Cele mai citite
 


Sanofi Pasteur a completat dosarul pentru vaccinul antigripal A/H1N1
marţi, 11 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Bucureşti, 11 aug /Agerpres/ - Sanofi Pasteur, divizia de vaccinuri a Grupului Sanofi Aventis, a anunţat că a depus, în data de 7 august, la Administraţia Statelor Unite pentru Alimente şi Medicamente (FDA), o completare a dosarului de autorizare a vaccinului său monovalent antigripal A/H1N1 2009.

 

Ca răspuns la recomandările recente formulate de FDA, prin această completare a dosarului, compania solicită FDA să evalueze vaccinul împotriva noii tulpini a virusului gripal A/H1N1, pentru a se accelera autorizarea vaccinului împotriva pandemiei.

"Depunerea acestei completări este în concordanţă cu angajamentul nostru de a colabora cu autorităţile de sănătate publică în vederea producerii unui vaccin împotriva virusului gripal A/H1N1. Este esenţial să avansăm în procesul de autorizare propus de FDA, continuând, în acelaşi timp, studiile clinice cu vaccinul nostru", a declarat Wayne Pisano, preşedinte şi director general al Sanofi Pasteur.

Completarea dosarului vine ca urmare a unor cereri recente ale FDA ca evaluarea vaccinurilor monovalente pentru gripa A/H1N1 să folosească aceeaşi procedură de autorizare prin care se aprobă şi vaccinurile anuale împotriva gripei sezoniere, care conţin noi tulpini virale. Completarea dosarului depus de Sanofi Pasteur pentru vaccinul său antigripal monovalent A/H1N1 precizează că se referă la un vaccin fără adjuvant.

Cu toate că aceste completări ale dosarului referitoare la o modificare anuală a tulpinii nu necesită noi date clinice, prin studii clinice se vor pune la dispoziţie date privind imunogenicitatea şi siguranţa.

Sanofi Pasteur va testa imunogenicitatea şi siguranţa vaccinului său monovalent antigripal A/H1N1 prin intermediul unor studii clinice care au început în SUA în data de 6 august. Aceste studii vor include aproximativ 2.000 de persoane şi vor permite, totodată, evaluarea siguranţei şi a posibilelor beneficii ale utilizării unui adjuvant în formularea vaccinului împotriva pandemiei. AGERPRES/(AS)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Institutul Cantacuzino va produce vaccinul gripei noi Bucureşti, 11 aug /Agerpres/ - "Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie Cantacuzino a primit de la institutul de profil din Marea Britanie două variante ale virusului gripal implicat în actuala pandemie şi, în momentul de faţă, se găseşte în etapa studiilor...
Profesorii, elevii şi părinţi, informaţi prentru prevenirea gripei Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a transmis, luni, în toate unităţile de învăţământ din municipiul Bucureşti, o adresă cu privire la Planul de măsuri privind prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor prin gripa A/H1N1, conţinut în Ordinul Ministerului Sănătăţii nr.1094/10.09.2009, informează...
Ţările din G7, Mexicul şi CE vor conlucra în continuare în combaterea pandemiei de gripă A(H1N1) Miniştrii sănătăţii din ţările membre ale G7 (principalele state industrializate ale lumii) şi din Mexic, comisarul european pentru sănătate Androulla Vassiliou şi ministrul sănătăţii din Suedia (ţara ce deţine preşedinţia semestrială a UE), Maria Larsson, au semnat vineri la Bruxelles o declaraţie în...
Închiderea şcolilor, eficientă la începutul epidemiei de gripă H1N1, potrivit OMS Închiderea şcolilor pentru a frâna propagarea gripei H1N1 este eficientă mai ales la începutul epidemiei, înainte ca 1% din populaţie să fie afectată, indică Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, într-un comunicat dat publicităţii vineri la Geneva, citat de AFP.
Virusul AH1N1, contractat de nouă persoane în şase zile Virusul AH1N1 a afectat în perioada 31 august - 6 septembrie nouă oameni, totalul persoanelor infectate la nivel naţional ajungând la 316, informează un comunicat remis luni de Ministerul Sănătăţii.
Roche anunţă că a depistat 13 cazuri de gripă A rezistente la Tamiflu Gigantul farmaceutic elveţian Roche Holding AG a anunţat că a fost informat cu privire la existenţa a 13 cazuri de gripă porcină care au devenit rezistente la medicamentul său antiviral Tamiflu, relatează, luni, agenţia Associated Press.