Cele mai citite
 


Eureko: Piaţa asigurărilor private de sănătate din România, în creştere cu 15% în primul semestru
sâmbătă, 27 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Piaţa asigurărilor private de sănătate din România a înregistrat, în primele şase luni din 2011, o creştere de circa 15%, ajungând până la 15 milioane lei, valoare înregistrată în semestrul I 2010, a declarat pentru Agerpres Carmen Radu, director general adjunct al Eureko Asigurări.
'În principal, creşterea aceasta s-a datorat revenirii pieţei corporate a asigurărilor de sănătate, companiile reîncepând să ofere angajaţilor astfel de pachete. În acest moment, însă, balanţa este destul de echilibrată, clienţii individuali reprezentând circa 45% la sută din portofoliul asigurărilor de sănătate şi 55% fiind din sectorul corporate. Eureko a reuşit, ca şi după primele şase luni din 2011, să rămână liderul pieţei de asigurări de sănătate, cu o cotă de piaţă de 40%', a arătat Carmen Radu.
Primele brute subscrise de Eureko Asigurări în primul semestru din 2011 au crescut cu 9,6% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2010, la 21,8 milioane lei, evoluţie susţinută de asigurările de sănătate, care au avut un avans de 34%. De asemenea, primele brute subscrise aferente asigurărilor de viaţă au ajuns la 15,35 milioane lei, în creştere uşoară faţă de primul semestru din 2010.
Potrivit sursei, piaţa asigurărilor private de sănătate are, teoretic, un potenţial uriaş, de 2-4 miliarde de euro cu condiţia unei reforme radicale în sistemul de sănătate.
În prezent, asigurarea minimă de sănătate în sistem privat este de 20 de euro/lună şi urcă, în funcţie de dorinţele fiecăruia, până la 500 de euro, atunci când se solicită operaţii şi spitalizare în străinătate, un anumit medic, un anumit tip de transport. Concret, însă, în condiţiile salariului mediu actual, estimez că un român îşi poate permite o asigurare circa de 35-40 de euro pe lună.
Rezultatele indexului european pentru sănătate pe anul 2009 (Euro Health Consumer Index 2009) situează Olanda pe primul loc, urmată de Danemarca, Islanda şi Austria. Cercetarea comparativă anuală a sistemelor de sănătate din Europa a clasat România, în 2009, penultima din 33 de ţări europene, cu 489 puncte din 1000 posibile, la foarte mică distanţă de Bulgaria (448 puncte).
'Aceste rezultate slabe ar trebui să ne motiveze să facem cu adevărat o reformă a sistemului. Noi avem în prezent peste 200 de furnizori de servicii la nivel naţional, dar numai în oraşele mari', a mai spus reprezentantul Eureko. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Suceava: Servicii medicale în străinătate de peste 7,5 milioane lei decontate în 2015 de CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a decontat, în cursul anului trecut, peste 7,2 milioane lei pentru servicii medicale oferite asiguraţilor în state ale Uniunii Europene, a declarat joi, într-o confeinţă de presă, directorul instituţiei, Cristian Bleorţu.
Românii care obţin venituri în străinătate nu plătesc asigurări de sănătate dacă fac dovada că plătesc acolo Românii care au domiciliul în ţară, dar obţin venituri în străinătate, nu trebuie să plătească, în 2016, contribuţii la sănătate dacă deţin o asigurare pentru boală şi maternitate în alt stat membru al Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene sau în statele cu care România...
Peste o treime dintre românii care cumpără vacanţe în străinătate nu fac asigurare storno; 80% au asigurări de sănătate(studiu) Peste o treime dintre românii care cumpără vacanţe în străinătate (35%) nu îşi fac asigurare storno, riscând astfel să nu îşi recupereze banii dacă nu mai pot merge în concediu din cauza unor probleme personale, se arată într-un studiu realizat de o agenţie de turism online, remis miercuri AGERPRES.
Buşoi (CNAS): Sunt câteva ţări europene restrictive în a accepta tratamentul pacienţilor români Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Cristian Buşoi, a declarat joi că sunt câteva ţări europene foarte restrictive în a accepta formularele E112 şi S2 pentru tratamentele în străinătate ale românilor, cauza fiind neplata serviciilor medicale către aceste ţări de-a lungul anilor...
Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010 (retrospectivă) Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010, fondurile alocate nu au fost suficiente, ceea ce a dus la situaţia ca pacienţii spitalelor să fie nevoiţi să-şi cumpere singuri, de multe ori, medicamentele, dar a înregistrat şi un număr insuficient de cadre medicale, din cauza blocării posturilor din...