Cele mai citite
 


MS va putea face controale în orice unitate sanitară publică sau privată
vineri, 26 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii va avea dreptul de a efectua controale în orice unitate sanitară publică sau privată începând de miercuri, informează un comunicat de presă remis de instituţie AGERPRES.
Astfel, prin actul normativ, va fi permis controlul mixt, alcătuit din reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi ai ministerelor şi instituţiilor cu reţea sanitară proprie, astfel încât să fie eficientizată activitatea de control.
Activităţile specifice în domeniul financiar, în domeniul resurselor umane, normare, organizare şi salarizare ale spitalului public vor putea fi controlate şi vor exista modalităţi de îndrumare, de remediere a eventualelor nereguli constatate, precum şi de sancţionare a acestora.
Guvernul României a aprobat la propunerea Ministerului Sănătăţii Ordonanţa pentru stabilirea măsurilor privind verificarea şi controlul unităţilor sanitare cu paturi de către Ministerul Sănătăţii şi instituţiile din subordinea acestuia.
Noile măsuri prevăd ca, în situaţia în care ministrul Sănătăţii dispune efectuarea unui control la o unitate sanitară cu paturi alta decât cele din subordinea MS sau unităţile sanitare private, comisiile de verificare să fie mixte, alcătuite din reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi cei ai instituţiilor respective.
'Ministerul Sănătăţii, ca autoritate centrală în domeniul asistenţei de sănătate publică, are obligaţia de a asigura garantarea dreptului la ocrotirea sănătăţii. Prin această măsură promovată astăzi urmărim păstrarea atribuţiei de control asupra unităţilor sanitare, indiferent de reţeaua din care fac parte, fie că aceasta este reţeaua publică sau privată', a declarat ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, prin intermediul comunicatului de presă.
Şi până în prezent inspectorii sanitari aveau acces în unităţile sanitare cu paturi, dar domeniul de activitate al acestora era restrâns iar anumite aspecte care alcătuiesc ansamblul acordării asistenţei medicale nu erau în aria de competenţă a acestora. De asemenea, activitatea echipelor de control este de multe ori restricţionată de personalul medical sau nemedical, această restricţionare neputând fi sancţionată.
Totodată, există activităţi specifice în domeniul financiar, al resurselor umane, de normare, organizare şi salarizare ale spitalului public cărora nu le sunt stabilite sancţiuni în cazul neîndeplinirii sau îndeplinirii defectuoase. AGERPRES/(AS-Roberto Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: DSP a aplicat 35 de sancţiuni spitalelor din judeţ; 12 probe de sanitaţie analizate sunt necorespunzătoare Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt a aplicat 35 de sancţiuni spitalelor din judeţ pentru deficienţe constatate în urma unor controale derulate în lunile ianuarie şi februarie la unităţile sanitare cu paturi, se precizează într-un comunicat al instituţiei transmis, luni, AGERPRES.
MS: 2.633 de teste pentru dezinfectanţi au fost recoltate din unităţile sanitare Ministerul Sănătăţii anunţă că au fost recoltate 2.633 de teste de sanitaţie din 208 unităţi spitaliceşti publice şi private cu paturi care folosesc dezinfectanţii achiziţionaţi de la compania Hexi Pharma.
Noi propuneri de reglementări privind verificarea şi controlul unităţilor sanitare Ministerul Sănătăţii a postat pe site-ul său o propunere de Ordonanţă a Guvernului pentru stabilirea măsurilor privind verificarea şi controlul unităţilor sanitare cu paturi de către Ministerul Sănătăţii şi instituţiile din subordinea acestuia.
Daniel Popescu, destituit din funcţia de director coordonator al DSP Bucureşti Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat propunerea de destituire a conf. dr. Daniel Popescu din funcţia de director coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti (DSPMB), pentru grave nereguli constatate în managementul resurselor umane, pentru angajări ilegale şi încadrarea pe posturi...
UPDATE Ministerul Sănătăţii va sesiza DNA după controlul de la Spitalul Judeţean Târgu Mureş Ministerul Sănătăţii va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie după controlul de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, informează MS într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.
Ministrul Sănătăţii, în vizită de lucru în judeţul Călăraşi Ministerul Sănătăţii va elabora un Plan naţional de resurse umane pentru a le oferi medicilor o perspectivă pe termen mediu şi lung, a declarat, vineri, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, aflat într-o vizită de lucru în judeţul Călăraşi.