Cele mai citite
 


UPDATE/Elena Udrea: Parteneriat pentru construirea unui centru balnear în Bucureşti
joi, 25 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) intenţionează să realizeze un parteneriat pentru construcţia unui centru balnear în Bucureşti, a declarat, miercuri, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, la o conferinţă de presă.
'Nu multe oraşe au resurse balneare, cum are Bucureştiul. Noi avem în nordul Capitalei. Resursa balneară este în administrare privată - o companie privată. Trebuie un parteneriat cu acesta pentru a construi un centru balnear în capitală. Ne vom adresa şi Ministerului Sănătăţii pentru exploatarea Centrului Ana Aslan. Trebuie găsit un partener privat', a afirmat aceasta.
MDRT a semnat, la începutul lunii iunie 2011, contractul pentru realizarea planului de marketing (strategic şi operaţional) pentru municipiul Bucureşti în domeniul turismului, pentru perioada 2011 - 2015, cu consorţiul Detente Consultants SAS/Detente Consultants SRL, valoarea contractului fiind de 101.952 euro inclusiv TVA.
Noul centru balnear ar putea costa între 5 milioane euro şi 20 milioane euro, a precizat ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului.
'Centrul poate să coste de la 5 milioane euro la 20 milioane euro, depinde de cât de modern este. Noi încercăm să atragem investitori, însă nu vom fi noi partenerul public, pentru ca exploatarea este la un privat acum. Există, însă, o Hotărâre de Guvern care da dreptul celor care fac investiţii, iar noi am introdus şi turismul, să solicite sprijinul nerambursabil al statului', a adăugat Elena Udrea.
Oficialul MDRT a precizat că pentru dezvoltarea turistică a Capitalei este necesară adăugarea unor segmente noi turismului de business, cum ar fi turismul cultural, city break, de sănătate, de evenimente.
'Bucureştiului trebuie să îi adăugăm alte segmente de turişti segmentului de bussines, care este principal acum. Pe lângă acest segment care a scăzut foarte mult din cauza declinului economic în plan internaţional, trebuie să adăugăm segmentul de turişti care practică turismul cultural, city break, de sănătate, de evenimente', a adăugat Elena Udrea.
Planul de marketing pentru promovarea Bucureştiului vizează o creştere medie anuală a numărului turiştilor cu minimum 4,8%, o apreciere medie a numărului de înnoptări cu peste 6,8% şi creşterea notorietăţii destinaţiei cu 15%.
AGERPRES/(AS-Roxana Clinciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Elena Udrea: Parteneriat pentru construirea unui centru balnear în Bucureşti Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) intenţionează să realizeze un parteneriat pentru construcţia unui centru balnear în Bucureşti, a declarat, miercuri, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, la o conferinţă de presă.
Parteneriat pentru construirea unui centru balnear în Bucureşti Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) intenţionează să realizeze un parteneriat pentru construcţia unui centru balnear în Bucureşti, a declarat, miercuri, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, la o conferinţă de presă.
Mureş: Partidul Conservator promite investiţii de un miliard de euro în judeţ, în cazul câştigării alegerilor locale Şeful Departamentului de Sănătate al Partidului Conservator (PC), dr. Silviu Morariu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că formaţiunea sa poate atrage investiţii în valoare de peste un miliard de euro, care să ducă la înfiinţarea a aproape 1.000 de locuri de muncă...
Municipiul Botoşani face demersuri pentru construirea unui spital de boli cronice Compania Naţională de Investiţii va susţine financiar un proiect privind construcţia, în municipiul Botoşani, a unui spital de boli cronice şi îngrijiri paleative, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, deputatul social-democrat Tamara Ciofu.
CGMB a aprobat construirea primului centru de transplant multi-organ din SE Europei în cadrul Spitalului 'Sf. Maria' Consilierii generali au adoptat joi o hotărâre privind construirea primului centru de transplant multi-organ din sud-estul Europei în cadrul Spitalului Clinic "Sfânta Maria".
Preşedintele CJ Harghita: Intenţia trecerii spitalelor judeţene de urgenţă în subordinea Ministerului Sănătăţii, îngrijorătoare Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, s-a declarat, marţi, împotriva trecerii spitalelor judeţene în subordinea Ministerului Sănătăţii şi a precizat că intenţia ministrului Eugen Nicolăescu este îngrijorătoare şi neobişnuită.