Cele mai citite
 


Mehedinţi: 180 de fântâni publice cu apă care nu este indicată consumului uman
joi, 25 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Apa din 180 de fântâni publice de pe raza judeţului Mehedinţi, de unde inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au prelevat probe, nu este indicată să se utilizeze în consumul uman, a declarat, pentru AGERPRES, directorul adjunct al instituţiei, Romaniţa Ionovici.
Potrivit acesteia, în urma analizelor s-au constatat depăşiri ale valorii concentraţiei de nitraţi, motiv pentru care autorităţile sanitare au solicitat primăriilor să ia măsuri astfel încât sănătatea publică să nu fie pusă în pericol.
"Unităţile publice locale au obligaţia să atenţioneze populaţia asupra faptului că apa nu este potabilă şi să trateze fântânile. În cazul în care se va dovedi că autorităţile rămân indiferente la recomandările noastre vor fi aplicate sancţiuni administrative", a precizat Ionovici.
Printre comunele cu fântânile publice a căror apă nu este recomandată consumului uman se numără Şimian, Rogova, Burila Mare, Bîlvăneşti, Corcova, Punghina şi Corlăţel. AGERPRES/(AS - Florian Copcea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Autorităţile au intervenit pentru neutralizarea focarului de hepatită A din comuna Gruia Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi au intervenit pentru neutralizarea unui focar de hepatita A depistat în comuna Gruia, a declarat, joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Codruţa Vochescu.
Mehedinţi: Fântâni publice cu apă nepotabilă, la Drobeta Turnu Severin Calitatea apei de la un număr de opt fântâni publice din municipiul Drobeta Turnu Severin nu corespunde parametrilor microbiologici şi fizico-chimici, a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi, Romaniţa Ionovici.
Mehedinţi:Apa din aproape jumătate din fântânile publice din Drobeta Turnu Severin, contaminată cu nitraţi Parametrii chimici şi bacteriologici ai apei din şapte din cele douăsprezece fântâni publice din municipiul Drobeta Turnu Severin nu corespund normelor şi depăşesc valorile admise, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, dr. Romaniţa...
Mehedinţi: DSP a demarat o acţiune de monitorizare a calităţii apei potabile din judeţ Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi a demarat, miercuri, o acţiune de verificare a parametrilor calităţii apei din sistemele centralizate de alimentare cu apă şi a fântânilor din mediul rural.
Mehedinţi: Consumul de apă din fântânile publice de la Drobeta, interzis Parametrii microbiologici şi fizico-chimici ai apei din cele opt fântâni publice din municipiul Drobeta Turnu Severin nu corespund normelor, motiv pentru care este interzisă utilizarea acesteia în consumul uman.
Mehedinţi: Fântânile din Valea Copcii, otrăvite cu nitriţi şi nitraţi Apa din fântânile publice din localitatea Valea Copcii nu este potabilă, a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi, Romaniţa Ionovici.