Cele mai citite
 


Alexandru Rafila (PSD): Introducerea taxei clawback nu trebuie afecteze asigurarea medicamentelor din programele naţionale
vineri, 26 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vicepreşedintele Departamentului de Sănătate al PSD, Alexandru Rafila, a declarat vineri că este necesară introducerea taxei "clawback", aplicabilă producătorilor de medicamente, însă ea nu trebuie să afecteze asigurarea medicamentelor din programele naţionale, cele compensate şi gratuite.
El a explicat că în introducerea unei astfel de taxe, pe marginea căreia se discută din 2009 şi care se aplică şi în alte state europene, trebuie să se ţină cont de impactul pe care aceasta o va avea asupra calităţii medicamentelor şi a capacităţii producătorilor de a asigura cu adevărat medicamente pentru piaţa românească.
"Introducerea acestei taxe nu trebuie să producă interferenţe în ceea ce priveşte includerea în calculul acestei taxe şi a unor medicamente care sunt exportate. (...) Introducerea unei astfel de taxe trebuie să ţină neapărat cont de asigurarea medicamentelor pentru programe naţionale, precum oncologie, diabet, HIV/SIDA, sau pentru alte categorii de pacienţi care beneficiază de medicamente compensate şi gratuite", a afirmat Alexandru Rafila, în cadrul unei conferinţe de presă.
El a apreciat că, de asemenea, introducerea unei astfel de taxe trebuie să vizeze şi interesul producătorilor naţionali.
"În momentul în care taxa este introdusă trebuie să răspundă dezideratului de a asigura medicamente pacientului, însă medicamente de care au într-adevăr nevoie şi care trebuie să fie de bună calitate", a spus social-democratul.
Potrivit social-democratului, o astfel de taxă trebuie să fie realistă, "să nu fie prea ridicată, să fie plătibilă".AGERPRES / (A - Claudia Nicolae-Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: CJAS a primit fonduri pentru eliberarea de medicamente compensate şi pentru programele naţionale Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Harghita a primit fonduri suficiente pentru eliberarea de medicamente compensate pentru următoarele două luni şi pentru terapia bolnavilor incluşi în programele naţionale de sănătate.
Deputaţii au respins moţiunea simplă privind noua listă de medicamente compensate (sinteză) Deputaţii au dezbătut şi respins în această săptămână moţiunea simplă privind noua listă a medicamentelor compensate şi au adoptat tacit un proiect de lege care prevede că vor plăti taxa radio-tv numai cetăţenii care optează pentru serviciile publice de televiziune şi radiodifuziune.
Proiect: 150 de molecule noi şi molecule cu indicaţii noi, pe lista medicamentelor compensate şi gratuite Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică, până pe 27 martie, o listă cu medicamente compensate şi gratuite care conţine 150 de molecule noi sau cu indicaţii noi.
PSD îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia dramatică în care se află bolnavii de cancer din România Partidul Social Democrat îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia dramatică în care se află bolnavii de cancer din România şi totodată condamnă indiferenţa, iresponsabilitatea şi aroganţa cu care noul guvern tratează această problemă, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, dr. Graţiela Drăghici...
APCR: Actualizarea listei de medicamente compensate şi gratuite trebuie continuată Introducerea a 14 molecule noi pe lista medicamentelor compensate şi gratuite este salutată de către Alianţa Pacienţilor Cronici din România (APCR), care adaugă însă că aceste eforturi trebuie continuate, deoarece mai există pacienţi fără alternativă terapeutică inovatoare.
Maramureş: Fondurile pentru medicamente compensate şi gratuite, epuizate Fondurile alocate în acest an pentru decontarea reţetelor compensate şi gratuite au fost epuizate în judeţul Maramureş, dar farmaciile continuă să elibereze medicamente în acest regim.