a evenimentului Nu mai puţin de 31.000 de euro au fost strânşi la cea de-a IX-a ediţie a Galei Crucii Roşii, desfăşurată vineri la Televiziunea Română, din donaţii prin SMS şi apeluri telefonice şi din donaţiile partenerilor şi sponsorilor, pentru continuarea proiectului "Puncte de prim ajutor în zone izolate", informează...
Directorul Crucii Roşii, Ioan Silviu Lefter: Rămânem în prima linie a sprijinului umanitar Crucea Roşie Română marchează 140 de ani de activitate umanitară neîntreruptă, a declarat luni directorul general al organizaţiei, Ioan Silviu Lefter, care a precizat că aceasta va continua să aducă bucurie şi speranţă celor care au nevoie.
Sălaj: Directoare Crucii Roşii a demisionat din PSD, piezându-şi funcţia de consilier judeţean Lorena Filip, directoarea filialei Sălaj a Crucii Roşii, a demisionat din PSD, partid pe lista căruia a ajuns consilier judeţean, renunţarea la calitatea de membru de partid determinând şi pierderea calităţii de ales local.
Brăila: Jandarmii şi reprezentanţii Crucii Roşii au oferit ceai cald şoferilor care au aşteptat să intre pe DN 2B Jandarmii şi reprezentanţii Crucii Roşii au oferit ceai cald şoferilor care au aşteptat în trafic să intre pe DN 2B Brăila - Buzău, potrivit informaţiilor furnizate de Biroul de presă al Jandarmeriei Brăila.
DOCUMENTAR: Ziua Crucii Roşii Române, 140 de ani de activitate umanitară Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.