Cele mai citite
 


Olt: Spitalul de Pneumoftiziologie Scorniceşti va fi transformat în secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina
vineri, 26 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consilierii judeţeni din Olt au decis joi, cu majoritate de voturi, desfiinţarea Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti şi înfiinţarea în locul lui a unei secţii de pneumoftiziologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina.
În fapt, la Scorniceşti, actualul spital va fi transformat în secţie a SJU Slatina, iniţiativa aparţinând preşedintelui Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, care a adus în favoarea propunerii sale argumente de ordin economic.
Stănescu a susţinut că Spitalul de Pneumoftiziologie Scorniceşti are datorii la furnizori şi prin transformarea lui în secţie a SJU Slatina s-ar face o economie de 100.000 lei lunar, ca urmare a desfiinţării tuturor funcţiilor de conducere actuale.
Spitalul Scorniceşti ar urma să fie desfiinţat de la 1 septembrie, dar demersul Consiliului Judeţean Olt trebuie aprobat de Ministerul Sănătăţii şi abia după 30 de zile de la publicarea unei hotărâri de guvern unitatea sanitară va putea funcţiona după noile norme, ca o secţie a SJU Slatina.
Paul Stănescu nu a reuşit să îi convingă de oportunitatea şi beneficiile iniţiativei sale pe consilierii judeţeni liberali, care au votat împotriva desfiinţării spitalului.
Acesta a explicat joi, într-o conferinţă de presă, că Spitalul Scorniceşti va fi practic o secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, care va funcţiona ca oricare altă secţie a spitalului slătinean, dar va fi situată mai departe de celelalte.
În opinia lui Stănescu, Spitalul Scorniceşti risca să intre în faliment şi să fie închis, iar de situaţia de acum a unităţii spitaliceşti se face vinovat şi managerul Tiberiu Mateescu, care nu a decis măsuri de redresare şi reducere a cheltuielilor în urmă cu mai mult timp.
"Spitalul risca să intre în faliment. Am făcut o analiză împreună cu echipa de la CJ Olt şi am constatat că este singura soluţie şi că altfel nu se poate pentru că nu ne aşteptăm ca în Sănătate să fie bani mai mulţi, ci mai puţini. Vor dispărea de acolo nişte posturi de conducere. Trebuie să acţionăm preventiv. Nu trebuie să aşteptăm să se întâmple ceva grav cu spitalul şi să nu mai poată fi remediate lucrurile. Am discutat acum două luni cu managerul care mi-a dat răspunsuri evazive, ce nu m-au mulţumit. Lucrurile au venit şi din urmă, s-au adunat şi odată cu reducerea fondurilor, s-au amplificat. Eu nu îl acuz pe Mateescu de situaţia creată la Scorniceşti, ci de faptul că n-a fost mai rapid în măsurile luate şi de răspunsurile sale evazive", a arătat preşedintele Consiliului Judeţean Olt.
Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti, Tiberiu Mateescu, a declarat joi, pentru AGERPRES, că speră într-o întârziere a avizului Ministerului Sănătăţii astfel încât să aibă timp să demonstreze că măsurile luate în ultima lună pentru reducerea cheltuielilor şi redresarea unităţii spitaliceşti vor da roade şi nu va mai fi nevoie de transformarea Spitalului de Pneumoftiziologie în secţie a SJU.
"Eu am făcut un program de restructurare care începuse să dea roade şi sper să dureze cât mai mult până la o hotărâre de guvern de desfiinţare a spitalului astfel încât planul făcut de noi să-şi dovedească viabilitatea. Nu cred că vor fi rezolvate problemele prin transformarea în secţie pentru că va scădea finanţarea, vor creşte salariile, personalul plătit acum ca într-un spital de gradul V va primi salarii mai mari, ca într-un spital de rang III. Aşa că vor fi făcute economii de la funcţiile de conducere, care vor dispărea, urmând să rămână numai un şef de secţie, în timp ce alte cheltuieli vor creşte. Avem datorii, dar avem şi de recuperat de la CAS bani pentru servicii medicale în plus peste contract, de circa 2,8 milioane lei", a spus Mateescu.
Consiliul Judeţean Olt mai are în administrare Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina şi Spitalul de Psihiatrie Schitu, unde, potrivit preşedintelui CJ Olt, nu sunt probleme de ordin economic, dar nici de altă natură, cel puţin deocamdată.
Stănescu a spus că în cazul în care şi la Schitu vor fi datorii mari şi acel spital va fi transformat în secţie a SJU Slatina. AGERPRES/(A, AS - Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina ar putea reduce valoarea contractelor cu furnizorii şi sporurile salariale Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Andrei Iordache, a declarat joi, pentru AGERPRES, că echipa de conducere a unităţii spitaliceşti are în vedere măsuri de reducere a cheltuielilor printre care renunţarea la tichete de masă, reduceri de sporuri şi micşorarea contractelor cu furnizorii...
Olt: Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina nu şi-au primit salariile la timp Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Nicu Vladu, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că unitatea spitalicească nu a plătit la timp salariile angajaţilor şi a solicitat audienţă la premier şi la şeful statului pentru a le aduce la cunoştinţă realitatea din sistemul sanitar românesc...
Raed Arafat invitat de preşedintele CJ Olt să conducă Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, îl invită pe fostul subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii medicul Raed Arafat să facă parte din conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, din cea mai înaltă poziţie.
Olt: La Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina au fost plătite salariile Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina şi-au primit luni salariile, după o întârziere de peste o săptămână.
Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a redus la jumătate costurile cu hrana pacienţilor Costurile cu hrana pacienţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor fi reduse la jumătate în luna ianuarie faţă de luna anterioară, după ce instituţia sanitară a renunţat la contractul cu o firmă privată ce asigura hrana şi a creat un bloc alimentar unde lucrează angajaţi ai spitalului care să...
Olt: Medicii de la spitalele din Slatina şi Caracal au refuzat să încheie contracte pentru gărzi suplimentare Medicii care asigură liniile de gardă la spitalele din municipiile Slatina şi Caracal au refuzat să semneze contracte de muncă pentru gărzile suplimentare, o notificare despre această situaţie fiind transmisă miercuri de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt la Ministerul Sănătăţii, potrivit şefei direcţiei...