Cele mai citite
 


Maramureş: Tânărul ars în explozia de la o benzinărie din Baia Mare, transportat la Bucureşti
joi, 25 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tânărul de 22 ani, care a suferit multiple arsuri, miercuri, în urma unei explozii a centralei termice dintr-o benzinărie din municipiul Baia Mare, a fost transferat la Spitalul de Arşi din Bucureşti.
Tânărul a fost transportat de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Maramureş cu un elicopter SMURD până la Sibiu, iar de aici a fost preluat de o ambulanţă până la Bucureşti.
''În urma unei consultări cu forul superior al Spitalului de Arşi din Bucureşti s-a ajuns la concluzia finală că este mai bine să fie transportat la această unitate medicală. S-a luat legătura cu SMURD-ul, a venit elicopterul şi bolnavul a fost transportat, mai întâi la Sibiu, şi după aceea de acolo spre Bucureşti'', a declarat directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă, Radu Dragoş.
Totodată, specialiştii Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureş au demarat o anchetă pentru a stabili dacă a fost vorba de un accident de muncă, iar poliţia cercetează cauzele care au determinat explozia centralei termice din incinta benzinăriei situate în imediata apropiere a unor blocuri de locuinţe.
Centrala termică a unei benzinării situate în cartierul Decebal din municipiul Baia Mare a explodat, miercuri dimineaţă, deflagraţia distrugând o parte a clădirii.
Un angajat care a încercat să stingă incendiul a suferit arsuri pe 80% din suprafaţa corpului.
Pompierii militari au reuşit să localizeze focul, iar bărbatul angajat la benzinărie a fost transportat de un echipaj SMURD la Spitalul Judeţean de Urgenţă Maramureş.
Primul care a intervenit încercând să stingă focul a fost paznicul staţiei, Gheorghe Pascu (22 ani). În momentul în care a deschis uşa încăperii unde funcţiona centrala termică, tânărul a fost trântit la pământ de suflul exploziei, suferind arsuri pe 80% din suprafaţa corpului.
"Paznicul benzinăriei a suferit arsuri de gradul I la nivelul feţei, de gradul III la nivelul membrelor superioare, pentru că şi-a pus mâinile pe faţă încercând să se protejeze de foc, şi arsuri de gradul II la nivelul membrelor inferioare. A fost transportat la UPU pentru îngrijiri medicale şi investigaţii", a afirmat dr. Gelu Pop de la SMURD Maramureş.AGERPRES/(A - Leontin Cupar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Fetiţă cu arsuri transportată cu elicopterul SMURD la Bucureşti O fetiţă de un şi trei luni a fost transportată, joi, cu elicopterul SMURD la Spitalul de Arşi din Bucureşti după ce a suferit un accident casnic.
Maramureş: Incendiu la o benzinărie din Baia Mare Centrala termică a unei benzinării situate în cartierul Decebal din municipiul Baia Mare a explodat, miercuri dimineaţă, deflagraţia distrugând o parte a clădirii.
Maramureş: Sorina Pintea (SJU) spune că medicina de urgenţă este cheia salvării multor vieţi Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că medicina de urgenţă este cheia salvării multor vieţi aflate în situaţii limită.
Gorj: Un copil de 12 ani a ajuns la Spitalul de Arşi Bucureşti cu arsuri pe faţă şi pe picior Un copil în vârstă de 12 ani din localitatea gorjeană Aninoasa a fost transportat, cu un elicopter SMURD, la Spitalul de Arşi din Bucureşti, după ce a suferit arsuri pe faţă şi pe picior, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, George Neagoe.
Maramureş: UPU-SMURD din cadrul SJU Baia Mare, dotat cu o autospecială destinată medicului de urgenţă Baia Mare, 15 mar /Agerpres/- Fundaţia pentru SMURD a donat, marţi, Spitalului Judeţean Baia Mare o autospecială pentru medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe SMURD (UPU SMURD), precizează un comunicat de presă al SJU, remis AGERPRES.
Declaraţie politică - deputat Nuţu Fonta (UNPR Maramureş) Argumente solide pentru prezenţa unui elicopter SMURD pe Aeroportul Internaţional Baia Mare