Cele mai citite
 


Dr.Tudor Ciuhodaru: Proiectul de act normativ guvernamental scade gravitatea refuzului de a acorda asistenţă medicală de urgenţă
vineri, 26 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul PC dr.Tudor Ciuhodaru cataloghează proiectul de act normativ guvernamental care prevede scăderea la nivel de contravenţie a refuzului de a acorda asistenţă medicală de urgenţă unui pacient aflat în stare critică drept o aberaţie legislativă.
Medicul deputat Tudor Ciuhodaru, care a fost primul care a cerut sancţionarea corespunzătoare a celor care nu-şi fac treaba în sistemul medical prin intermediul unui proiect legislativ privind malpraxisul, consideră că adevăratele probleme din sistemul medical rămân subfinanţarea, deficitul de personal, proasta organizare şi politizarea excesivă.
Deputatul PC consideră că prima amendă ar trebui dată chiar Ministerului Sănătăţii pentru desfiinţarea sistemului de urgenţă fără a pune nimic în loc.
'Până când aceste lucruri nu sunt rezolvate, aceste acte normative pompieristice sunt făcute doar pentru a da iluzia că ministerul se preocupă de sănătatea românilor. Sunt primul care a cerut luarea de măsuri în cazul celor care refuză efectuarea unui act medical la un pacient în stare critică printr-un proiect legislativ privind malpraxisul. Introducerea acestui act normativ creează premisa abuzului în serviciu, adică scade gravitatea refuzului acordării asistenţei medicale de la infracţiune la contravenţie. Este cumva o încurajare a decimării populaţiei României? Un îndemn la 'Lăsaţi-i să moară că, în cel mai rău caz, vă amendăm!' Pentru a fi completă, această aberaţie legislativă consideră doar contravenţie moartea unui om', a declarat, joi, presei, Tudor Ciuhodaru.
Vicepreşedintele PC apreciază totodată că recentul proiect de ordin care sancţionează 'cu mânie proletară' cu amenzi de mii de lei puţinii medici care mai lucrează încă în două specialităţi extrem de dificile, urgenţa şi terapia intensivă, este doar o nouă dovadă de cinism.
'Puţini, agresaţi zilnic, făcând şi munca portarului şi a brancardierului inexistent, prost plătiţi, suprasolicitaţi, lucrând în condiţii pe care colegii lor europeni nici nu şi le pot imagina, aceştia sunt puşi să deconteze incompetenţa sistemului.  Pe de altă parte, remarcăm dubla măsura guvernamentală atunci când vorbim de deficienţele din sistemul sanitar. Morţii sunt vinovaţi atunci când lucrul acesta se datorează desfiinţării de spitale şi blocării posturilor în sistemul medical, iar puţinii kamikaze care refuză încă să plece din această ţară sunt amendaţi pentru organizarea defectuasă a sistemului. Giuleşti, Codlea, Vâlcea şi Constanţa sunt doar câteva dintre cimitirele inaugurate de politicile guvernamentale în domeniul sănătăţii. Adevăraţii vinovaţi pentru cele 60.000 de morţi evitabile anuale din România stau comod în scaunele ministeriale', opinează parlamentarul ieşean.
Conform acestuia, soluţia reală constă în adoptarea de urgenţă a pachetului legislativ care prevede alocarea a minim 5% din PIB pentru sănătate, deblocarea posturilor din sistemul medical, reducerea TVA-ului la medicamente, precum şi considerarea medicinei de familie drept prioritate naţională.
Reacţia dr.Tudor Ciuhodaru vine după ce guvernul a decis miercuri ca medicii din Unităţile de Primiri Urgenţe şi din centrele cu acelaşi profil, care refuză să acorde asistenţă medicală de urgenţă unui pacient aflat în stare critică, pot primi amenzi între 2.000 şi 15.000 de lei, în funcţie de consecinţele gestului lor. Potrivit actului normativ, aceeaşi sancţiune se va aplica pentru neremedierea de către conducerea spitalului a deficienţelor care duc la imposibilitatea examinărilor minime obligatorii, în urma sesizării acestora în scris de către medicul şef UPU, precum şi pentru neasigurarea structurii minime a sistemului de comunicaţii care să permită acordarea asistenţei medicale de urgenţă. AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Bucureşti: Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Bihor: Asistenţa medicală de urgenţă, sub o singură comandă în Oradea Asistenţa medicală de urgenţă în Oradea va funcţiona unitar, sub o singură comandă, prin comasarea celor două mari structuri din municipiu care funcţionează la Spitalul Municipal şi la Spitalul Judeţean, a anunţat marţi primarul Ilie Bolojan.
Asistenţa medicală de urgenţă în Bucureşti în perioada 1-6 mai Asistenţa medicală de urgenţă în perioada 1-6 mai va fi asigurată în Capitală de următoarele unităţi sanitare:
Braşov: Deschiderea serviciului de urgenţe stomatologice aşteaptă de un an aprobarea Ministerului Sănătăţii Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov aşteaptă de aproape un an aprobarea Ministerului Sănătăţii pentru deschiderea în cadrul unităţii medicale a unui serviciu de urgenţe stomatologice, pentru care există deja spaţiul şi aparatura necesară achiziţionată anul trecut cu fonduri de la Consiliul Judeţean...
Reprezentanţii sistemului public de urgenţă nu susţin noul proiect legislativ privind reforma din sănătate Reprezentanţii unităţilor Unităţilor de Primiri Urgenţe, ai UPU-SMURD, Centrelor Primiri Urgenţe, Serviciilor de Ambulanţe Judeţene şi SABIF au dezbătut în cadrul unei întâlniri propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi punctul de vedere al ...