Cele mai citite
 


Ministerul Sănătăţii recomandă celor care călătoresc în Peloponez să se protejeze de tânţari
joi, 25 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii recomandă persoanelor care intenţionează să îşi petreacă vacanţa sau să călătorească în sudul Greciei (Peloponez) să utilizeze produse repelente care se aplică pe piele împotriva ţânţarilor întrucât în această zonă au fost înregistrate cazuri de malarie.
Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii transmis, miercuri, AGERPRES, autorităţile sanitare din Grecia au precizat că, din luna iunie şi până în prezent, în sudul acestei ţări au fost semnalate şase cazuri de malarie.
Deoarece cazurile de malarie înregistrate sunt limitate ca număr, nu se recomandă profilaxia medicamentoasă antimalarică.
Din informaţiile primite, Centrul Elenic de Control al Bolilor a intensificat activităţile de supraveghere a malariei, iar autorităţile locale au luat măsuri suplimentare de control a populaţiei de ţânţari.
În România există un caz înregistrat cu malarie. Persoana, care s-a aflat pentru o perioadă de două luni în zona afectată din Grecia, este în stare bună, în afara oricărui pericol vital. AGERPRES/(AS - Livia Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Asociaţia Children's Joy şi SNR solicită Ministerului Sănătăţii facilitarea accesului la tratament pentru persoanele cu distonie Asociaţia Children's Joy şi reprezentanţii Societăţii de Neurologie din România au depus un memoriu la Ministerul Sănătăţii în care solicită facilitarea accesului la tratament pentru persoanele cu distonie.
Sindicaliştii din domeniul sanitar vor picheta, vineri, sediul Ministerului Sănătăţii Sindicaliştii din domeniul sanitar vor picheta, vineri, sediul Ministerului Sănătăţii între orele 13:00 - 15:00, concomitent cu întreruperea activităţii, se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei Sindicale Hipocrat remis, duminică, AGERPRES.
Tatuajele temporare realizate cu 'henna neagră' pot provoca probleme de sănătate Medicii specialişti în sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătăţii atenţionează asupra riscurilor la care se expun persoanele care se tatuează cu 'henna neagră', se arată într-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES.
Bacău: CJ a adresat o "plângere prealabilă" Ministerului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi în spitalele judeţului Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, sub semnătura preşedintelui instituţiei, social-democratul Dragoş Benea, a adresat joi o "plângere prealabilă" către Ministerul Sănătăţii prin care reclamă că, în baza unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial la finele lunii martie, au fost reduse cu 102 paturi...
Măsuri ale Ministerului Sănătăţii în vederea facilitării eliberării documentelor pentru personalul medical Ministerul Sănătăţii a decis miercuri adoptarea unui set de măsuri în vederea "corectării" întârzierilor la eliberarea documentelor pentru personalul medical.
AOAR: Finanţarea directă de către Ministerul Sănătăţii a producţiei de vaccinuri de la Institutul Cantacuzino este apreciabilă Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România /AOAR/ consideră că iniţiativa Ministerului Sănătăţii de a finanţa direct producţia de vaccinuri de la Institutul Cantacuzino este una apreciabilă şi solicită, mai departe, claritate şi transparenţă în promovarea unei politici publice consistente în domeniul...