Cele mai citite
 


Contracte de finanţare semnate de ministrul Elena Udrea pentru reabilitarea unor policlinici din Valea Jiului
vineri, 26 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a semnat, joi, la Petroşani, două contracte de reabilitare a policlinicilor din Petroşani şi Uricani, valoarea fondurilor alocate prin Programul Operaţional Regional totalizând 5,4 milioane de euro.
"Am semnat un contract de 4,3 milioane de euro pentru ambulatoriul din Petroşani şi proiectul de la Uricani care are o valoare de aproximativ 1,1 milioane euro. Sunt bani europeni care vin pentru dezvoltarea comunităţilor. Dacă, pe de o parte, reforma în sistemul sanitar a însemnat închiderea unor spitale şi transformarea lor în ambulatorii sau în centre de asistenţă socială pentru bătrâni, fondurile europene din Programul Operaţional Regional vin să sprijine dotarea acestor centre medicale - foste spitale - şi infrastructura din sistemul medical, în condiţiile în care această infrastructură este deficitară", a declarat ministrul Elena Udrea.
Proiectul de investiţii al ambulatoriului de specialitate de la Spitalul de Urgenţă Petroşani are o valoare de 18,76 milioane lei, în finanţare fiind incluse reabilitarea, modernizarea şi dotarea cu echipamente a policlinicii. De asemenea, clădirea va fi izolată termic, vor fi refăcute rampele de acces şi va fi construit un lift pentru persoanele cu dizabilităţi. În plus, vor fi asigurate echipamentele necesare pentru dotarea a 20 de cabinete medicale care funcţionează la ambulatoriul spitalului de urgenţă.
Prin implementarea proiectului vor fi îmbunătăţite serviciile medicale pentru cei peste 530 de pacienţi care se adresează, zilnic, celor 54 de medici specialişti ai instituţiei sanitare.
Proiectul va fi gata în 22 de luni, iar finanţarea nerambursabilă de 14,49 milioane lei este asigurată prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013.
În ceea ce priveşte reabilitarea ambulatoriului de specialitate din oraşul Uricani, acesta are o valoare de 6,4 milioane lei, din care 4,84 milioane lei reprezintă componenta nerambursabilă. Proiectul prevede modernizarea şi dotarea cabinetelor medicale, creşterea eficienţei energetice a clădirii, inclusiv montarea de panouri solare pentru încălzire.
De acest proiect vor beneficia aproximativ 2.800 de pacienţi care se adresează anual celor şapte cabinete medicale şi compartimentului de primire a urgenţelor de la Uricani. AGERPRES - FOTO PE FLUX/(AS - Sorin Blada)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: 22 milioane de euro pentru modernizarea şi dotarea Spitalului de Urgenţă din Sf. Gheorghe Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va beneficia de 22 milioane de euro prin Programul Operaţional Regional (POR) pentru modernizare şi dotare cu echipamente şi aparatură medicală, contractul de finanţare a proiectului fiind semnat vineri, în prezenţa ministrului Dezvoltării Regionale şi...
Covasna: 22 de milioane de euro, pentru modernizarea şi dotarea Spitalului de Urgenţă din Sfântu Gheorghe Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va beneficia de 22 de milioane de euro prin Programul Operaţional Regional (POR) pentru modernizare şi dotare cu echipamente şi aparatură medicală, iar contractul de finanţare a proiectului urmează să fie semnat până la sfârşitul acestei luni.
Arad: Ambulatoriul integrat al SCJU va fi modernizat cu bani europeni Consiliul Judeţean Arad a reuşit să obţină o nouă finanţare având ca destinaţie reabilitarea, modernizarea şi echiparea cu aparatură de specialitate a Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, contractul fiind parafat în penultima zi a anului trecut, a informat marţi, în...
Giurgiu: Reabilitarea Căminului de bătrâni de la Mironeşti, primul contract de finanţare Regio din acest an pentru judeţ Reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea Căminului pentru persoane vârstnice Mironeşti, judeţul Giurgiu, este primul contract de finanţare din acest an semnat de judeţul Giurgiu în cadrul Regio, Axa prioritară 3 privind îmbunătăţirea infrastructurii sociale.
Caraş-Severin: CJ reabilitează Centrul pentru persoane cu dizabilităţi de la Oraviţa Proiectul 'Reabilitare Centrul pentru persoane cu dizabilităţi Oraviţa', derulat prin 'Programul Operaţional Regional 2007 - 2013 - Îmbunătăţirea Infrastructurii sociale', a fost finalizat luni, cu ocazia marcării Zilei Internaţionale a Persoanelor cu dizabilităţi. Valoarea proiectului derulat la Oraviţa...
Bihor: Policlinică finanţată prin POR, proiect al Primăriei Oradea O policlinică modernă, la standarde europene, se va finaliza, peste şase luni, în Spitalul clinic municipal din Oradea, printr-un proiect cu finanţare din programul Operaţional Regional, derulat de Primăria Oradea, prin Direcţia de Management Proiecte Internaţionale.