Cele mai citite
 


Cele şapte chei ale prevenirii bolii Alzheimer
vineri, 26 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Probleme cu greutatea, Tensiunea arteriala, Diabetul, Alzheimer
 

O specialistă americană enumeră cei şapte principali factori de risc ai bolii Alzheimer, afirmând că aceştia sunt la originea a circa 50% din cazuri, scrie passionsante.be.

  • Nivelul scăzut de instruire
  • Fumatul
  • Inactivitatea fizică
  • Depresia
  • Hipertensiunea
  • Diabetul
  • Obezitatea

sunt cei şapte factori de risc ai bolii Alzheimer, asupra cărora se poate interveni, susţine pr Deborah Barnes, specialist în sănătate mentală la centrul medical din San Francisco. Înainte să ajungă la această concluzie, ea a trecut în revistă datele privitoare la sute de mii de pacienţi, apărute într-un mare număr de studii.

Rezultatele cercetării sunt publicate în revista 'Lancet Neurology'. Ea precizează că cei şapte factori sunt la originea a circa o jumătate din cazurile de Alzheimer din lumea întreagă. 'Acest lucru sugerează că ar fi suficiente câteva schimbări simple în modul de viaţă, cum ar fi mai multă activitate fizică şi încetarea fumatului, cu un enorm impact asupra prevenirii bolii Alzheimer şi a altor tipuri de demenţă', apreciază dna Barnes.

'Plecăm de la principiul că, modificând factorul de risc, se modifică riscul. Trebuie să verificăm acum dacă această ipoteză este corectă', adaugă ea. Ştiind că boala Alzheimer înregistrează o creştere exponenţială, se pare că 'este inutil să aşteptăm ca să putem acţiona la scară individuală', încheie Deborah Barnes.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Unul din trei cazuri de Alzheimer poate fi prevenit (studiu) Unul din trei cazuri de Alzheimer la nivel mondial poate fi prevenit, principalii factori de risc pentru această maladie fiind lipsa de activitate fizică, fumatul, depresia şi nivelul scăzut de educaţie, potrivit unei cercetări efectuate de Universitatea Cambridge, publicate în The Lancet Neurology,...
Stilul de viaţă ar putea preveni maladia Alzheimer (studiu) Boala Alzheimer poate fi prevenită printr-un stil de viaţă sănătos, potrivit unui studiu care a identificat nouă factori de risc pentru dezvoltarea aceastei maladii degenerative a memoriei, informează nydailynews.com.
Boala Alzheimer ar avea legătură cu traumatismele cerebrale (studii) Leziunile cerebrale traumatice ar creşte riscul unor tulburări cognitive şi al demenţei, potrivit unor studii americane diferite, prezentate luni la Paris, cu ocazia Conferinţei internaţionale a Asociaţiei Alzheimer (AAIC), şi menţionate de AFP.
Depresia şi diabetul, factori de risc de demenţă (studiu) Depresia şi diabetul de tip 2 (DT2) constituie fiecare factori de risc de demenţă, însă, în cazul în care se combină, ameninţarea este mult mai puternică decât o simplă "sumă", informează joi passionsante.be, pe baza rezultatelor unui studiu americano-danez publicat în JAMA Psychiatry.
Creşterea numărului de cazuri de demenţă în ţările Europei occidentale, infirmată de un studiu de ultimă oră Contrar previziunilor alarmiste formulate în unele studii, numărul persoanelor care suferă de demenţă - inclusiv de boala Alzheimer - este în curs de stabilizare în ţările Europei occidentale, potrivit unui studiu publicat vineri de un grup de experţi în revista 'The Lancet Neurology', citat de AFP.
Fumatul masiv la peste 50 de ani măreşte de două ori riscul de Alzheimer Fumatul masiv între 50 şi 60 de ani ar putea mări de peste două ori riscul de a dezvolta boala Alzheimer şi alte forme de demenţă după 20 de ani, arată un studiu realizat de medici finlandezi, publicat luni în Statele Unite.