Cele mai citite
 


Conducerea Spitalului 'Grigore Alexandrescu' exclude colaborarea cu doctorul Trancă
marţi, 11 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Bucureşti, 11 aug /Agerpres/ - Conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti a decis că medicul Răzvan Trancă nu va putea profesa în cadrul unităţii sanitare din cauza incidentului petrecut în 2007, în urma căruia doctorul a fost acuzat de viol şi tentativă de omor asupra unei paciente.

 

La mijlocul lunii iunie a acestui an, medicul Răzvan Trancă a solicitat în instanţă repunerea în funcţia de medic primar chirurg la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti.

Această cerere este considerată, însă, de conducerea clinicii drept inadmisibilă, întrucât ar veni în contradicţie cu valorile instituţiei medicale, iar conduita lui Răzvan Trancă ar fi incompatibilă cu statutul de medic în cadrul unui spital pentru copii.

În anul 2007, medicul Răzvan Trancă a fost acuzat de viol şi tentativă de omor de Andreea Mocanu, o pacientă în vârstă de 17 ani, care a căzut de la etajul 6 al locuinţei lui.

Pentru tentativa de viol medicul a fost achitat, însă, pentru cea de omor a primit o pedeapsă de 4 ani cu suspendare, precum şi plata unor daune şi despăgubiri materiale victimei.

Colegiul Medicilor din România i-a interzis exercitarea profesiei medicale pe o perioadă de un an, începând cu luna noiembrie 2007. Totodată, medicului i s-a impus, ca o condiţie pentru reînceperea activităţii profesionale, realizarea unei evaluări de către comisia de specialitate a Colegiului Medicilor.

Reprezentanţii Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti au hotărât încă din luna ianuarie, printr-o decizie a Consiliului de Administraţie, ca medicul Răzvan Trancă să nu mai profeseze în cadrul acestei instituţii, din cauza conduitei etice şi profesionale necorespunzătoare de care a dat dovadă în ultimii ani, precum şi a prejudiciului de imagine cauzat spitalului.

Conducerea spitalului a subliniat însă că nu îngrădeşte exercitarea liberă a profesiei medicului Răzvan Trancă, acesta fiind liber să îşi exercite profesia în oricare altă unitate medicală.

Conform conducerii spitalului, Răzvan Trancă încalcă Legea nr. 306 din 28 iunie 2004 privind exercitarea profesiei de medic, conform căreia "medicul trebuie să dovedească disponibilitate, corectitudine, devotament, loialitate şi respect faţă de fiinţa umană", motiv pentru care refuză orice asociere profesională cu acest doctor. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicul Răzvan Trancă, condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare; decizia ÎCCJ este definitivă Bucureşti, 23 feb /Agerpres/ - Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis miercuri condamnarea medicului Răzvan Trancă la patru ani închisoare cu suspendare, în dosarul în care este acuzat de viol şi tentativă de omor asupra unei minore.
Purtătorul de cuvânt al spitalului "Grigore Alexandrescu": Starea celor două fetiţe siameze este stabilă Starea celor două fetiţe siameze care au ajuns de la Piteşti la Spitalul "Grigore Alexandrescu" este stabilă, a declarat pentru AGERPRES dr. Raluca Alexandrescu, purtătorul de cuvânt al spitalului.
Incubator de 10.000 euro donat Spitalului 'Grigore Alexandrescu' de Organizaţia Salvaţi Copiii Organizaţia Salvaţi Copiii România a dotat joi Secţia de terapie intensivă neonatală a Spitalului "Grigore Alexandrescu" cu un incubator de ultimă generaţie, în cadrul campaniei de reducere a mortalităţii infantile "Bun venit pe lume!".
Medicul Răzvan Trancă scapă de toate acuzaţiile Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) l-au achitat marţi pe medicul Răzvan Trancă de acuzaţiile de viol şi tentativă de omor calificat.
Pronunţarea în cazul Trancă, amânată a patra oară Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) au amânat, joi, pentru a patra oară, luarea unei decizii în cazul medicului Răzvan Trancă, acuzat de viol şi tentativă de omor, pronunţarea urmând să aibă loc pe 2 martie.
Chiliman: Lucrările exterioare la Centrul de excelenţă al Spitalului 'Grigore Alexandrescu', aproape de finalizare Lucrările exterioare la Centrul de excelenţă din cadrul Spitalului de Copii "Grigore Alexandrescu" sunt aproape finalizate, a anunţat vineri primarul sectorului 1, Andrei Chiliman.